About Piggie Blog

Καλώς ήρθατε στο GiannaPiggies

Είμαι η Γιάννα,32 ετών, και ασχολούμαι με την φροντίδα των ινδικών χοιριδίων τα τελευταία 5 χρόνια. Είμαι περήφανη ιδιοκτήτρια ινδικών χοιριδίων όπου φροντίζω καθημερινά να παραμείνουν υγιή και ευτυχισμένα. Σαν ιδιοκτήτρια όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζω πως η ανάγκη για πληροφόρηση σε ότι τα αφορά είναι πάρα πολύ σημαντική. Γι αυτόν το λόγο, αυτό το blog είναι αφιερωμένο στα ινδικά χοιρίδια ως ζωάκια συντροφιάς.Θα με βρείτε σε αρκετές ομάδες στο facebook, στο YouTube αλλά και στην σελίδα μου στο facebook Ινδικά χοιρίδια εν δράσει.

Σκοπός
Σκοπός του blog είναι να βελτιωθεί και να αυξηθεί το ποσοστό των έγκυρων και αξιόπιστων πληροφοριών προς τους ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων στην Ελλάδα. Ελπίζω να βοηθήσω στην εξάπλωση γνώσεων για όλες τις πτυχές της φροντίδας των κατοικίδιων ινδικών χοιριδίων.

Πως ξεκίνησε το GiannaPiggies
Άρχισα να γράφω στο blog για να μοιραστώ μαζί σας την δίκη μου εμπειρία και καθημερινότητα με τα ινδικά μου χοιρίδια. Παρακινήθηκα περισσότερο από ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων του εξωτερικού, βλέποντας και διαβάζοντας διάφορα blogs και videos στο YouTube. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχο μέσω πληροφόρησης και νομίζω πως θα βοηθήσω αρκετούς νέους, αλλά γιατί όχι και παλιούς, ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων. Συνηθίζω να αξιολογώ προϊόντα κατάλληλα για εκείνα, να γράφω πληροφορίες που αφορούν την διατροφή, την στέγαση, την υγεία των ινδικών χοιριδίων και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αντλώ από επίσημες και έγκυρες ιστοσελίδες στο εξωτερικό για τα ινδικά χοιρίδια (Guinealynx, Guineapigcages, Guinea Pig Today και πολλά άλλα). Καθημερινά αφιερώνω αρκετό χρόνο ώστε να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου σε ότι τα αφορά και να έχω μια σωστή βάση πληροφόρησης. Και μπορώ να πω, πως κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι νέο.

Έγκυρες πληροφορίες για Ινδικά χοιρίδια στην Ελλάδα
Η ενημέρωση για την σωστή φροντίδα και καλή ποιότητα ζωής των ινδικών χοιριδίων είναι ο Νο1 κανόνας για να παραμείνουν υγιή. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι γνώσεις είναι ελάχιστες και η παραπληροφόρηση ανθίζει. Υπάρχουν όμως κάποια forums, blogs, ομάδες και σελίδες στο facebook από ανθρώπους όπως εγώ, που ασχολούμαστε καθημερινά και προσπαθούμε να δώσουμε σωστή πληροφόρηση για την φροντίδα των ινδικών χοιριδίων. Προσωπικά γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους από τότε που ξεκίνησα και νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό για έναν νέο ιδιοκτήτη. Μπείτε σε ομάδες, βρείτε ανθρώπους με εμπειρία και μάθετε από την εμπειρία τους. Αυτός είναι ο σκοπός μας, η δική σας σωστή πληροφόρηση για την καλή ποιότητα ζωής των κατοικίδιων ινδικών χοιριδίων.

Παραπληροφόρηση
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια τα ινδικά χοιρίδια έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ως κατοικίδια ζωάκια αλλά δυστυχώς η παραπληροφόρηση είναι μεγάλη. Ότι υπάρχει στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πως είναι και σωστό. Ρωτήστε ανθρώπους με εμπειρία, διασταυρώστε τις πληροφορίες που βλέπετε, ρωτήστε κτηνιάτρους που γνωρίζουν από εξωτικά ζώα και πιο συγκεκριμένα για ινδικά χοιρίδια. Μάθετε ποιοι κτηνίατροι μπορούν να περιθάλψουν το ινδικό σας χοιρίδιο σε περίπτωση ανάγκης, δεν γνωρίζουν όλοι οι κτηνίατροι για τα ινδικά χοιρίδια, ΜΗΝ ρισκάρετε τη ζωή του. Θα υπάρξουν πολλοί που θα σας δώσουν απλόχερα την συμβουλή τους, πολλοί που είναι ''expert'' στα ινδικά χοιρίδια..Η δική μου συμβουλή..Διασταυρώστε, ψάξτε, ρωτήστε τις πηγές τους και μην ακούσετε κανέναν χωρίς να έχετε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Και πάνω από όλα ΜΗΝ ακούσετε συμβουλές ΠΟΤΕ από υπάλληλο pet shop. Δεν νομίζω ότι φταίνε οι υπάλληλοι για την αμάθεια ως προς τα ζώα που πουλάνε αλλά υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες. Ίσως ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο έστω για τις βασικές ανάγκες να άλλαζε κάτι ως προς την σωστή πληροφόρηση των υπαλλήλων τους.

