Fleece

Πριν ακόμα αγοράσω τα ινδικά χοιρίδια μου έκανα έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με ότι τα αφορά.Η επίστρωση λοιπόν ήταν μια από τις μεγάλες έρευνες που έκανα. Αποφάσισα λοιπόν να μην ρισκάρω σε επιστρώσεις τύπου ροκανίδια,pellets και να χρησιμοποιήσω fleece. Όσο για το ρίσκο που δεν ήθελα να πάρω με τις άλλες επιστρώσεις εννοώ τα ενδεχόμενα σε δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα.Οπότε εξ αρχής η επίστρωση μου ήταν fleece.H fleece από μόνη της δεν είναι απορροφητική οπότε χρειαζόμαστε ένα υπόστρωμα σε συνδυασμό για να καταφέρουμε να έχουμε την σωστή απορροφητικότητα των ούρων.Θα σας δείξω παραδείγματα του τρόπου που χρησιμοποιώ την fleece,τα υφάσματα,τα υποστρώματα κτλ.Οδηγίες για την χρήση τις fleece θα βρείτε στην ανάρτηση Fleece επίστρωση.


Σε αυτή τη φωτογραφία έχω σαν υπόστρωμα σελτέ για μώρα που αγόρασα, τον έκοψα και τον έραψα στα μέτρα του κλουβιού. Από πάνω επειδή ήταν καλοκαίρι χρησιμοποίησα ύφασμα το οποίο το έκοψα και αυτό λίγο μεγαλύτερο όμως από το μέγεθος του κλουβιού και αυτό για να μπορώ να γυρνάω τις άκρες του υφάσματος κάτω από τον σελτέ ώστε να παραμένει στην θέση του το ύφασμα όταν τα μικρά τρέχουν μέσα στο κλουβί.Τα υφάσματα ΔΕΝ είναι απορροφητικά αλλά πλένονται πολύ πιο εύκολα από την fleece και δεν κολλάνε πάνω ούτε το χόρτο ούτε οι τρίχες.Απλά θέλει πιο συχνές αλλαγές.

Το ύφασμα των αγοριών και των κοριτσιών με σχέδιο cartoon !!

Τον χειμώνα βέβαια χρησιμοποιώ fleece με σελτέ ή πετσέτες βαμβακερές.Το κακό με τις πετσέτες εάν το πλύσιμο  γίνεται στο χέρι, όπως εγώ δηλαδή, είναι πως η πετσέτες μόλις βραχούν γίνονται ''ασήκωτες'' βαραίνουν αρκετά με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το πλύσιμο.Γενικά όμως ο συνδυασμός πετσέτες/σελτές/fleece είναι ότι καλύτερο για την απορρόφηση των ούρων και τα χοιρίδια δεν πατάνε στα τσισάκια τους.Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι η fleece ραμμένη με πετσέτα,πάρα πολύ καλή λύση για να μένει σταθερό στο κλουβί αλλά πολύ κουραστικό στο πλύσιμο μιας και πλένω στο χέρι τα πάντα.Μετά από αυτήν την απόπειρα δεν χρησιμοποίησα ξανά πετσέτες συστηματικά για επίστρωση.Προτιμώ τον σελτέ με fleece!

Fleece ραμμένη μαζί με πετσέτα

Σε καθημερινή βάση σκουπίζω με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι τα κακάκια τους( έχουν συνηθίσει τον ήχο  και δεν τους ενοχλεί καθόλου ούτε και φοβούνται)! Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία κάτω από τη θήκη του χόρτου τους έχω ένα πλαστικό κουτί και μέσα βάζω συνήθως carefresh υπόστρωμα. Αυτό το κάνω για να κρατήσω όσο μπορώ το χόρτο μακρυά από την fleece γιατί είναι πολύ κουραστικό στο καθάρισμα και φαίνεται γρήγορα και πιο βρώμικο το κλουβί.Ακόμα ψάχνω λύση σχετικά με το χόρτο βέβαια.Γενική καθαριότητα στα κλουβιά κάνω μια φορά την βδομάδα ή μπορεί και δύο.Πλένω με ζεστό νερό και τις fleece και τους σελτέδες, συνήθως τα αφήνω να μουλιάσουν για καμία ώρα στο ζεστό νερό με μια δόση Vanish που σκοτώνει τα βακτήρια και μετά πλένω με απορρυπαντικό.Δεν προσθέτω καθόλου μαλακτικό στις fleece 1ον γιατί η fleece δεν θα απορροφάει τα ούρα και θα μένουν στην επιφάνεια και 2ον γιατί η μυρωδιά από το μαλακτικό μπορεί να ερεθίσει τα χοιρίδια!

Η fleece των αγοριών μετά από μια βδομάδα χρήσης

Η fleece των κοριτσιών και των αγοριών μετά από γενική καθαριότητα

Δείτε σε video πως καθαρίζω τα μικρά μου σε γενική καθαριότητα:

1 σχόλιο:

  1. Φοβερή προσπάθεια, μπράβο σου! Πως το κάνεις τον πάτο να μην πηγαίνουν από κάτω; Το κολλάς με κάτι; Εγώ ότι και να βάλω της αρέσει να το σηκώνει και να πηγαίνει από κάτω και μου τα κάνει μαντάρα... έχεις κάποια ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...