Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προσπάθεια αυτοσχέδιου κλουβιού # 3


Πριν ακόμα γεννηθούν τα μικρά της Ζοχανούλας μου είχαμε ήδη εξοπλιστεί με τα επιπλάκια από τα Ikea για να στερεώσω το κλουβί.Το κόστος για τα έπιπλα ήταν πολύ μικρό ,νομίζω στα 19,00€ το ένα τα είχα αγοράσει.
Όποτε εφόσον είχα ήδη φτιάξει τα κλουβιά με την πινακίδα πολυπροπυλενίου απλά τα τοποθέτησα πάνω στα έπιπλα.Οι διαστάσεις του συγκεκριμένου κλουβιού ήταν 1,60 Χ 0,60. Όπως έχω γράψει και στις πληροφορίες για κλουβί από πινακίδα τύπου C&C οι διαστάσεις που βρίσκουμε την πινακίδα στην Ελλάδα από τα Organizer Stores είναι συγκεκριμένες οπότε το κλουβί που βλέπετε στην φωτογραφία αριστερά αποτελείται από δύο κλουβιά ενωμένα.Το μεγάλο είναι το κυρίως κλουβί και το μικρό είναι ο επιπλέον χώρος ''κουζίνα''.
Ακόμα βέβαια δεν είχα βρει λύση για να ασφαλίσω τα πλαϊνά.Αν και αγόρασα την περίφραξη της Trixie συνηδητοποίησα πως δεν κάνουν για περίφραξη στην συγκεκριμένη κατασκευή και εκτός από αυτό θεωρώ μικρό το ύψος για να μπορέσω να πω πως τα μικρά είναι ασφαλή μέσα στο κλουβί τους.Και επιπλέον για να καλύψω όλο το μήκος του κλουβιού έπρεπε να αγοράσω ένα,για να μην πω και δύο, επιπλέον πακέτα περίφραξης.Οπότε η μόνη μου λύση ήταν τα επιπλέον κομμάτια πινακίδας(ενιαία αυτή τη φορά και όχι όπως την προηγούμενη που δημιουργούσα παζλ κάθε φορά για να τα βάλω και να τα βγάλω) που είχα κόψει και τα ένωνα με μανταλάκια τις βραδυνές ώρες ή τις ώρες που έλειπα.Όταν ήμουν σπίτι τα πρόσεχα συνέχεια τα μικρά μου και εκτός από αυτό δεν είχαν γενικά τάσεις να θέλουν να πηδήξουν εκτός κλουβιού .Αλλά πρέπει πάντα να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί το εκτεθειμένο κλουβί είναι πάντα επικίνδυνο.Τα καγκελάκια της Trixie μου χρησίμευσαν για άλλους λόγους όπως για παράδειγμα σπιτάκι πυραμίδα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες!!Χαμένα πάντως δεν πήγαν!!

''Κουζίνα''
Είχα δημιουργήσει ένα χώρο κουζίνα όπως και στην προηγούμενη προσπάθεια που είχαμε κάνει,αυτή τη φορά λιγάκι πιο επιτυχημένη.Στερέωσα λοιπόν ένα καγκελάκι από την περίφραξη της Trixie στον τοίχο και έτσι κατάφερα να τοποθετήσω την ποτίστρα σωστά και σε σωστό ύψος.
Το πρόβλημα ήταν η θήκη χόρτου όπου και δεν είχα επιλογή να την στερεώσω κάπου,έτσι σκέφτηκα μια εναλλακτική λύση.Καλαθάκι από τα Ikea,οικονομικό και πολύ πρακτικό!!Είχα αγοράσει το μικρό μέγεθος για τότε μιας και ήταν μόνη της η Ζοχανούλα μου αρχικά και στην πορεία γεννήθηκαν και τα μικρά.Γέμιζα όλο το καλαθάκι χόρτο και όλα τέλεια.
Γενικά σαν στήσιμο όλο το κλουβί ήταν πολύ πρακτικό μιας και μπορούσα εύκολα να το καθαρίσω.Αλλά υπήρχαν τα προβλήματα των πλαϊνών και του Πέτι μου μιας και ο κακομοίρης έπρεπε να μένει μόνος του μέχρι να απογαλακτιζόταν ο μικρός πριγκιπάκος ( Luniz). 
Αυτή λοιπόν ήταν η τρίτη προσπάθεια για αυτοσχέδιο κλουβί.Και έπεται συνέχεια εννοείται των προσπαθειών μας!Θα αναρτήσω σύντομα και το προσωρινό για τότε κλουβάκι που είχα για τον Πετούλι μου.
Το κλουβί στο μεγαλείο του




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...