Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ακτινίδιο?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ακτινίδιο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο ακτινίδιο
Το ακτινίδιο είναι ένα φρούτο που παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από μια ισοδύναμη ποσότητα πορτοκαλιού, η θρεπτική αξία στο ακτινίδιο είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ η πράσινη σάρκα του διακρίνεται για την μοναδική γλυκόξινη γεύση του. Αυτό το φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι το ακτινίδιο θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Τα ακτινίδια όσο πιο μαλακά είναι στην πίεση, τόσο πιο γλυκά είναι. Τα ώριμα ακτινίδια μπορούν να αποθηκευτούν είτε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το ακτινίδιο δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)8.99
Φυτικές ίνες3.0
Λίπος (γραμμάρια) 0.52
Βιταμίνη Α4
Βιταμίνη C 92.7
Φωσφόρος (mg)34
Ασβέστιο (mg)34
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)1.0:1

Το ακτινίδιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το ακτινίδιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιριδίου σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι το ακτινίδιο είναι φρέσκο ​​και καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Δίνετε 2-3 κομματάκια ή 1 λεπτή φέτα ακτινίδιο με ή χωρίς την φλούδα. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε τo ακτινίδιο σε μικρά κομματάκια για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα μαύρα σπόρια από το ακτινίδιο?
Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε το ακτινίδιο μαζί με τα σπόρια. Επειδή τα σπόρια είναι αρκετά μικροσκοπικά και υδαρή δεν τίθεται θέμα πνιγμού καθώς επίσης μπορούν να τα χωνέψουν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το ακτινίδιο?
Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε το ακτινίδιο μαζί με τη φλούδα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε την φλούδα από το ακτινίδιο. 

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...