Social Media
Πέρα από τη θεωρία όμως είναι καλό να ανταλλάσσεις απόψεις και ανησυχίες με ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον για αυτά τα υπέροχα ζωάκια. Μας βοηθάει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας. Εάν θέλετε να μοιραστείτε και εσείς μαζί μου την αγάπη σας για το μικρό σας φίλο θα με βρείτε στην διαχείριση των ομάδων Guinea Pigs Of Greece, Ινδικά χοιρίδια τα πιο γλυκά ζωάκια στον κόσμο καθώς και στην ομάδα Rodent Lovers, για όλους τους τρωκτικόφιλους. Μην ξεχάσετε να κάνετε like και στην σελίδα μου Ινδικά χοιρίδια εν δράσει καθώς και στην Ινδικά χοιρίδια τα πιο γλυκά ζωάκια στον κόσμο, όπου είμαι στην διαχείριση, για να ενημερώνεστε καθημερινά με νέες πληροφορίες για τους μικρούς μας φίλους. Αυτό που συνηθίζω να κάνω είναι να φτιάχνω αρχεία πληροφόρησης οπότε μη διστάσετε να μου πείτε τι θα θέλατε να μάθετε περισσότερο και δεν μπορείτε να το βρείτε. Όσοι με γνωρίζετε ήδη, ξέρετε και πως είναι η αγαπημένη μου συνήθεια.

Θέματα υγείας και πληροφορίες
Στο blog θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην υγεία των ινδικών χοιριδίων. Πληροφορίες που δεν απορρέουν από τη δική μου εμπειρία ως ιδιοκτήτρια ινδικών χοιριδίων αλλά πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί προσεκτικά από επίσημους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καταφύγια ινδικών χοιριδίων στο εξωτερικό αλλά και κτηνιατρικά άρθρα. Εδώ θέλω να τονίσω πως δεν είμαι ειδική, ούτε κτηνίατρος και κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη γνώμη και την εμπειρία ενός κτηνιάτρου. Όλα όσα βλέπετε λοιπόν γραμμένα στο blog μου σε καμία περίπτωση δεν είναι αντικατάσταση ιατρικής θεραπείας, διάγνωσης και συμβουλής ενός κτηνιάτρου με εξειδικευμένη γνώση. Όλες οι πηγές πληροφόρησης μου λοιπόν θα αναφέρονται πάντα προς αποφυγή παρεξηγήσεων αλλά και σαν χρήσιμο οδηγό για εσάς.
Οτιδήποτε αφορά σε θέματα υγείας απευθυνθείτε σε κτηνίατρο με ειδίκευση στα ινδικά χοιρίδια. Όταν αφορά στην υγεία των ινδικών χοιριδίων είμαι κάθετη στην αναζήτηση, όχι πληροφόρησης αλλά ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ που να ειδικεύεται σε ινδικά χοιρίδια. Μην βάζετε τα ζωάκια σας κίνδυνο.

Τι με ενοχλεί περισσότερο
Με ενοχλούν οι ξεροκέφαλοι και στενόμυαλοι άνθρωποι, που τους δίνεις μια συμβουλή και θίγεται ο εγωισμός τους. Κρατήστε τον εγωισμό σας πίσω. Να είστε δεκτικοί με ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εσάς. Σίγουρα κανείς δεν τα ξέρει όλα και όλοι μας κάνουμε λάθη. Σκοπός είναι να δίνουμε περιθώρια βελτίωσης στο εαυτό μας. Ο σωστός ιδιοκτήτης ινδικών χοιριδίων είναι εκείνος που δεν αφήνει την υπερηφάνεια ή τον εγωισμό του να σταθεί εμπόδιο, είναι εκείνος ο οποίος είναι πρόθυμος να ακούσει και να μάθει από άλλους ιδιοκτήτες νέες πληροφορίες, εκείνος που έχει ανοιχτό μυαλό και θα δεχτεί την κάθε συμβουλή καλοπροαίρετα.
Με ενοχλεί επίσης η αγένεια και η αχαριστία. Σέβομαι και δίνω εύσημα σε ανθρώπους που με βοηθούν και βλέπω ότι αφιερώνουν χρόνο από την ζωή τους για να βοηθήσουν κάποιους άλλους.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας αντιθέτως μας ενώνει η αγάπη μας για τα ινδικά χοιρίδια.

Ελπίζω με την εμπειρία μου και με τις γνώσεις που έχω ως τώρα να σας βοηθήσω σε ότι χρειαστείτε. Μην διστάσετε να μου στείλετε ιδέες και προτάσεις για οτιδήποτε αφορά τα ινδικά χοιρίδια ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε. 

Καλώς ήρθατε λοιπόν στην παρέα μας...
Καλή σας ανάγνωση.....
Wheek..Wheek...3 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια!!!! πολύ ενημερωτικό το blog σου!!! μας λίνεις πολλές απορίες!!!! μπράβο σου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ..Οι πληροφορίες στην Ελλάδα είναι ελάχιστες και συνήθως οι πιο βασικές οπότε ένα επιπλέον μέσο σωστής και πάντα έγκυρης πληροφόρησης σε αυτήν την μορφή νομίζω θα βοηθήσει αρκετούς νέους ιδιοκτήτες αλλά γιατί όχι και παλιούς!!Τα μικρά μου και εγώ ελπίζω να σε βοηθήσουμε σε απορίες και οτιδήποτε θα ήθελες να αναρτήσουμε μην διστάσεις να μας το ζητήσεις!!Θα είναι χαρά μου!!!

   Διαγραφή
 2. Γειααα! Είναι πρώτη φορά που παίρνω ινδικά χοιρίδια και θα ήθελα να πάρω δυο θηλυκά.... Θα ήθελα να ρωτήσω τι μέγεθος θα ήταν καλό να έχει το κλουβί! Έχω βρει ένα με διαστάσεις 77Χ48Χ42CM

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...