Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αξιολόγηση: Oxbow Banana treats για ινδικά χοιρίδια

Simple Rewards Banana Treats
Αναφορά στα Banana treats
Οι λιχουδιές Banana treats αποτελούνται από 100% κατεψυγμένες μπανάνες χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Είναι μια φυσική λιχουδιά με υψηλή γευστικότητα. Τα Oxbow Banana treats είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης Β6 και καλλίου. Η ξήρανση γίνεται με ψύξη για να διατηρείται η φρεσκάδα. Δεν περιέχει τεχνητά χρώματα ή συντηρητικά.

Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η Oxbow Animal Health είναι παγκόσμιος προμηθευτής εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων αλλά και προϊόντων υποστηρικτικής φροντίδας για μικρά εξωτικά ζώα. Χρησιμοποιείται και συνιστάται από κορυφαίους εξωτικούς κτηνιάτρους ζώων σε όλο τον κόσμο. Η Oxbow προσφέρει μια εκτενή σειρά εκλεκτής ποιότητας σανό πλούσιο σε φυτικές ίνες, προϊόντα τροφής σε μορφή pellet, λιχουδιές και συμπληρώματα για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά, χάμστερ, γερβίλους, ποντίκια και αρουραίους.

Πληροφορίες προϊόντος
Πριν την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος αφορά τα ινδικά χοιρίδια θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι συστατικά περιέχει η τροφή που δίνετε στα ινδικά σας χοιρίδια. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα και την ημερομηνία λήξης.

Ανάλυση Banana treatsΠεριγραφή
Αναλυτικά συστατικά
    • Πρωτεϊνες 9.00
    • 'Ελαια και λίπη 0.50%
    • Ίνες 3.00%
    • Τέφρα 3.00%
    • Υγρασία 15.00%
    Σύνθεση100% κατεψυγμένες μπανάνες
    Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ή συντηρητικά

    Τα Banana treats είναι από την σειρά Simple Rewards της Oxbow. Στην ίδια σειρά υπάρχουν ακόμα 11 λιχουδιές με διαφορετικές γεύσεις. Ήδη έχουμε αξιολογήσει τα παρακάτω: Organic Barley Biscuits, Strawberry Treats και σύντομα θα έχουμε αξιολόγηση και για τις υπόλοιπες λιχουδιές τις συγκεκριμένης σειράς.

    Διαθεσιμότητα - Κόστος
    Η συσκευασία είναι 30gr και κοστίζει 7.00€. Είναι ακριβές λιχουδιές αλλά αν σκεφτείτε ότι δεν πρέπει να δίνετε κάθε μέρα θα σας κρατήσουν αρκετό καιρό. Τις συγκεκριμένες λιχουδιές θα τις βρείτε σε καταστήματα όπου φέρνουν προϊόντα της Oxbow. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το κατάστημα αγοράς, αν και τα περισσότερα καταστήματα που έψαξα έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές.

    Αξιολόγηση
    Λεπτές φέτες μπανάνας
    Μικρές φέτες μπανάνα για τα ινδικά χοιρίδια. Είναι 100% πραγματικά κομματάκια μπανάνας τα οποία έχουν καταψυχθεί για να διατηρηθεί η φρεσκάδα. Είναι εξαιρετικής ποιότητας λιχουδιές, όπως και κάθε προϊόν της Oxbow άλλωστε. Στην αγορά θα βρείτε διάφορες λιχουδιές με αποξηραμένες μπανάνες για ινδικά χοιρίδια αλλά σημασία έχει να διαβάζετε και τα υπόλοιπα συστατικά στις συσκευασίες. Τα Banana Treats είναι απλές κατεψυγμένες φέτες μπανάνας χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον σύμφωνα με την Oxbow οι συγκεκριμένες λιχουδιές μπανάνα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Β6 και καλλίου. Ανοίγοντας την συσκευασία η μυρωδιά της μπανάνας είναι αρκετά έντονη θα έλεγα. Είναι λεπτά κομματάκια μπανάνας όπως θα δείτε και στην φωτογραφία και το μέγεθος της κάθε μπουκιάς είναι σχεδιασμένο κατάλληλα για τον έλεγχο της ποσότητας που δίνουμε. Τα ινδικά μου χοιρίδια δεν τρώνε φρέσκια μπανάνα, όσες φορές έκανα δοκιμή να τους δώσω, έτρεχαν μακριά @@ Έτσι δεν μου φάνηκε περίεργο όταν τους πρόσφερα ένα κομματάκι από την συγκεκριμένη λιχουδιά της Oxbow. Άντε να δοκίμασαν λιγάκι αλλά κανένα δεν έφαγε ολόκληρο το κομμάτι. Επίσης παρατήρησα πως από την στιγμή που θα βγάλεις ένα κομματάκι από την συσκευασία μετά από λίγο αρχίζει να κολλάει στα χέρια και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα, νομίζω ούτε και στα μικρά μου. Η υφή του κάθε κομματιού θα έλεγα είναι λίγο σκληρή. Όπως θα καταλάβατε δεν είμαστε ιδιαίτεροι φαν της μπανάνας. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας η δοσολογία για ινδικά χοιρίδια είναι 1-2 κομμάτια ανά ινδικό χοιρίδιο. Όπως σας έχω γράψει και άλλες φορές εγώ συνηθίζω να δίνω τέτοιου είδους λιχουδιές σε ειδικές περιστάσεις (κόψιμο νυχιών, ζύγισμα, εκπαίδευση κα). Η συσκευασία περιέχει αρκετές φετούλες μπανάνας και με τον ρυθμό που τους έδινα εγώ αλλά και με τον ρυθμό που τις έτρωγαν τα μικρά μου, μας πήρε αρκετό να αδειάσει η συσκευασία.

    Συμπέρασμα
    Δυστυχώς τα ινδικά μου χοιρίδια αποφάσισαν πως δεν θα αγοράσουμε ξανά τις συγκεκριμένες λιχουδιές.

    Σημαντική σημείωση
    Η ποσότητα των λιχουδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% της ημερήσιας ποσότητας τροφής. Πολλά εμπορικά προϊόντα είναι διαθέσιμα για τα ινδικά χοιρίδια αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακατάλληλα, και θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα ινδικά χοιρίδια δεν απαιτούν τέτοιου είδους απολαύσεις, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε κάτι ξεχωριστό, να είστε βέβαιοι να επιλέξετε ένα φυσικό, υγιεινό προϊόν που θα το απολαύσουν πραγματικά. Προτιμήστε να δίνετε λιχουδιές σε ειδικές περιπτώσεις όπως κατά την ώρα του παιχνιδιού ή για επιβράβευση σε περιπτώσεις εκπαίδευσης ή καλής συμπεριφοράςΔείτε και ένα βίντεο από την αγαπημένη μου Youtuber Skinnypigs1 όπου εξηγεί αναλυτικά τις απαγορευμένες λιχουδιές για ινδικά χοιρίδια.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Piggies are waiting for your comments...