Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εκπαίδευση τουαλέτας για ινδικά χοιρίδια #1

Χώρος κουζίνα για ινδικά χοιρίδια
Όταν οι νέοι ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων φέρνουν στο σπίτι τους μικρούς τους φίλους, δεν παίρνει πολύ για να συνειδητοποιήσουν πόσα κακάκια μπορούν να παράγουν. Αυτό συχνά αφήνει ένα ερώτημα: Μπορώ να εκπαιδεύσω τα ινδικά χοιρίδια μου να πηγαίνουν για τουαλέτα σε ένα συγκεκριμένο σημείο; Η απάντηση πολύ απλά είναι ναι, αλλά μέχρι κάποιο βαθμό. 
Αν θέλετε τα ινδικά χοιρίδια σας να χρησιμοποιούν μόνο την τουαλέτα τους και ποτέ να μην λερώσουν αλλού, τότε ίσως έχετε θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Να είστε ρεαλιστές. Αν το ινδικό χοιρίδιο σας καταφέρνει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα με ένα ποσοστό 50% , θα εξακολουθείτε να φροντίζετε για να κρατηθεί το κλουβί καθαρό και να μειώσετε τις συχνές αλλαγές σε ολόκληρο το κλουβί.


Γωνιακή τουαλέτα
Υπάρχουν πολλές τουαλέτες διαθέσιμες σε πολλά καταστήματα κατοικίδιων ζώων, διαφόρων μεγεθών για τρωκτικά αλλά και κουνελάκια. Μιας και το όνειρο σας είναι να μπορούσαν να μάθουν την «ακριβή» θέση για την τουαλέτα τους, την επόμενη φορά που θα ψωνίσετε, σας προτείνω να επιλέξετε μια τουαλέτα για να δοκιμάσετε με το ινδικό χοιρίδιο σας, ή να δοκιμάσετε μια κατασκευή δική σας. Και τα θηλυκά και αρσενικά ινδικά χοιρίδια μπορούν να είναι κυριαρχικά με τον χώρο τους και να αφήνουν την μυρωδιά τους σε όλο το κλουβί. Συχνά τα ινδικά χοιρίδια επιλέγουν τις γωνίες του κλουβιού τους για τις ανάγκες τους, και συνήθως χρησιμοποιούν συνέχεια την ίδια γωνία. Όταν έχετε δει πως το ινδικό χοιρίδιο σας έχει επιλέξει μια γωνία, τοποθετήστε την τουαλέτα του στο σημείο αυτό και βάλτε μέσα στην τουαλέτα του την επίστρωση που χρησιμοποιείτε.

Βήματα για την επιτυχία
  • Επιτρέψτε στα ινδικά χοιρίδια σας να διαλέξουν την τέλεια γωνία για την ανάγκη τους, πριν τοποθετήσετε μια πλαστική τουαλέτα στο κλουβί τους.
  • Βάλτε την τουαλέτα τους στη γωνία που τα ινδικά χοιρίδια φαίνεται να χρησιμοποιούν πιο πολύ.
  • Συμπληρώστε την τουαλέτα μερικά περιττώματα και λερωμένη επίστρωση τους ώστε να αναζητούν την μυρωδιά.
  • Περιμένετε να διασφαλιστεί ότι τα ινδικά χοιρίδια χρησιμοποιούν την τουαλέτα πριν αλλάξετε την επίστρωση
  • Αλλάξτε την επίστρωση στην τουαλέτα κάθε τρεις ημέρες ή όσο απαιτείται, και να την πλένεται κάθε δεύτερη εβδομάδα. Αυτό εξασφαλίζει ότι η «μυρωδιά» εξακολουθεί να είναι ισχυρή σε αυτή, έτσι το ινδικό χοιρίδιο θα είναι περισσότερο πρόθυμο να πάει ξανά να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και να αφήσει εκ νέου την μυρωδιά του σε αυτό.
Αν όλα τα παραπάνω έχουν επιτυχία, το ινδικό χοιρίδιο σας θα πρέπει να εξακολουθεί να πηγαίνει στην τουαλέτα και στην γωνία που έχει επιλέξει για τις ανάγκες του. Έτσι πλέον θα μπορείτε να καθαρίζετε πιο εύκολα, με απλό άδειασμα και ξαναγέμισμα της επίστρωσης στην τουαλέτα. Μερικοί ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων βάζουν τα μπολ της ξηράς τροφής ή και το χόρτο μέσα στις τουαλέτες τους, μιας και τα ινδικά χοιρίδια συνηθίζουν όπως τρώνε να κατουρήσουν ή να αφήσουν τα κακάκια τους. Αυτή είναι μια μέθοδος αντικρουόμενη καθώς πολλά ζώα αποφεύγουν την ούρηση και την αφόδευση κοντά στην τροφής τους. Όσο το ινδικό χοιρίδιο σας γίνεται πιο άνετο με τη χρήση της ειδικής τουαλέτας του, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την πιο ιδανική επίστρωση, όπως την Carefresh. 

Συμπέρασμα
Παρά το γεγονός ότι τα ινδικά χοιρίδια μερικές φορές δεν φαίνεται να είναι και τα πιο έξυπνα ζωάκια του κόσμου, είναι εκπληκτικά έξυπνα και καθαρά ζώα. Έτσι δώστε τους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε μια τουαλέτα, και ίσως να είναι πιο ευτυχισμένα και να τη χρησιμοποιήσουν περισσότερο από ότι νομίζετε.

Από τα αρχεία του 
Emma Stewart

2 σχόλια:

  1. Μηπος πρέπει να τους δίνουμε και καμιά λιχουδια; Για επιβράβευση; Γιατί εμένα μόνο με. Επιβράβευση. Κάνει κάτι στην τουαλέτα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Το Ινδικό χοιρίδιο μας που αποκτήσαμε πριν τρεις μέρες, παρατηρήσαμε πως κάνει τα κακακια του μες στο μπολ της τροφής του... Το έχετε δει ξανά αυτό ποτε? Μας προβληματιζει κάπως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...