Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

It's a bath time for Ntalou



Έφτασε η ώρα λοιπόν για το μπάνιο της Νταλού...Αυτή τη φορά είπαμε να κάνουμε μπάνιο στο νιπτήρα και όχι στην λεκάνη όπως συνηθίζαμε να κάνουμε.Η διαδικασία ίδια με αυτήν της λεκάνης με την διαφορά ότι δεν χρησιμοποίησα κανάτα μικρή για να της ρίχνω νεράκι αλλά την έβρεχα σιγά σιγά με την βρύση όπως θα δείτε και στο video που ετοίμασα παρακάτω.

Πληροφορίες σχετικά με το μπάνιο των ινδικών χοιριδίων θα βρείτε στην προηγούμενη ανάρτηση Bath Time
Διαβάστε τα βασικά που πρέπει να προσέξουμε.



  • Δεν βρέχουμε ΠΟΤΕ το κεφαλάκι τους 
  • Το νερό πάντα χλιαρό
  • Τα κρατάμε προσεκτικά καθ όλη την διαδικασία για να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς
  • Χρησιμοποιούμε σαμπουάν για τρωκτικά αλλά σε ενδεχόμενο που δεν υπάρχει επιλέγουμε ένα σαμπουάν με ουδέτερο ph όπως για τα μωρά ή ακόμα και το JOHNSON'S® Baby Shampoo είναι μια λύση αλλά πάντα σε μικρές ποσότητες.Το καλύτερο σαμπουάν όμως για ινδικά χοιρίδια μπορούμε να το παραγγείλουμε μέσω internet από το website Gorgeous Guineas.Το πλέον κατάλληλο site για ότι αφορά το δερματάκι των ινδικών χοιριδίων.
  • Μπάνιο καλό είναι να κάνουμε μια φορά στους 3 μήνες εκτός από τα μακρύτριχα χοιρίδια που η περιποίηση τους μπορεί να χρειαστεί και δεύτερο μπανάκι στο τρίμηνο!
  • Αποφεύγουμε το στέγνωμα με σεσουάρ γιατί πρώτον ο θόρυβος τα τρομάζει αλλά και με αυτό τον τρόπο ξεραίνεται το δερματάκι τους. Αλλά μιας και είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να στεγνώσει και να να αποφύγουμε τυχόν κρυώματα καλό είναι να κρατάμε σε μεγάλη απόσταση το σεσουάρ από το σώμα του και να μην είναι στην μεγάλη σκάλα.Επίσης καλό είναι να βάζουμε το χέρι μπροστά και να τρίβουμε το τριχωματάκι του συγχρόνως ούτως ώστε να καταλαβαίνουμε πόσο καυτός αέρας πέφτει στο δερματάκι του.
Αυτά είναι τα πιο βασικά και τέλος μετά το μπανάκι μια λιχουδιά θα είναι ότι πρέπει για να συνδυάσει και το μπάνιο με κάτι όμορφο!!
Ξεκινήσαμε λοιπόν βάζοντας στον νιπτήρα την πετσετούλα ώστε να μην γλιστράει η μικρούλα Νταλού


Το σαμπουάν μας δίπλα

Ενημέρωση 28/2/2015
( Πλέον δεν χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο σαμπουάν. Έχω κάνει παραγγελία από το Gorgeous Guineas ειδικά σχεδιασμένα σαμπουάν για ινδικά χοιρίδια. Εάν δεν μπορείτε να παραγγείλετε από εξωτερικό μια λύση είναι ένα ήπιο σαμπουάν για μικρά ζώα. )

Και τώρα δείτε όλη την διαδικασία και απολαύστε την Νταλού παρακάτω να κάνει πλάτσα πλούτσα χιχιχι!!!


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Sadly we dont have this in Greece..I know that this isn't the best for piggies but this is the only choice for me!!Thank you so much for stopping by..I loveeeeee your posts about the piggies..and i am reading you almost daily!!

      Διαγραφή

Piggies are waiting for your comments...