Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός ινδικού χοιριδίου?

Τα ινδικά χοιρίδια όντας μεγαλύτερα από ό,τι άλλα τρωκτικά ζωάκια, έχουν επίσης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μεταξύ 4 και 8 ετών, αλλά μερικές φορές και περισσότερο. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη και μεγαλύτερη δέσμευση, ειδικά εάν θέλετε το ινδικό χοιρίδιο σας να ζήσει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Η διάρκεια ζωής ενός ινδικού χοιριδίου είναι δύο φορές περισσότερη από όση ενός χάμστερ ή αρουραίου, για παράδειγμα. Τα ινδικά χοιρίδια είναι γλυκύτατα μικρά πλάσματα που απολαμβάνουν την προσοχή, και θα παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους μεγάλη ευχαρίστηση σε ολόκληρο τον κύκλο της ζωής τους. Ενώ μερικοί μπορεί να θεωρούν τη διάρκεια ζωής ενός ινδικού χοιριδίου μικρή, είναι σχετικά μακρόβια όσο τα μικρά κατοικίδια ζωάκια μπορούν να φτάσουν.


Μέση διάρκεια ζωής
Τα ινδικά χοιρίδια ζουν κατά μέσο όρο 4 έως 8 χρόνια,με το μεγαλύτερο ινδικό χοιρίδιο εν ζωή να έχει καταγραφεί στα 15 χρόνια. Μέσος όρος σημαίνει ότι κάποια ινδικά χοιρίδια ζουν περισσότερο και κάποια ζουν λιγότερο. Ωστόσο, το προσδόκιμο ζωής των ινδικών χοιριδίων καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την υγεία τους, και τη φροντίδα που λαμβάνουν. Η σωστή φροντίδα και η σωστή διατροφή θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση και την διάρκεια της ζωής τους.

Κύκλος ζωής ανάλογα με την ράτσα/φυλή
Δεν βρήκα σαφή απάντηση στο διαδίκτυο για το αν τελικά η φυλή/ράτσα μπορεί να επηρεάσει τον μέσο όρο ζωής ενός ινδικού χοιρίδιου. Παρολ'αυτα βρήκα κάποιες πληροφορίες σχετικά και νομίζω αξίζει να σημειωθούν. Σύμφωνα λοιπόν με κάποια άρθρα η φυλή/ράτσα των άτριχων ινδικών χοιριδίων (skinny pigs/baldwin) έχει μικρότερο μέσο όρο ζωής από ότι οι υπόλοιπες και προφανώς στηρίζετε στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ινδικά χοιρίδια χρειάζονται ξεχωριστή φροντίδα και περιποίηση ειδικά σε ότι αφορά το δέρμα τους. Αυτό που σίγουρα επηρεάζει τον μέσο όρο ζωής είναι οι γενετικές ανωμαλίες μεταξύ διάφορων φυλών.

Πώς η διατροφή επηρεάζει τη διάρκεια της ζωής τους
Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός ινδικού χοιριδίου. Δεν ξεχνάμε επίσης πως τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν τη βιταμίνη C στον οργανισμό τους και θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα με λαχανικά ή φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C για να παραμείνουν υγιή. Το ασβέστιο επίσης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας οπότε και πρέπει πάντα να προσέχουμε οι τροφές και τα λαχανικά που δίνουμε να είναι σε χαμηλά ποσοστά ασβεστίου. Κοινά προβλήματα που σχετίζονται με την διατροφή τους είναι η δυσκοιλιότητα και η διάρροια, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την υγεία ενός ινδικού χοιρίδιου.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ζωής τους
Τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να υποφέρουν από μια σειρά προβλημάτων υγείας που μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους. Είναι ευαίσθητα στην υπερβολική θερμότητα, και μπορεί να υποφέρουν από θερμοπληξία εάν το κλουβί τους ή τα ίδια αφεθούν εκτεθειμένα στον ήλιο. Ανοιχτές πληγές μπορούν να μολυνθούν σοβαρά αν αφεθούν χωρίς θεραπεία. Αναπνευστικές λοιμώξεις μπορούν να οδηγήσουν σε πνευμονία και στον θάνατο.(η πιο κοινή αιτία θανάτου). Αντιμετωπίστε νωρίς τα όποια σημάδια δείτε, πολλές από αυτές τις συνθήκες μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Ωστόσο, αν αγνοήσετε τα πρώτα σημάδια, μπορεί να καταλήξετε σε μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και εν αγνοία σας να συντομεύσετε τη διάρκεια ζωής του ινδικού χοιριδίου σας.

Συμπέρασμα
Έτσι, αν θέλετε να ξέρετε πόσο καιρό ζουν τα ινδικά χοιρίδια ως κατοικίδια ζώα, η απάντηση εξαρτάται από το πόσο καλά φροντίζονται. Η πρόληψη μιας ασθένειας είναι πολύ καλύτερη από τη θεραπεία και θα αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των ινδικών χοιριδίων. Ελέγξτε τα ινδικά χοιρίδια σας καθημερινά, βεβαιωθείτε ότι τα δόντια τους δεν έχουν μεγαλώσει υπερβολικά, ότι το δέρμα και το τρίχωμα τους είναι απαλό και λαμπερό, ότι τα μάτια τους είναι λαμπερά και καθαρά και ότι δεν υπάρχουν σημάδια δυσκοιλιότητας ή διάρροια. Με προσοχή λοιπόν σε αυτές τις λεπτομέρειες σίγουρα θα κρατήσετε για πολλά χρόνια υγιή το ινδικό σας χοιρίδιο.

1 σχόλιο:

Piggies are waiting for your comments...