Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σύκα?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σύκα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο σύκο
Το σύκο είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, που μας συνοδεύει ακόμα και στις διακοπές. Είναι ένα γλυκό, ιδιαίτερα νόστιμο φρούτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο (ειδικά τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν πολύ καλή φυτική πηγή των ιχνοστοιχείων). Ο καρπός τους έχει σχήμα σφαιρικό ή αχλαδόμορφο, ενώ ο φλοιός τους έχει διάφορες αποχρώσεις (κίτρινο, πράσινο, σκούρο μοβ). Μάλιστα, οι ποικιλίες με σκούρα κόκκινη σάρκα είναι πλούσιες σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε φρέσκο και αποξηραμένο σύκο αλλά θυμηθείτε, ότι θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Κόψτε ή αγοράστε σύκα ώριμα και μαλακά αλλά όχι πολύ ζουλερά. Από το δέντρο το ώριμο σύκο κόβεται με ένα απλό σπρώξιμο από το κλαδί του. Είναι από τα φρούτα που συντηρούνται δύσκολα και για μικρό χρονικό διάστημα. Ακόμα και όταν φυλάσσονται στο ψυγείο, καλό είναι να καταναλώνονται μέσα σε 1-2 μέρες. Να είστε βέβαιοι ότι το σύκο είναι καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας για κατανάλωση και ότι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Πριν το δώσετε για κατανάλωση κόψτε το σύκο στη μέση για να δείτε αν έχει μέσα κάποιο έντομο.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα, λιπαρά και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 50 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σύκο
Usda ανάλυση
Αποξηραμένο σύκο (1)
Σάκχαρα (γραμμάρια)8.134.03
Φυτικές ίνες1.40.8
Λίπος (γραμμάρια) 0.150.08
Βιταμίνη Α40
Βιταμίνη C 1.00.1
Φωσφόρος (mg)76
Ασβέστιο (mg)1814
Οξαλικά οξέαn/an/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)2.6: 12.3: 1

Τα σύκα έχουν έλλειψη σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα ινδικά χοιρίδια στην διατροφή τους και έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Τα ινδικά χοιρίδια πρέπει να τρώνε τρόφιμα που έχουν κυρίως φυτικές ίνες, υψηλή θρεπτική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Τα σύκα δεν πληρούν όλες τις παραπάνω απαιτήσεις, αλλά μπορείτε να δίνετε μια στο τόσο σαν λιχουδιά. Το πραγματικό πρόβλημα με τα σύκα, όπως και με κάθε φρούτο, είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Οι ειδικοί στο Guinea Pigs Cages μας προτείνουν ένα μικρό κομματάκι.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το σύκο?
Ναι μπορείτε να δώσετε ένα κομματάκι σύκο μαζί με την φλούδα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένο σύκο?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχουν προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα μπορούν φάνε. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια σύκο επιτρέπονται. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται. Μπορείτε να δώσετε ένα μικρό κομματάκι όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα και ξύλο από συκιά?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Το γάλα της συκιάς που ρέει στον κορμό και στα φύλλα της είναι πολύ τοξικό. Σε αρκετές λίστες το βρήκα στα απαγορευμένα φυτά.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...