Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Βασικός εξοπλισμός για ινδικά χοιρίδια


  • Βιβλίο για ινδικά/Έρευνα στο internet. Θεωρώ πως ο πιο βασικός εξοπλισμός είναι η γνώση για τα ινδικά. Ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές, εκτυπώστε και κρατήστε το δικό σας αρχείο για την φροντίδα του χοιριδίου σας. Εφόσον εξοπλιστείτε με γνώση για τα ινδικά βγείτε στα μαγαζιά για την αγορά των απαραίτητων.
  • Άνετο κλουβί σύμφωνα πάντα με τις σωστές διαστάσεις. Κλουβί που να αερίζεται πλήρως. Προτιμήστε το κλουβί να μην το έχετε χαμηλά στο πάτωμα ( τρομάζουν με τις δονήσεις απότομους θορύβους και σας βλέπουν κάπως απειλητικά από χαμηλά) Αποφεύγουμε κλουβιά με συρμάτινους πάτους. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού των ποδιών τους.
  • Ξύλινο/Πλαστικό σπιτάκι. Τα χοιρίδια λατρεύουν τις κρυψώνες. Ηρεμούν χαλαρώνουν και νιώθουν ασφαλές. Τα ξύλινα σπιτάκια βοηθάνε τα χοιρίδια στο ακόνισμα των δοντιών τους. Πλαστικά σπιτάκια ΜΗΝ χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι η θερμοκρασία μέσα στο πλαστικό μπορεί να βλάψει το χοιρίδιο. Καλό είναι να βάζουμε τόσα σπιτάκια όσα είναι και τα χοιρίδια μας.
  • Ποτίστρα για νερό/Θήκη για χόρτο. Φροντίζουμε η ποτίστρα που θα διαλέξουμε να μην έχει ελατήριο στο στόμιο της και δυσκολεύει τα χοιρίδια να πιούν. Μιας και το κλουβί του χοιριδίου μας πρέπει καθημερινά είναι γεμάτο με χόρτο πρέπει να εξοπλιστούμε με μια μεγάλη θήκη χόρτου ώστε να μην ξεμένει ποτέ το χοιρίδιο μας. Κυκλοφορούν αρκετές στο εμπόριο μπορείτε όμως να σκεφτείτε και κάποιες εναλλακτικές θήκες και να την προσαρμόσετε στο κλουβί σας. Καλό είναι να βάζουμε τόσες θήκες και ποτίστρες όσα είναι και τα χοιρίδια μας.
  • Μπώλ για την ξηρά τροφή του/Μπώλ για τα λαχανικά τους. Αποφεύγουμε πλαστικά μπολ για την ξηρά τροφή καθώς τα χοιρίδια θα το μασουλήσουν κάτι το οποίο δεν κάνει. Καλό είναι να βάζουμε τόσα μπολ όσα είναι και τα χοιρίδια μας.
  • Επίστρωση .Διαλέγουμε προσεκτικά το υλικό επίστρωσης. Κάνουμε σωστή έρευνα για τα συν και τα πλην της καθεμίας. 
  • Παιχνίδια. Με διάφορα παιχνίδια μέσα στο κλουβί του ινδικού μας χοιριδίου του δίνουμε ένα λόγο να ασχολείται με κάτι. Επίσης σημαντικό είναι να υπάρχει ένα ξύλινο παιχνίδι ώστε το χοιρίδιο μας να ακονίζει τα δόντια του. Επίσης τα χοιρίδια λατρεύουν τα τούνελ, όποτε ας του πάρουμε ένα να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει.
  • Νυχοκόπτης/Βούρτσα για χτένισμα. Τα νύχια των ινδικών χοιριδίων μεγαλώνουν συνεχώς όποτε φροντίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τους κόβουμε τα νύχια. Επίσης μακρύτριχα χοιρίδια χρειάζονται χτένισμα για να μην καταλήξουν με κόμπακια στο μαλλάκια τους.
  • Ξηρά τροφή/Χόρτο Κάνουμε μια σωστή έρευνα για το ποια ξηρά τροφή θα αγοράσουμε για τα ινδικά χοιρίδια λόγω των συγκεκριμένων διατροφικών απαιτήσεων. Δεν αγοράζουμε ΠΟΤΕ ξηρά τροφή για άλλα τρωκτικά παρά μονό για ινδικά χοιρίδια. Καλό είναι να μην αγοράζουμε χύμα τροφή για πολλούς λόγους.(θα αναφερθούμε σε κάποιο άλλο αρχείο για τους λόγους)Χόρτο φροντίζουμε να διαλέγουμε όσο πιο δυνατό φρέσκο, πράσινο και μυρωδάτο. Αποφεύγουμε χόρτα με τυχόν ζουζούνια μέσα, ξεραμένα και με άσχημη μυρωδιά.
  • Vitamini C./ Λαχανικά Όσον αφορά στην vitamini c που πρέπει να τους παρέχουμε προτιμήστε να την δίνετε με φυσικό τρόπο.ΜΗΝ βάζετε σταγόνες Vit C μέσα στο νεράκι τους 1ον θα αλλοιωθεί η γεύση του νερού και 2ον η Vit C αλλοιώνεται με το πέρασμα των ωρών. Η ημερήσια λήψη Vit C είναι 25mg. Δώστε τους φρέσκα λαχανικά ( ενημερωθείτε πια λαχανικά παρέχουν vit c και είναι κατάλληλα για τα μικρά μας). Μια ακόμα λύση είναι να προμηθευτείτε μασώμενα χαπάκια vit c των 100mg από ένα φαρμακείο.Κόψτε στα 4 το χαπάκι και δίνετε ένα την ημέρα( 25mg δηλαδή) έτσι θα είστε σίγουροι πως το χοιρίδιο σας λαμβάνει σωστά το ημερήσιο ποσοστό vit c που του αναλογεί.ΜΗΝ δίνετε πολυβιταμίνες. Καλύτερος τρόπος όμως λήψης είναι η απαραίτητη ξηρά τροφή πλούσια σε Vit c και τα φρέσκα λαχανικά.
  • Κλουβί μεταφοράς. Όταν έρθει η ώρα να μετακινηθούμε μαζί με το χοιρίδιο μας θα ήταν καλό να έχουμε ένα όμορφο κλουβάκι μεταφοράς. Μια ποτίστρα πάνω για νεράκι και λίγο χόρτο μέσα για να απασχολείται
  • Χρόνο και διάθεση. Αφιερώστε χρόνο στα μικρά σας για την φροντίδα τους.Χρειάζονται καθημερινά όλα τα παραπάνω οπότε να είστε σίγουροι πως θα τους διαθέσετε λίγο απο τον χρόνο σας και την αγάπη σας.Αυτό βέβαια δεν αγοράζετε αλλά προσφέρετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...