Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αχλάδι?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αχλάδι.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο αχλάδι
Το αχλάδι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φθινοπωρινά φρούτα. Υπάρχουν πολλά είδη αχλαδιών όπως κόκκινα, πράσινα και κίτρινα αχλάδια. Αποτελούν μια πλούσια πηγή νερού, φυτικών ινών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Αυτό το φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι το αχλάδι θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Επιλέξτε τα αχλάδια που έχουν λεία και γυαλιστερή επιφάνεια και είναι σφιχτά και με πλούσιο άρωμα. Αποφύγετε όσα έχουν χτυπήματα ή σκούρες κηλίδες. Αν τα αχλάδια είναι ήδη ώριμα και μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, αποκτούν μια σκούρα απόχρωση, που όμως δεν επηρεάζει τη γεύση τους. Αλλά, αν είναι ήδη ώριμα, δεν πρέπει να τα αφήνουμε σε φρουτιέρα και σε θερμοκρασία δωμάτιου, γιατί αλλοιώνονται εύκολα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το αχλάδι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φρέσκα, οργανικά αχλάδια είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)9.75
Φυτικές ίνες3.1
Λίπος (γραμμάρια) 0.14
Βιταμίνη Α1
Βιταμίνη C 4.3
Φωσφόρος (mg)12
Ασβέστιο (mg)9
Οξαλικά οξέαn/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.8:1

Το αχλάδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το αχλάδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι το αχλάδι είναι φρέσκο ​​και καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Δίνετε 2-3 κομματάκια ή 1 λεπτή φέτα αχλάδι με ή χωρίς την φλούδα. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε τo αχλάδι σε μικρά κομματάκια για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη. Επίσης, φροντίστε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια, τον πυρήνα και το κοτσάνι από το αχλάδι, καθώς αυτά τα μέρη δεν θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το αχλάδι?
Ναι μπορείτε να δώσετε το αχλάδι με ή χωρίς την φλούδα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το αχλάδι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα κουκούτσια ή τον πυρήνα από το αχλάδι?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Φροντίστε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια μιας και είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια. Αφαιρέστε και τον πυρήνα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το ξύλο,τα κλαδιά ή τα φύλλα από δέντρο αχλαδιάς?
Τα ινδικά μπορούν να μασήσουν ξύλο και κλαδιά από αχλαδιά αρκεί να μην έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Το ίδιο ισχύει και για τα φύλλα. Παρόλα αυτά μην δίνετε συχνά, προτιμήστε να δίνετε σπάνια.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό αχλάδι?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό αχλάδι. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια κονσερβοποιημένο αχλάδι?
Αχλάδια κονσερβοποιημένα που χρησιμοποιούνται και για την κατασκευή γλυκών απαγορεύεται να δώσουμε στα ινδικά χοιρίδια. Περιέχουν αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσουν αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...