Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Problem solved #1

Και ναι πριν ένα μήνα σχεδόν έπαθα 10 εγκεφαλικά σε ένα βράδυ.Και αυτό γιατί ο Petis έχει μια μανία να πηγαίνει στην γωνία του κλουβιού του και να γρατζουνάει το πλαστικό νομίζοντας ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα βρεθεί στο κλουβί των κοριτσιών. Δείτε την φωτογραφία παρακάτω και θα καταλάβετε.
΄''Μα πότε θα πάω στα κορίτσια τέλος πάντων''
Σε αυτήν την γωνιά επειδή o Petis συνήθιζε να δαγκώνει το πλαστικό έβαλα μεταλλικά κλιπ ώστε να τον αποτρέψω να χαλάσει το πλαστικό εκεί και εννοείται για να μην το τρώει.Τελικά χειρότερα τα έκανα μιας και ο κύριος από την μανία του το βράδυ εκείνο άφησε όλο του το νύχι από το μπροστινό πόδι πάνω στο κλιπσάκι. Εν τω μεταξύ έτυχε εκείνη την ώρα να είμαι στο δωμάτιο τους γιατί καθάριζα άλλα δεν άκουσα την παραμικρή φωνή κάτι να μου δείξει δηλαδή ότι δεν πάει καλά και όπως κοίταξα στο κλουβί και συγκεκριμένα στο πλαστικό για το χόρτο τους βλέπω αίματα.. Πρώτο σοκ... Άρχισα να τους ψάχνω μέχρι που είδα το μαλλί του Peti μέσα στο αίμα και είδα και το πόδι του..Περιττό να πω πως το αίμα είναι ασταμάτητο στο νύχι τους και ειδικά όταν έχει φύγει ΟΛΟ..Το βρήκα αργότερα το νύχι στο κλιπσάκι αλλά είπα να μην το βγάλω φωτογραφία γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο για θέαμα.

Anyway η πρώτη μου κίνηση ήταν να σταματήσω το αίμα. Δυστυχώς δεν είχα σπίτι αιμοστατικό και το μόνο που βρήκα ήταν το αλεύρι το οποίο εννοείται και κάνει δουλειά. Βέβαια επειδή έλειπε όλο το νύχι του φοβήθηκα μην τυχόν και πάθει κάποια μόλυνση οπότε μόλις σταμάτησε το αίμα του το έπλυνα με Hibitane Scrub στο ποδαράκι του. Του έβαλα και bedatine αλλά ο κτηνίατρος μου είπε καλό είναι να μην βάζουμε οπότε όσο μπορείτε να το αποφεύγετε. Με το Hibitane γίνεται σωστή απολύμανση στην πληγή.Δεν το πάταγε το ποδαράκι του και μάλιστα δυσκολεύτηκα αρκετά να τον πλύνω μιας και δεν με άφηνε να το αγγίξω εκεί. Τον κακομοιρούλη μου.

6η μέρα από το ατύχημα
Αυτό που μου είπε λοιπόν ο κτηνίατρος είναι τα εξής: Το νύχι του θα μεγαλώσει μόνο του πάλι φυσιολογικά με αργούς όμως ρυθμούς μιας και του ξεριζώθηκε όλο. Δεν χρειάζεται κανένα φάρμακο καμιά αλοιφή παρά μόνο λίγο πλύσιμο με Hibitane Scrub για να αποφευχθεί κάποια μόλυνση. Αυτό που έπρεπε να παρατηρήσω ήταν αν το νυχάκι του πρηζόταν και να το έπιανα να δω πόσο ζεστό ήταν όσο ζεστό κάτι σημαίνει..Το ινδικό χοιρίδιο δεν πρόκειται να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά! Αλλά ευτυχώς τα νυχάκια τους μεγαλώνουν ξανά.

Μετά από ένα μήνα σχεδόν θα δείτε παρακάτω στην φωτογραφία πως είναι το νυχάκι του
Petouli μου σήμερα, είναι ακόμα βέβαια με κάπαλο αλλά με τον καιρό θα φύγει, πλέον του το πλένω μια στο τόσο απλά με λίγο νεράκι.
Το χτύπημα στο νύχι του όμως του δημιούργησε και ένα δερματικό και όταν λέω το χτύπημα το εννοώ. Διαβάστε σχετικά εδώ.

Αυτά με τα νυχάκια μας ,θα γράψω και ένα post σύντομα σε ότι αφορά στα νυχάκια τους και την περιποίηση τους οπότε stay tunned!!
Ένα μήνα μετά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...