Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ρόκα?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ρόκα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στη ρόκα
Η ρόκα είναι ένα αρωματικό βότανο γνωστό για τις ορεκτικές και διουρητικές ιδιότητες του καθώς και για την πλούσια περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C, ασβέστιο και κάλιο.Η καλλιεργούμενη ρόκα ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, είναι χειμωνιάτικο φυτό ενώ ανθίζει από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο.Η γεύση της είναι πιπεράτη, αρωματική και ελαφρώς πικρή. Τα ινδικά χοιρίδια είτε θα την λατρέψουν είτε θα την αντιπαθήσουν λόγω της έντονης γεύσης της. Η άγρια ρόκα έχει πιο πιπεράτη γεύση και πιο έντονο άρωμα από τη καλλιεργούμενη.Η ρόκα είναι από τα πιο εύκολα φυτά που μπορεί να καλλιεργήσει κάποιος σε γλάστρα ή ζαρτινιέρα. Αν αποφασίσετε να καλλιεργήσετε λαχανικά σε γλάστρες, πρέπει απαραίτητα να φυτέψετε και ρόκα, θα είναι ένα δώρο τόσο για εσάς και τις σαλάτες σας όσο και για τα ινδικά χοιρίδια σας.

Επιλογή - Συντήρηση
Ψάξτε για σκούρα καταπράσινα φύλλα. Αποφύγετε αυτά που φαίνονται γλοιώδεις, κιτρινισμένα ή μαυρισμένα.Τη ρόκα μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο σας, στο κάτω ράφι,μέσα σε μια πλαστική διαφανή σακούλα για 4-5 μέρες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μετά όμως αρχίζει να κιτρινίζει.Την πλένετε με άφθονο νερό προτού την δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)2.05
Φυτικές ίνες (γραμμάρια)1.6 (6%)
Λίπος (γραμμάρια) 0.66 
Βιταμίνη Α (μg)119
Βιταμίνη C (mg)15.0
Φωσφόρος (mg)52
Ασβέστιο (mg)160
Οξαλικά οξέα (mg)αγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)3.0:1

Η ρόκα έχει αρκετή βιταμίνη C, ωστόσο, περιέχει και ένα μεγάλο ποσοστό ασβεστίου και βιταμίνης A κάτι που την καθιστά στην κατηγόρια με τα λαχανικά που δεν πρέπει τα ινδικά χοιρίδια να τρέφονται τακτικά.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη,ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν μια χούφτα ανά χοιρίδιο. Προτιμήστε να συνδυάζετε την ρόκα μαζί με κάποιο άλλο πράσινο φυλλώδη λαχανικό,τα ινδικά χοιρίδια θα λατρέψουν τον συνδυασμό.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια baby ρόκα?
Baby ρόκα είναι η ρόκα που δεν έχει ωριμάσει αρκετά για να αυξηθεί στο πλήρες μέγεθος της. Εξακολουθεί να είναι μεγάλη απόλαυση για τα ινδικά χοιρίδια αλλά πάντα στην επιτρεπτή ποσότητα και συχνότητα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...