Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Είναι τα ινδικά χοιρίδια τρωκτικά?

Τα τρωκτικά αποτελούν τη μεγαλύτερη ενιαία κατηγορία θηλαστικών στον πλανήτη. Το ινδικό χοιρίδιο, Cavia porcellus - επίσης γνωστό ως cavy - είναι μέλος της οικογένειας των τρωκτικών. Μοιράζεται το οικογενειακό του δέντρο όχι μόνο με αρουραίους και ποντίκια, αλλά με χάμστερ, γεβρίλους,σκίουρους, chipmunks, κάστορες, τσιντσιλά, groundhogs και πολλά άλλα είδη.

Χαρακτηριστικά των τρωκτικών
Τα τρωκτικά, προσδιορίζονται κατά κύριο λόγο από τα δόντια και την γνάθο τους. Όλα τα τρωκτικά έχουν ένα ζευγάρι κοπτήρες σε κάθε σαγόνι, οι οποίοι αναπτύσσονται σε ολόκληρη τη ζωή τους. Τα τρωκτικά δεν έχουν κυνόδοντες και έχουν σχετικά λίγους γομφίους. Τα κουνέλια είναι στην κατηγορία των λαγόμορφων, δεν είναι τρωκτικά, επειδή η οδοντιατρική δομή τους διαφέρει.

Αμφιβολίες
Ξεκινώντας στα τέλη του 20ου αιώνα, μερικοί επιστήμονες άρχισαν να αμφισβητούν ότι τα ινδικά χοιρίδια ήταν μέλη της οικογένειας των τρωκτικών. Με βάση τη μοριακή ανάλυση πρωτεϊνών, φάνηκε ότι οι εξελικτικές ρίζες του ινδικού χοιριδίου διέφεραν από εκείνες των άλλων τρωκτικών. Από τη δεκαετία του 1990, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, με βάση τις εκτεταμένες δοκιμές στο ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) , τα ινδικά χοιρίδια ήταν πράγματι τρωκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...