Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φράουλες?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φράουλες.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στις φράουλες
Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φράουλες είναι ένα φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό και ωφέλιμο. Όταν οι φράουλες είναι στη εποχή τους (Μάιος - Ιούλιος) τότε σίγουρα είναι πιο νόστιμες και πιο θρεπτικές. Οι φράουλες είναι εξαιρετικές λιχουδιές για τα ινδικά χοιρίδια. Αλλά, θυμηθείτε, ότι οι φράουλες θα πρέπει να δοθούν ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.


Επιλογή - Συντήρηση
Όταν αγοράζουμε φράουλες φροντίζουμε να είναι ώριμες γιατί μετά τη συγκομιδή οι άγουρες φράουλες δεν ωριμάζουν περισσότερο όπως άλλα φρούτα. Οι φράουλες είναι πολύ ευαίσθητο φρούτο και χρειάζονται πολλά φυτοφάρμακα για την παραγωγή τους. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα από τα πιο επιβαρυμένα φρούτα. Απαραίτητο κρίνεται το σχολαστικό πλύσιμό τους με άφθονο νερό. Βεβαιωθείτε ότι οι φράουλες δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φρέσκες, οργανικές φράουλες είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα, λιπαρά και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 35 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)1.71
Φυτικές ίνες0.7
Λίπος (γραμμάρια) 0.10 
Βιταμίνη Α0
Βιταμίνη C 20.6
Φωσφόρος (mg)8
Ασβέστιο (mg)6
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.8:1

Τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν φυσικά στον οργανισμό τους βιταμίνη C και έτσι θα πρέπει να τρέφονται με διάφορα τρόφιμα που περιέχουν αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Οι φράουλες είναι από τα φρούτα που τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε και θα τους παρέχουν αυτήν την πολύτιμη βιταμίνη. Καθώς επίσης παρέχουν στα ινδικά χοιρίδια Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Αυτός ο συνδυασμός βιταμινών και θρεπτικών ουσιών είναι πολύ ωφέλιμος για την υγεία των ινδικών χοιριδίων σας. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας. Επίσης οι φράουλες θεωρούνται όξινες και μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα γύρω από το στόμα και τα χείλη ενός ινδικού χοιριδίου. Τέλος μην ξεχνάτε πως οι φράουλες είναι μια περιστασιακή απόλαυση για τα ινδικά χοιρίδια και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μέρος της βασικής διατροφής τους.

Ποσότητα - Συχνότητα
Σύμφωνα με το διάγραμμα του Guinea pig cages Food Chart για ινδικά χοιρίδια η συχνότητα που μπορούμε να δίνουμε 1 μικρή φράουλα είναι σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο αυτή η οδηγία δεν είναι ο κανόνας σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του αρθρογράφου. Οι φράουλες θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ή διάρροια. Να είστε βέβαιοι ότι οι φράουλες είναι καλά πλυμένες πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας για κατανάλωση. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε ολόκληρη μια μικρή φράουλα μαζί με την πράσινη κορυφή. Μπορείτε επίσης να την κόψετε σε μικρά κομματάκια ώστε να γίνει πιο ευκολο να την δαγκώσουν και να την καταπιούν.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τις πράσινες κορυφές από τις φράουλες?
Ναι είναι μια χαρά για να φάνε τα ινδικά χοιρίδια. Στην πραγματικότητα τα ινδικά χοιρίδια απολαμβάνουν περισσότερο τις πράσινες κορυφές από την ίδια την φράουλα. Το κοτσάνι έχει πικρή γεύση έτσι τα ινδικά μπορεί και να μην το επιλέξουν.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα από φυτό φράουλας?
Ναι τα ινδικά χοιρίδια κάνει να φάνε τα φύλλα εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα και τους αρέσουν. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φροντίστε μόνο να είναι πολύ καλά πλυμένα και να δώσετε μικρή ποσότητα (δύο έως τρία φύλλα), και όχι περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα. Αξιοσημείωτο είναι πως τα φύλλα μπορούν επίσης να μειώσουν την πιθανότητα διάρροιας στα ινδικά χοιρίδια και βοηθούν να ισορροπήσουν τα οξέα στο στομάχι τους.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό φράουλας?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό φράουλα. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...