Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ανανά?

Photo credit of piggie John Daniel
Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ανανά.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στον ανανά
Ο ανανάς είναι ένα χυμώδες φρούτο με μοναδικά ξεχωριστή γεύση, που ευδοκιμεί σε τροπικά κλίματα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ποικίλα θρεπτικά συστατικά. Ο ανανάς είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια όλου του έτους στις τοπικές αγορές, όπως και στην ελληνική, εάν και η κύρια περίοδος παραγωγής του είναι από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο. Αυτό το εξωτικό φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι ο ανανάς θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Επειδή η ωρίμανσή του σταματά μόλις κοπεί, πρέπει να διαλέγουμε φρούτα με γλυκιά μυρωδιά και φρέσκα πράσινα φύλλα. Ορισμένες πράσινες ποικιλίες είναι ήδη ώριμες παρά το χρώμα τους. Φυλάσσεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 3-5 ημέρες και στο ψυγείο μέχρι 10 ημέρες. Βεβαιωθείτε ότι ο ανανάς δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)9.85
Φυτικές ίνες1.4
Λίπος (γραμμάρια) 0.12
Βιταμίνη Α3
Βιταμίνη C 47.8
Φωσφόρος (mg)8
Ασβέστιο (mg)13
Οξαλικά οξέαn/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.6:1

Ο ανανάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Παρά το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι αρκετά όξινο φρούτο. Λόγω των υψηλών επιπέδων οξύτητας, μπορεί να δημιουργήσει πεπτικά προβλήματα στα ινδικά χοιρίδια εάν δίνετε συχνά και μεγάλες ποσότητες. Θυμηθείτε, επίσης, ότι δεν απολαμβάνουν όλα τα ινδικά χοιρίδια τη γεύση του ανανά, λόγω της οξύτητας του. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και ο ανανάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε τον ανανά σε μικρούς κύβους για να καταστεί ευκολότερο για το ινδικό χοιρίδιο σας να το φάει. Περιορίστε τις ποσότητες μιας και μεγάλες και συχνές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα γύρω από το στόμα και τα χείλη ενός ινδικού χοιριδίου. Επίσης, θυμηθείτε να αφαιρέσετε την φλούδα και τα φύλλα από τον ανανά καθώς αυτά τα μέρη του ανανά δεν θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από τον ανανά?

Η φλούδα συνήθως περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, καθώς και η υφή της είναι αρκετά σκληρή οπότε θα πρέπει να την αφαιρέσετε προτού δώσετε για κατανάλωση.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα φύλλα από τον ανανά?
Όχι είναι πάρα πολύ σκληρά και μπορεί να τραυματίσουν το στόμα ενός ινδικού χοιριδίου. Θα πρέπει απλά να τα πετάξετε.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένο ανανά?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχουν προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα μπορούν φάνε. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια ανανά επιτρέπονται. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό ανανά?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό ανανά. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια κονσερβοποιημένο ανανά?
Ανανάς κονσερβοποιημένος που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή γλυκών απαγορεύεται να δώσουμε στα ινδικά χοιρίδια. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...