Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια πεπόνι ? #Κανταλούπε

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια πεπόνι.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο πεπόνι
Το πεπόνι ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών, μαζί με το αγγούρι, το καρπούζι και το κολοκύθι και οι ποικιλίες του είναι πολλές. Κάποιες από αυτές είναι τα ιταλικής καταγωγής πεπόνια κανταλούπε, το αργείτικο πεπόνι, η ποικιλία κασάμπα ή αλλιώς χειμωνιάτική και το κοινό πεπόνι, που είναι και αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε τις περισσότερες ποικιλίες από τα πεπόνια. Σε αυτή την ανάρτηση θα γράψουμε για το πεπόνι κανταλούπε. Είναι τo πεπόνι με το χρυσαφένιο χρώμα, το έντονο άρωμα και την ιδιαίτερα γλυκιά γεύση. Αυτό το φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι το πεπόνι θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Προτιμάτε πεπόνι μικρό αλλά βαρύ για το μέγεθός του, με μίσχο που υποχωρεί κατά την πίεση. Θα πρέπει να αναδίδει ένα γλυκό, ευχάριστο άρωμα, όχι όμως ιδιαίτερα έντονο, γιατί τότε μπορεί να είναι πάρα πολύ ώριμο. Όταν το κόψετε, διατηρήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο με ζελατίνα τροφίμων και καταναλώστε το εντός 1-2 ημερών. Να είστε βέβαιοι ότι το πεπόνι είναι καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας για κατανάλωση και ότι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.


Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα, λιπαρά και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)7.86
Φυτικές ίνες0.9
Λίπος (γραμμάρια) 0.19 
Βιταμίνη Α169
Βιταμίνη C 36.7
Φωσφόρος (mg)15
Ασβέστιο (mg)9
Οξαλικά οξέαn/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.6:1

Το πεπόνι είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει τόσο βιταμίνη C αλλά και βιταμίνη Α. Αμφότερες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του ινδικού χοιριδίου. Η βιταμίνη C βοηθά για να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, την καταπολέμηση των λοιμώξεων, και για άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Η βιταμίνη Α βοηθά στην σωστή ανάπτυξη και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ως γνωστόν τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν στον οργανισμό τους αυτές τις βιταμίνες, θα πρέπει λοιπόν να τις πάρουν από τις τροφές που μπορούν να φάνε, όπως το πεπόνι. Επίσης το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι ώστε αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διάρροια στα ινδικά χοιρίδια. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το πεπόνι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Να είστε βέβαιοι ότι το πεπόνι είναι φρέσκο, και καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη. Επίσης,φροντίστε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια καθώς είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε και την φλούδα από το πεπόνι.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το πεπόνι?
Η φλούδα συνήθως περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, καθώς και η υφή της είναι αρκετά σκληρή οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε. Κάποιοι ιδιοκτήτες δίνουν μικρά κομματάκια μαζί με την φλούδα αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι το έχουν πλύνει σχολαστικά με άφθονο νερό. Η φλούδα είναι βρώσιμη για τα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τους σπόρους από το πεπόνι?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους σπόρους μιας και είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...