Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια παπάγια?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια παπάγια.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στη παπάγια
Η παπάγια είναι ένα εξωτικό φρούτο και θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά που υπάρχουν, καθώς είναι πλούσια σε διατροφικά στοιχεία. Η γεύση της είναι μεταξύ ροδάκινου και πεπονιού. Η σάρκα της είναι πορτοκαλί με μια μικρή απόχρωση του ροζ ή κίτρινη. Αυτό το εξωτικό φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι η παπάγια θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Να ψάχνετε πάντα για φρέσκια παπάγια που δεν είναι υπερβολικά ώριμη, να έχει κίτρινο ομοιόμορφο χρώμα και ευχάριστο άρωμα. Απορρίπτουμε κάθε παπάγια με ζαρωμένο ή κατεστραμμένο δέρμα. Κόψτε την παπάγια στην μέση και αφαιρέστε τα σπόρια. και η γεύση του είναι μεταξύ ροδάκινου και πεπονιού. Εάν η παπάγια είναι ώριμη, διατηρείται στο ψυγείο έως 5 ημέρες. Βεβαιωθείτε ότι η παπάγια δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)7.82
Φυτικές ίνες1.7
Λίπος (γραμμάρια) 0.26
Βιταμίνη Α47
Βιταμίνη C 60.9
Φωσφόρος (mg)10
Ασβέστιο (mg)20 
Οξαλικά οξέαn/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)4.8:1

Η παπάγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και η παπάγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε την παπάγια σε μικρά κομματάκια για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη. Επίσης, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια από την παπάγια καθώς είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε και την φλούδα από την παπάγια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από την παπάγια?
Ναι μπορείτε να δώσετε την παπάγια μαζί με την φλούδα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι η παπάγια δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τους σπόρους από την παπάγια?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους σπόρους μιας και είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένη παπάγια?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχει προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα μπορούν φάνε. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια παπάγιας επιτρέπονται. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό παπάγια?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό παπάγια. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...