Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

C&C Cage (Πινακίδα)

C & C cage
Στο εξωτερικό η πρώτη επιλογή custom κλουβιών είναι τα λεγόμενα C&C Cages :
Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να βρούμε τα υλικά για την κατασκευή του κλουβιού.
  1. Coroplast
  2. Correx
  3. Corotherm
  4. Storage Cubes
Υπάρχει όμως μια εναλλακτική λύση για να κατασκευάσουμε κάτι παρόμοιο.
  1. Πινακίδα πολυπροπυλενίου
  2. Πολυκαρμπονικά κυψελωτά φύλλα 
  3. Καγκελάκια για περίφραξη

  • Σχετικά με την περίφραξη του κλουβιού αρκετοί χρησιμοποιούν και άλλα υλικά όπου μπορεί κάποιος να βρει σε καταστήματα με είδη περίφραξης.Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η περίφραξη του κλουβιού πρέπει να είναι στα 30 εκατοστά το ελάχιστο ώστε τα χοιρίδια να μην μπορούν να πηδήξουν έξω.Ακόμα μια καλή λύση είναι η ίδια η πινακίδα να έρθει το πλαϊνό της στα 30 εκατοστά και να έχουμε ένα ομοιόμορφο κλουβί χωρίς καγκελάκια. Πρέπει όμως σε αυτήν την περίπτωση να βρούμε λύση για την ποτίστρα και την θήκη του χόρτου για το που θα τα τοποθετήσουμε.Προσωπικά δεν έχω καγκελάκια στα κλουβιά μου δείτε εδώ σχετικά για να πάρετε ίσως κάποιες ιδέες.
  • Σχετικά με την πινακίδα πολυπροπυλενίου να σημειωθεί πως εάν δεν έχει σταθερό πάτωμα υπάρχει κίνδυνος το κλουβί να πάρει κλίση.Οπότε φροντίζουμε το πάτωμα που θα μπει το κλουβί να καλύπτει όλη την επιφάνεια του πάτου του κλουβιού μας.Δυστυχώς η συγκεκριμένη πινακίδα που σας έδωσα από το link βγαίνει σε μια συγκεκριμένη διάσταση 1,20x0,80 αυτό βέβαια δεν μας δεσμεύει μπορούμε εφόσον κατανοήσουμε την κατασκευή της να πάρουμε μια επιπλέον και να φτιάξουμε το κλουβί στις διαστάσεις που επιθυμούμε. 
Υλικά που θα χρειαστούμε για την κατασκευή μας στην πινακίδα:
  1. Κοπίδι
  2. Μολύβι
  3. Κολλητική ταινία
  4. Χάρακας/Μέτρο
Οδηγίες για κατασκευή της πινακίδας θα βρείτε εδώ καθώς και σε πολλά video στο Youtube.
Σχετικά με τα καγκελάκια (εφόσον τα επιλέξουμε) το μόνο που θα χρειαστούμε είναι δεματικά για να μείνουν σταθερά μεταξύ τους.

Το κόστος για την συγκεκριμένη κατασκευή είναι αρκετά χαμηλό και μάλιστα είναι ένας από τους πολλούς λόγους που στο εξωτερικό είναι η πρώτη επιλογή για κλουβί αντί ενός έτοιμου από κάποιο pet shop.

Τέλος να δούμε τις προτεινόμενες διαστάσεις στα κλουβιά ανά χοιρίδιο :
  • 1 χοιρίδιο : 76 x 91cm
  • 2 χοιρίδια : 76 x 127cm
  • 3 χοιρίδια : 76 x 157cm
  • 4 χοιρίδια : 76 x 193cm
Όσο μεγαλύτερο είναι το κλουβί μας από τις παραπάνω διαστάσεις ακόμα καλύτερα!

Tips
Για όσους χρησιμοποιούν πινακίδα για κλουβί υπάρχουν κάποια tips όσον αφορά το μασούλημα του πλαστικού από τα χοιρίδια!Ας δούμε κάποιες επιλογές : 
  • Ράχες βιβλιοδεσίας οι οποίες καλύπτουν σε μεγάλο μάκρος το πλαστικό μας κλουβί.Βρίσκουμε την αντίστοιχη διάσταση και καλύπτουμε την πινακίδα για να αποφύγουμε την κατάποση πλαστικού.( Η ράχη εφαρμόζει στα πλαϊνά σημεία του κλουβιού μας. 
  • Μεταλλικά κλίπ τα οποία εφαρμόζουμε στα συγκεκριμένα σημεία που τα ινδικά μασουλάνε το πλαστικό









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...