Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσπάθεια αυτοσχέδιου κλουβιού #2

Δεύτερη προσπάθεια για αυτοσχέδιο κλουβί και μάλιστα περισσότερο επιτυχημένη από την προηγούμενη!Ψάχνοντας στο internet σχετικά με το coroplast,το υλικό που χρησιμοποιούν για την κατασκευή c & c cages,βρήκα πως υπάρχει Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Organizer Stores στην Μεταμόρφωση.Έτσι λοιπόν και εμείς πήγαμε και αγοράσαμε ώστε να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε το κλουβάκι τους.
Βέβαια πάλι είχαμε κάποια κενά όπως για παράδειγμα η περίφραξη που δεν είχα καγκελάκια και αυτοσχεδίασα με επιπλέον κομμάτια πινακίδας ενωμένα μεταξύ τους είτε με σελιδοδείκτες είτε με μανταλάκια όπως βλέπετε και στην εικόνα παραπάνω,αν βέβαια το είχα σκεφτεί εξ αρχής για περίφραξη θα άφηνα ένα ενιαίο κομμάτι πινακίδας και δεν θα χρειαζόμουν συναρμολόγηση κάθε φορά για να την βάλω στα πλαϊνά αλλά έπαθα και έμαθα.
Το αρνητικό με την πινακίδα στα Organizer Stores είναι πως βγαίνουν σε μια συγκεκριμένη διάσταση με αποτέλεσμα το κλουβί να είναι μικρό για αυτό που σκεφτόμουν εγώ και πέρα από αυτό δεν υπήρχε τρόπος να στερεώσω ούτε ποτίστρα αλλά ούτε και θήκη χόρτου.
Έχοντας βέβαια σαν παράδειγμα την προηγούμενη προσπάθεια με τα ταψάκια και το χαμό που γινότανε εννοείται πως δεν θα το ξανά έκανα οπότε έπρεπε να βρω μια λύση.Έτσι λοιπόν το κεφάλι μου μιας και κατεβάζει συχνά ιδέες, σκέφτηκε τότε να ενώσω ένα επιπλέον ''κλουβί'',μικρών διαστάσεων,από πινακίδα με το μεγάλο.Αλλά και πάλι δεν έλυνα το πρόβλημα ποτίστρας και θήκης.Έτσι βρήκαμε ένα παλιό μικρό κλουβάκι που υπήρχε στην αποθήκη μας και απλά κουμπώσαμε ουσιαστικά το καπάκι από το κλουβί με το δεύτερο μικρό επιπλέον που φτιάξαμε εμείς από πινακίδα.Ήμουν και τυχερή μιας και το κλουβάκι είχε μια μικρή πορτούλα μπροστά οπότε απλά αφαιρέσαμε την πορτούλα και ενώσαμε το σημείο εκείνο με το υπόλοιπο κλουβί.Και έτσι έγινε ένας επιπλέον χώρος κουζίνα για τα μικρά μου οπού τους είχα και θήκη για χόρτο αλλά και την ποτίστρα τους.


Τα αρνητικά του κλουβιού αυτή τη φορά ήταν πως ναι μεν βρήκα λύση για χώρο ''κουζίνα'' αλλά δεν μπορούσα να το κρατήσω ως μόνιμη λύση γιατί στο καθάρισμα παιδευόμουν αρκετά.Και έπειτα σαν βάση για το κλουβί είχα ένα καναπέ.Οπότε και έπρεπε να βρω λύση για να στερεώσω κάπως το κλουβί μου σωστά.
Μετά ήταν το θέμα της επίστρωσης που με ταλαιπώρησε τότε πάρα πολύ γιατί δεν μπορούσα να σταθεροποιήσω το σεντονάκι με κάποιον τρόπο μιας και τα μικρά ''έσκαβαν'' το σεντόνι και έκαναν χάλια το κλουβί.Οπότε ξανά τα μανταλάκια με έσωσαν και είχα ένα κλουβί μανταλάκι..χιχι
Αυτά για την δεύτερη προσπάθεια αυτοσχέδιου κλουβιού μας.Σας αφήνω με λίγες φωτογραφίες από το τότε κλουβάκι μας.

Petis και Zoxanoula 
Ποζάρουν κιόλας τα χαζά μου
Σημείωση
Για όσους έχουν αυτοσχέδια κλουβάκια στείλτε μας φωτογραφίες στο facebook να τα δούμε ''Ινδικά χοιρίδια εν δράσει'' Είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια να βλέπουμε παρόμοιες προσπάθειες για να μας βοηθήσουν να πάρουμε ιδέες και να φτιάξουμε ένα ωραίο και πρακτικό κλουβάκι για τα ινδικά χοιρίδια μας.

1 σχόλιο:

  1. They were held together with some very good black duct tape and 30lb fishing line to give the outer arms some structural support to the top center arm. Each cross used two and a half pieces of 4’x8′ 10mm Coroplast. ........coroplast suppliers,jx-plastic.com/coroplast-sheet/........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...