Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια καρότο?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια καρότο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στα καρότα
Η αγαπημένη τροφή του Bugs Bunny είναι και η αγαπημένη τροφή των ινδικών χοιριδίων. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια αγαπούν τη γεύση του φρέσκου καρότου. Τους παρέχουν μια υγιή διατροφή μιας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες. Επιπλέον το καρότο περιέχει τεράστιες ποσότητες καροτενοειδών ουσιών, οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνες Α και C, οι οποίες είναι απαραίτητες βιταμίνες στη διατροφή τους. Παρά την μεγάλη δημοτικότητά τους και τη θρεπτική τους αξία, αν τα ινδικά χοιρίδια καταναλώσουν πάρα πολλά καρότα μπορεί να τους προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Επιλογή - Συντήρηση
Πάντα να επιλέγετε εκείνα των οποίων οι ρίζες είναι σταθερές, λείες, σχετικά ίσιες και φωτεινές σε χρώμα. Εάν τα πάρετε με τα φύλλα τους, θα πρέπει να έχουν έντονο πράσινο χρώμα, και να μην έχουν μαραθεί. Δεδομένου ότι τα ζάχαρα στα καρότα είναι συγκεντρωμένα στον πυρήνα τους, σε γενικές γραμμές, όσα έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, θα έχουν μεγαλύτερο πυρήνα και επομένως θα είναι πιο γλυκά. Για να τα διατηρήσετε φρέσκα, ελαχιστοποιήστε την ποσότητα της υγρασίας που χάνουν. Για να το κάνετε αυτό, φροντίστε να τα αποθηκεύετε στο πιο δροσερό μέρος του ψυγείου, σε μια πλαστική σακούλα ή τυλιγμένα σε απορροφητικό χαρτί, το οποίο θα μειώσει το ποσό της συμπύκνωσης. Αυτή η μέθοδος θα τα κρατήσει φρέσκα για περίπου δύο εβδομάδες. Να είστε βέβαιοι να πλύνετε τα καρότα και τα φύλλα τους επιμελώς πριν τα δώσετε για κατανάλωση, εξαιτίας των πολλών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην καλλιέργειά τους. Προτιμήστε φρέσκα καρότα που δεν έχουν ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Baby καρότο 
1 μεσαίο 10gr
Usda ανάλυση
Καρότο
Σάκχαρα (γραμμάρια)0.484.74
Φυτικές ίνες0.32.8
Λίπος (γραμμάρια) 0.010.24
Βιταμίνη Α69835
Βιταμίνη C 0.35.9 (7%)
Φωσφόρος (mg)335
Ασβέστιο (mg)333
Οξαλικά οξέααγν0.50
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)1.0:1αγν

Τα καρότα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λίγες θερμίδες. Εάν τρέφονται με μέτρο, τα καρότα είναι μια μεγάλη προσθήκη για μια υγιεινή και ποικίλη διατροφή. Αν δίνετε επιπλέον ποσότητες από το επιτρεπτό τα καρότα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας. Τα καρότα περιέχουν αρκετή βιταμίνη A, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής εν καιρώ στην υγεία τους. Επίσης, τα καρότα περιέχουν φυσικά σάκχαρα και υδατάνθρακες. Τα ινδικά χοιρίδια που τρώνε πάρα πολλή ζάχαρη μπορεί να αναπτύξουν διαβήτη ή να γίνουν παχύσαρκα με την πάροδο του χρόνου. Μην ξεχνάμε ότι η ζάχαρη συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα, διαταράσσεται η ισορροπία των καλών και κακών βακτηρίων στο πεπτικό τους σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια. Οι υδατάνθρακες είναι σαν καραμέλα για τα κακά βακτηρίδια που αναπτύσσονται γρήγορα και παράγουν αέρια (φούσκωμα). Δεν περιέχουν πολύ βιταμίνη C, που σημαίνει ότι δεν ενισχύει ουσιαστικά την διατροφή ενός ινδικού χοιριδίου. Τέλος οι κορυφές των καρότων και τα φύλλα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ασβέστιο, μπορεί να προκαλέσουν πέτρες της ουροδόχου κύστης, εάν τροφοδοτούνται πολύ συχνά.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό μπορεί να τροφοδοτείται στα ινδικά χοιρίδια σχεδόν καθημερινά. Ένα baby καρότο την ημέρα είναι περισσότερο από επαρκή για ένα ινδικό χοιρίδιο. Οτιδήποτε περισσότερο και θα κινείστε σε έδαφος υπερβολικού ταΐσματος. Όσον αφορά το μέγεθος της μερίδας, μπορείτε να δώσετε ένα baby καρότο ή περίπου την ίδια ποσότητα από ένα κανονικό καρότο (3-4 φέτες). Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν επίσης να φάνε τις κορυφές από το καρότο και τα φύλλα. Είναι πολύ εύκολο για μας ως ιδιοκτήτες να δώσουμε παραπανίσια ποσότητα από καρότα στα ινδικά χοιρίδια, αλλά πάρα πολλά είναι τελικά κακό για εκείνα. Τα ινδικά χοιρίδια θα τρώνε καρότα όλη την ημέρα, αν τους δίνουμε συνεχώς οπότε για να μειώσετε την πιθανότητα παρενεργειών,ρυθμίσετε την ποσότητα των καρότων που ταΐζετε το ινδικό χοιρίδιο σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μπορούν τα ινδικά χοιρίδια να τρώνε καρότα καθημερινά?
Ναι μπορούν να φάνε καρότα κάθε μέρα, μόλις ένα baby καρότο την ημέρα θα είναι αρκετό. Οι μεγάλες ποσότητες είναι που πρέπει να αποφύγετε.

Μπορούν τα ινδικά χοιρίδια να φάνε την φλούδα/δέρμα από το καρότο?
Η φλούδα από το καρότο είναι απολύτως εντάξει για να την φάνε τα ινδικά χοιρίδια. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Μπορούν τα ινδικά χοιρίδια να φάνε τα φύλλα από το καρότο?
Οι κορυφές των καρότων είναι πολύ νόστιμες για τα ινδικά χοιρίδιαΜπορείτε να δώσετε το καρότο μαζί με την κορυφή δεν χρειάζεται να την κόψετε. Εάν ετοιμάζετε για εσάς καρότα και κόβετε τις κορυφές, μην τις πετάξετε φυλάξτε τις για τα ινδικά χοιρίδια. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να τροφοδοτούνται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο. Φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα φύλλα πριν τα δώσετε για κατανάλωση.

Μπορούν τα ινδικά χοιρίδια να πιουν χυμό καρότου?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό καρότου.Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Μπορούν τα ινδικά χοιρίδια να φάνε βρασμένα καρότα?
Δυστυχώς, μαγειρεμένα, βρασμένα καρότα απαγορεύονται για τα ινδικά χοιρίδια. Δεν πρέπει να τρώνε ποτέ μαγειρεμένο φαγητό. Πρέπει να είναι πάντα στην ακατέργαστη μορφή του (ωμό)

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...