Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πως να κρατήσουμε δροσερό το ινδικό χοιρίδιο μας το καλοκαίρι

Τα ινδικά χοιρίδια προέρχονται από τις ορεινές περιοχές της Νότιας Αμερικής.Προτιμούν μέτρια δροσερές θερμοκρασίες.Ιδανική θερμοκρασία για το περιβάλλον όπου βρίσκονται είναι μεταξύ 18°C και 24°C. Όταν φτάνει το καλοκαίρι, θα πρέπει να λάβουμε συμπληρωματικά μέτρα για να τα βοηθήσουμε να κρατηθούν δροσερά και υγιή.

Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως.
Photo source by Solofanchan
Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το ινδικό σας χοιρίδιο ασφαλή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να κρατήσετε το κλουβί του μακρυά από το άμεσο ηλιακό φως. Ενώ τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα κάτω από τον ήλιο, η συνεχής έκθεση στο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να βλάψει το ινδικό χοιρίδιο μιας και η θερμοκρασία του θα ανέβει πέρα από τα ασφαλή επίπεδα. Αυτό είναι διπλά σημαντικό αν έχετε άτριχα ινδικά χοιρίδια, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε ηλιακά εγκαύματα και στον καρκίνο του δέρματος. Τοποθετώντας το κλουβί του ινδικού χοιριδίου σας μακριά από παράθυρα ή κρατώντας τα παράθυρα σκιασμένα, θα συμβάλετε στην μείωση υψηλών θερμοκρασιών στο χώρο όπου ζει.

Προσθέστε ένα σκιερό σημείο
Ένας άλλος καλός τρόπος για να βοηθήσετε να κρατηθεί το κατοικίδιο ζώο σας δροσερό είναι να προσθέσετε σκιά στο κλουβί του. Πολλά από τα ξύλινα σπιτάκια που υπάρχουν στην αγορά θα εμποδίσουν κάποιο μέρος από το φως του ήλιου. Τα πλαστικά σπιτάκια απαγορεύονται μιας και δεν μπορούν να παρέχουν μια δροσερή σκιά,αντιθέτως παγιδεύουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Τοποθετήστε μια πετσέτα στο πάνω μέρος του κλουβιού και θα του δώσετε ένα δροσερό,σκοτεινό χώρο για να εξερευνήσει. Προσέξτε να μην καλύπτετε ποτέ όλο το κλουβί με πετσέτες,τα ινδικά χοιρίδια χρειάζονται την αφθονία του εξαερισμού για να παραμείνουν υγιή.

Δροσιά με λίγο πάγο
Αν δεν έχετε κλιματισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μαξιλάρι ψύξης έκτακτης ανάγκης τυλίγοντας μια παγοκύστη ή ένα παγωμένο μπουκάλι νερό ή ακόμα και μια σακούλα πάγο σε μια πετσέτα.Αποφύγετε εξαιρετικά αφράτες πετσέτες, καθώς τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να βρουν διασκεδαστικό να τραβούν τυχόν ίνες με τα δόντια τους από τις πετσέτες. Τοποθετήστε το δροσερό μαξιλάρι μέσα στο κλουβί τους σε ένα σκιερό χώρο, και να ελέγχετε τακτικά ώστε να το αντικαταστήσετε μόλις ο πάγος αρχίζει να λιώνει. Εάν έχετε πολλά ινδικά χοιρίδια, φροντίστε να τοποθετήσετε ένα για κάθε ένα από αυτά, έτσι ώστε να μπορούν να δροσιστούν όλα όταν αρχίσουν να νιώθουν άβολα από την ζέστη.

Παρέχετε υγρά και λιχουδιές φρέσκων λαχανικών
Θα πρέπει να παρέχετε άφθονο καθαρό,δροσερό νερό και υγρά φρούτα ή λαχανικά,σε ζεστό καιρό για να κρατήσετε τα ινδικά χοιρίδια σας ενυδατωμένα. Όταν πλένετε το μαρούλι για σνακ, μην κάνετε τον κόπο να το στεγνώσετε τελείως, απλά τοποθετήστε τα φύλλα στο κλουβί και ας έχουν λίγο νερό επάνω. Παρέχετε φρούτα όπως το καρπούζι (χωρίς κουκούτσια), φράουλες ή φέτες πορτοκαλιού για επιπλέον ενυδάτωση. Κρατήστε τις μερίδες μικρές - πολύ υδαρή φρούτα ή λαχανικά μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές, καθώς και η πολλή ζάχαρη έχει αρνητική επίδραση για την υγεία ενός ινδικού χοιριδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...