Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Problem almost solved #3

Στις 14/10/2013 επισκεφτήκαμε κτηνίατρο αγκαλιά με τον αγαπημένο μας Shifu. Η αιτία τα πολύ μαλακά κακάκια του και το ότι σταμάτησε να τρώει το χόρτο του και την ξηρά τροφή του. Γενικά ο Shifu μας είχε συνηθίσει στο να είναι ο πρώτος που χρειαζότανε ξαναγέμισμα χόρτου οπότε αυτή η αλλαγή δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.
Και επειδή και ο Petis είχε τα ίδια συμπτώματα και στον κτηνίατρο που είχαμε πάει τότε δεν μας βοήθησε καθόλου με αποτέλεσμα να χάσουμε τον Peti από κοντά μας αποφασίσαμε να πάμε σε νέο κτηνίατρο που από όσο διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του είναι γνώστης εξωτικών ζώων καθώς επίσης μας είχαν συστήσει την συγκεκριμένη κλινική στο παρελθόν.
Ο γλυκός μου Σίφου
Έτσι λοιπόν ο Shifu εξετάστηκε από τον γιατρό, η οποία κτηνίατρος είναι απλά φανταστική , και καταλήξαμε πως το πρόβλημα είναι τα δοντάκια του. Χρειαζόμασταν άμεσα λοιπόν ένα μικρό χειρουργείο για να κόψει τα πίσω δοντάκια , αυτά που δεν βλέπουμε εμείς, και έτσι και έγινε. Ο Shifulakos μας λοιπόν μετά το ξύπνημα του πήρε τον γυρισμό για το σπίτι αφού πρώτα κάναμε στάση σε φαρμακείο για να του πάρουμε την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή καθώς πέρα από τα δοντάκια του είχε δημιουργήσει και μια μικρή φλεγμονή στο στοματάκι του οπότε και χρειαζότανε αντιβίωση.Σύμφωνα με την κτηνίατρο ο Shifu θα μπορούσε πλέον κανονικά να φάει μόνο που στην πραγματικότητα ο Shifu δεν άγγιζε το φαγητό του αλλά ούτε και το χόρτο του.Λαχανικά όμως τα έτρωγε σαν τρελός. Η κτηνίατρος μας σύστησε λοιπόν πέρα από το να του πάρουμε βιταμίνη C για το διάστημα αυτό να του δίνουμε συχνά ότι τρώει δηλαδή λαχανικά και αν δεν καλυτέρευε να την πάρουμε ξανά τηλέφωνο για δεύτερη επίσκεψη.
Η αγωγή του κράτησε 10 μέρες και μέσα σε αυτές τις μέρες πότε έτρωγε,πότε δεν έτρωγε. Γενικά όμως η διάθεση του ήταν αρκετά καλή και όπως πάντα υπέρ κινητικός. Εννοείται πως είχαμε κάθε 2 μέρες ζύγισμα για να βλέπω την διαφορά στο βάρος του. Σταδιακά λοιπόν το βάρος μειωνόταν κάτι το οποίο ήταν πολύ ανησυχητικό. Αυτό που μας είπε η κτηνίατρος να παρατηρήσουμε είναι το εξής.Εάν προσπαθεί να φάει και καθώς τρώει του φεύγει τροφή από το στόμα τότε είναι σύμπτωμα πως κάτι δεν πάει καλά με τα δόντια του. Και σε αυτήν την περίπτωση η επόμενη εξέταση ήταν ακτινογραφία δοντιών κάτι το οποίο δεν κάναμε αρχικά.Βέβαια ο Shifu δεν βγάζει την τροφή από το στόμα του κάτι που μας δίνει να καταλάβουμε πως ίσως δεν φταίνε τα δοντάκια του.Η γιατρός μας σύστησε να του αλλάξουμε ξηρά τροφή κάτι το οποίο και κάναμε και περιμένουμε να δούμε πως θα τα πάει.Η ξηρά που του πήραμε πλέον είναι της Vitakraft και φαίνεται να του αρέσει.
Χάλια η τροφή αλλά κάναμε τα πάντα
Πλέον μετά από 2 μήνες σχεδόν ο Shifu εκεί που αυξάνει βάρος την μια βδομάδα την άλλη πέφτει. Σημασία έχει πως δεν είναι σταθερό μειωμένο το βάρος του μιας και αυξάνει γραμμάρια απλά μας ανησυχεί ακόμα το γεγονός ότι δεν είναι σταθερό το βάρος του. Καταλήγουμε λοιπόν πως πρέπει να είμαστε πολύ παρατηρητικοί στις συνήθειες των χοιριδίων μας γιατί η παραμικρή αλλαγή μας δείχνει κάτι και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Μην ξεχνάτε το εβδομαδιαίο ζύγισμα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

Τώρα όσον αφορά στον
Shifulako περιμένουμε να δούμε πως θα πάει και με την αλλαγή τροφής και μετά πάμε πάλι κτηνίατρο να δούμε τι μπορεί να συμβαίνει.

Σύντομα θα γράψω και μια ανάρτηση σε ότι αφορά τα δοντάκια των ινδικών χοιριδίων και τι πρέπει να προσέχουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...