Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αξιολόγηση: Oxbow Papaya Medley για ινδικά χοιρίδια

Oxbow Papaya Medley
Αναφορά στα Papaya Medley
Φυσική λιχουδιά πλούσια σε ίνες με βάση το χόρτο Timothy. Είναι μια φυσική λιχουδιά που συνδυάζει αποξηραμένη παπάγια, με πλούσια σε φυτικές ίνες pellets από meadow grass και Timothy hay. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γίνονται από 100% φυσικά συστατικά.

Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η Oxbow Animal Health είναι παγκόσμιος προμηθευτής εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων αλλά και προϊόντων υποστηρικτικής φροντίδας για μικρά εξωτικά ζώα. Χρησιμοποιείται και συνιστάται από κορυφαίους εξωτικούς κτηνιάτρους ζώων σε όλο τον κόσμο. Η Oxbow προσφέρει μια εκτενή σειρά εκλεκτής ποιότητας σανό πλούσιο σε φυτικές ίνες, προϊόντα τροφής σε μορφή pellet, λιχουδιές και συμπληρώματα για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά, χάμστερ, γερβίλους, ποντίκια και αρουραίους.

Πληροφορίες προϊόντος
Πριν την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος αφορά τα ινδικά χοιρίδια θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι συστατικά περιέχει η τροφή που δίνετε στα ινδικά σας χοιρίδια. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα και την ημερομηνία λήξης.
**όπου βλέπετε διαγραφή στα συστατικά δεν συμφωνούν με την διατροφή των ινδικών χοιριδίων**

Ανάλυση Papaya MedleyΠεριγραφή
Αναλυτικά συστατικά
  • Πρωτεΐνη 12.00%
  • Λίπη 3,00%
  • Ίνες 23,00%
  • Ακατέργαστη τέφρα 4,00%
  • Υγρασία 12,00%
ΣύνθεσηTimothy Grass, Orchard Grass, Brome Grass,
Wheat Straw Meal, Rapeseed Meal(Brassica napus),
Freeze-dried Papaya, Whole Yellow Pea
(Lathyrus aphaca), Whole Barley, Tomato Pulp,
Cane Molasses, Chicory Powder, Flax Seed, Yeast
(heat-killed)
, Salt, Dried Rosemary, Dried Thyme,
Vitamin E Supplement... (διαβάστε περισσότερα

στο website της Oxbow)

Τα Papaya Medley είναι από την σειρά Simple Rewards της Oxbow. Στην ίδια σειρά υπάρχουν ακόμα 11 λιχουδιές με διαφορετικές γεύσεις. Ήδη έχουμε αξιολογήσει τα παρακάτω: Organic Barley Biscuits, Strawberry Treats, Banana Treats και σύντομα θα έχουμε αξιολόγηση και για τις υπόλοιπες λιχουδιές τις συγκεκριμένης σειράς.

Διαθεσιμότητα - Κόστος
Η συσκευασία είναι 70gr και κοστίζει 5.79€. Είναι ακριβές λιχουδιές αλλά αν σκεφτείτε ότι δεν πρέπει να δίνετε κάθε μέρα θα σας κρατήσουν αρκετό καιρό. Τις συγκεκριμένες λιχουδιές θα τις βρείτε σε καταστήματα όπου φέρνουν προϊόντα της Oxbow. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το κατάστημα αγοράς, αν και τα περισσότερα καταστήματα που έψαξα έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές.

Αξιολόγηση
Κομματάκια παπάγιας, pellet και χόρτο
Αυτές οι λιχουδιές είναι τελείως διαφορετικές από όλες τις υπόλοιπες που έχω αγοράσει έως τώρα για τα μικρά μου από την Oxbow. Είναι φτιαγμένες από 100% αποξηραμένη παπάγια σε συνδυασμό με pellets. Γι αυτό και βλέπουμε τόσα πολλά συστατικά στην σύνθεση της τροφής. Ανοίγοντας την συσκευασία μου έρχεται η ίδια μυρωδιά που μυρίζω όταν ανοίγω και την τροφή της Oxbow, απλά ίσως είναι λίγο πιο γλυκιά μυρωδιά. Μάλλον η προσθήκη δενδρολίβανου και θυμαριού αλλάζει την μυρωδιά. Anyway όταν άνοιξα την συσκευασία έβγαλα μια χούφτα από το εσωτερικό στο τραπέζι για να το επεξεργαστώ λιγάκι. Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία η λιχουδιά αυτή αποτελείται από τρία μέρη. Από μικρά κομματάκια αποξηραμένης παπάγιας, από pellets και τέλος από μικρά κλωναράκια χόρτου. Στην φωτογραφία θα δείτε πολλά κομματάκια παπάγιας αλλά ήταν για τον σκοπό της φωτόγραφησης. Στην πραγματικότητα δεν περιέχει πολλά κομματάκια είναι περισσότερα pellet παρά παπάγια. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η παπάγια σε αντίθεση με τα μικρά μου που ξετρελάθηκαν. Η υφή της παπάγιας μου θύμιζε marshmallow, ήταν πολύ μαλακά κομματάκια και το μέγεθος τους ήταν ένας μικροσκοπικός κύβος. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας η δοσολογία είναι 1 κουταλιά ημερησίως συμπληρωματικά με την τροφή τους. Εγώ βέβαια δεν ακολουθώ την συγκεκριμένη οδηγία και ποτέ δεν δίνω καθημερινά λιχουδιές. Όταν τους δίνω συνηθίζω να πασπαλίζω ένα κουταλάκι του γλυκού από την συγκεκριμένη λιχουδιά μέσα στο χόρτο τους ή μέσα στο μπολ με την τροφή τους. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση στα κορίτσια μου, τα οποία αρνούνται να φάνε την τροφή της Oxbow αλλά τα συγκεκριμένα pellet τα εξαφάνισαν. Ο Πεπίτο συνηθισμένος στην τροφή της Oxbow δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στα pellet αλλά δεν του άρεσε ιδιαίτερα η παπάγια ( ούτε εμένα βέβαια). 

Συμπέρασμα: 🌟🌟🌟 
Μου άρεσε αυτός ο συνδυασμός αποξηραμένου φρούτου με pellet και κλωναράκια χόρτου, αλλά δεν μου άρεσε η υφή της παπάγιας καθόλου. Ίσως, λέω ίσως, κάποια στιγμή στο μέλλον να αγοράσουμε ξανά τις συγκεκριμένες λιχουδιές.

Σημαντική σημείωση
Η ποσότητα των λιχουδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% της ημερήσιας ποσότητας τροφής. Πολλά εμπορικά προϊόντα είναι διαθέσιμα για τα ινδικά χοιρίδια αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακατάλληλα, και θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα ινδικά χοιρίδια δεν απαιτούν τέτοιου είδους απολαύσεις, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε κάτι ξεχωριστό, να είστε βέβαιοι να επιλέξετε ένα φυσικό, υγιεινό προϊόν που θα το απολαύσουν πραγματικά. Προτιμήστε να δίνετε λιχουδιές σε ειδικές περιπτώσεις όπως κατά την ώρα του παιχνιδιού ή για επιβράβευση σε περιπτώσεις εκπαίδευσης ή καλής συμπεριφοράς. Δείτε και ένα βίντεο από την αγαπημένη μου Youtuber Skinnypigs1 όπου εξηγεί αναλυτικά τις απαγορευμένες λιχουδιές για ινδικά χοιρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...