Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ροδάκινο?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ροδάκινο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο ροδάκινο
Το ροδάκινο και η μυρωδιά του έχει συνδυαστεί από τους περισσότερους από εμάς με το καλοκαίρι. Το ροδάκινο έχει αρκετά είδη, καθώς εκτός από τον κλασσικό γιαρμά, υπάρχει και το λευκόσαρκο ροδάκινο όπως και το νεκταρίνι. Τα ινδικά χοιρίδια κάνει να φάνε ροδάκινο αλλά θυμηθείτε, ότι θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Ένας τρόπος, για να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα ροδάκινα, είναι η μυρωδιά τους. Αποφεύγουμε δηλαδή εκείνα που δε μυρίζουν χαρακτηριστικά. Επίσης, δεν πρέπει να είναι χτυπημένα. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθεί για μερικές μέρες. Γενικά το ροδάκινο είναι αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και αν μείνει εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα. Να είστε βέβαιοι ότι το ροδάκινο είναι καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το ροδάκινο δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα, λιπαρά και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)8.39
Φυτικές ίνες1.5
Λίπος (γραμμάρια) 0.25 
Βιταμίνη Α16
Βιταμίνη C 6.6
Φωσφόρος (mg)20
Ασβέστιο (mg)6
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.3:1

Τα ροδάκινα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και λίπος και δεν περιέχουν μεγάλο ποσοστό ασβεστίου. Το πραγματικό πρόβλημα με τα ροδάκινα, όπως και με κάθε φρούτο, είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Να είστε βέβαιοι ότι το ροδάκινο είναι φρέσκο, και καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Επίσης,φροντίστε να αφαιρέσετε το κουκούτσι, περιέχει κυάνιο και συνεπώς είναι τοξικό για τα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το ροδάκινο?

Ναι μπορείτε να δώσετε το ροδάκινο μαζί με την φλούδα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το ροδάκινο δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια λευκόσαρκο ροδάκινο?
Η διαφορά του ροδάκινου (γιαρμάς) με το λευκόσαρκο είναι στην υφή και στην γεύση. Το λευκόσαρκο ροδάκινο έχει σκληρή σάρκα και περισσότερη πικρή γεύση από ότι τα ροδάκινα. Ναι, μπορείτε να τους δώσετε αν και δεν αρέσει στα περισσότερα ινδικά χοιρίδια. Όσον αφορά την ποσότητα και την συχνότητα ισχύει ότι και για το ροδάκινο.

Κάνει να φάνε το κουκούτσι από το ροδάκινο?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Φροντίστε να αφαιρέσετε το κουκούτσι, περιέχει κυάνιο και συνεπώς είναι τοξικό για τα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το ξύλο,τα κλαδιά ή τα φύλλα από ροδακινιά?
Κατηγορηματικά ΌΧΙ. Όλα τα παραπάνω είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα φυτά. Τα άλλα μέρη του φυτού περιέχουν κυάνιο και συνεπώς είναι τοξικά για τα ινδικά χοιρίδια. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα φύλλα από πυρηνόκαρπα φρούτα. (φρούτα με κουκούτσια)

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένο ροδάκινο?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχουν προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια ροδάκινου επιτρέπονται. Κρατήστε τις ποσότητες μικρές. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό ροδάκινο?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό ροδάκινο. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια κονσερβοποιημένα ροδάκινα?
Ροδάκινα κονσερβοποιημένα τα οποία χρησιμοποιούνται και για την κατασκευή γλυκών απαγορεύεται να δώσουμε στα ινδικά χοιρίδια. Περιέχουν αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...