Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Another Gorgeous Guineas Haul

Το δεματάκι μας
Η δεύτερη παραγγελία μας από το Gorgeous Guineas έφτασε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί αυτήν τη φορά τα προϊόντα αφορούν σε τυχόν δερματικά προβλήματα των ινδικών χοιριδίων.Όλοι γνωρίζουμε πως τα ινδικά χοιρίδια έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και πολλές φορές το δερματάκι τους είτε ερεθίζεται είτε ακόμα μπορεί να δημιουργηθούν μύκητες.Οπότε πρέπει να είμαστε πέρα από ενημερωμένοι για τέτοιες καταστάσεις αλλά και προετοιμασμένοι να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να επισκεφτούμε τον κτηνίατρο μας.Με τα συγκεκριμένα προϊόντα βέβαια νομίζω πως η επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί και να αποφευχθεί.Δεν είναι βέβαια κανόνας αλλά αν διαβάσετε και δείτε φωτογραφίες στο επίσημο website του Gorgeous Guineas θα καταλάβετε τι σας γράφω.Ιστορίες από ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων με προβλήματα όπως μύκητες ή ψείρες που με την χρήση συγκεκριμένων προϊόντων που διαθέτει η εταιρεία όχι μόνο απέφυγαν τον κτηνίατρο επιτυχώς αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα τυχόν δερματικά θεραπεύτηκαν επιτυχώς.

Λίγα λόγια για τα προϊόντα και την εταιρεία
Η εταιρεία εδρεύει στην Αγγλία και είναι η πρώτη στον κόσμο με σειρά προϊόντων περιποίησης και αρωματοθεραπείας ειδικά σχεδιασμένα για τα ινδικά χοιρίδια.Παρέχουν απλές λύσεις περιποίησης για τα προβλήματα του δέρματος ενός ινδικού χοιριδίου από το 2003.Διαθέτουν μια σειρά από σαμπουάν για χοιρίδια όλων των ηλικιών, όλους τους τύπους μαλλιών, και για τα κοινά προβλήματα του δέρματος, όπως ψείρες και μυκητιάσεις.Μπαίνοντας στο website της εταιρείας μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με διάφορα δερματικά προβλήματα καθώς μπορείτε με ένα email να ζητήσετε συμβουλή σχετικά με ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για την αγορά σας.Αυτό που εντυπωσιάζει επίσης είναι πως τα τεστ για τα προϊόντα τους γίνονται σε ανθρώπους και όχι σε ινδικά χοιρίδια!Τα προϊόντα της εταιρείας περιέχουν έλαια.Τα συγκεκριμένα έλαια λοιπόν είναι φυσικά αντισηπτικά, καθώς επίσης μπορεί να είναι αντιβιοτικά, αντιμυκητισιακά, αντιβακτηριακά, αντισπασμωδικά, εντομοκτόνα, ηρεμούν, τονώνουν, ακόμη μπορούν να είναι και αντικαταθλιπτικά.

Τι περιέχει η παραγγελία μου
Όπως έγραψα και στο κείμενο στην αρχή η αιτία της παραγγελίας ήταν καθαρά για την φροντίδα του δέρματος των μικρών μου.Πιο συγκεκριμένα τώρα η Lana μου έχει αρκετά ξηρό δέρμα και μιας και στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αλοιφές με τις οποίες μπορώ να την βοηθήσω σκέφτηκα να αγοράσω ειδικά σχεδιασμένη κρεμούλα ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν προκαλέσω κάποια ζημιά στο δέρμα της.Η παραγγελία λοιπόν περιέχει 5 προϊόντα εκ των οποίων τα 2 είναι γαλακτώματα,1 σαμπουάν και δύο κρέμες.Ας τα δούμε παρακάτω λίγο πιο αναλυτικά. 

Γαλακτώματα
1.Kwench Lotion
Το γαλάκτωμα Kwench έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει προβλήματα από μύκητες του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων την τριχοφυτία (ringworm). Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό γύρω από ευαίσθητες περιοχές στο πρόσωπο, όπως γύρω από τα αυτιά και τα μάτια.Περιέχει συστατικά όπως η λεβάντα, το μύρο και μανούκα τα οποία όλα βοηθούν για διαφόρων μορφών δερματοπάθειας.Περιέχει επίσης έλαιο καλέντουλας που βοηθάει σε επιδερμίδες που παρουσιάζουν συχνά κοκκινίλες, μολύνσεις και φαγούρα.Η συσκευασία είναι 100ml και κόστισε  £7.50,περίπου 9 €.





2.Calendula lotion
Το συγκεκριμένο γαλάκτωμα με βάση Καλέντουλα είναι αρκετά ήπιο για να χρησιμοποιηθεί κάθε μέρα για το δέρμα που είναι ξηρό, ερεθισμένο, κνησμώδες ή χρειάζεται ενυδάτωση, χωρίς αιθέρια έλαια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κυοφορούσες χοιρομητέρες και skinny pigs (χοιρίδια χωρίς τρίχωμα).Αυτή είναι η και η κρεμούλα που πήρα για τη Lana θα φτιάξω σύντομα και ένα review για το προϊόν. Η συσκευασία που αγόρασα είναι 20ml (trial size) και κόστισε £2.60 περίπου 3,50€.


Κρέμα
1.Super Souffle Cream
Μια πλούσια, ενυδατική κρέμα με αβοκάντο και λάδι καλέντουλας. Σχεδιασμένο ώστε να μαλακώνει σκληρές περιοχές του δέρματος όταν υπάρχει μυκητίαση. Κρατάει επίσης το ξηρό δέρμα ενυδατωμένο και βοηθάει στην πρόληψη των μυκήτων να εξαπλωθούν παντού.Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για ξηρά αυτιά και ξεραμένες θηλές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ινδικά χοιρίδια συμπεριλαμβανομένων των εγκύων χοιρομητέρων και σε μωρά, καθώς δεν περιέχει καθόλου αιθέρια έλαια.Η συσκευασία που αγόρασα είναι 20gm (trial size) και κοστίζει £2.60 περίπου 3,50€.

Κρέμα και σαμπουάν
1.Coconeem melt
2.Manuka & Neem Shampoo
No1 προϊόντα που αφορούν σε δερματικά προβλήματα και εννοείται πως υπάρχουν πλέον στο κουτί πρώτων βοηθειών για τα μικρά μου.
Coconeem melt: Ένα γαλάκτωμα ειδικά σχεδιασμένο για να μαλακώνει τυχόν σκληρές επιδερμίδες.Με συστατικά όπως το λάδι καρύδας και λάδι Neem (από το φυτό Azadirachta Indica) τα οποία βοηθούν στην θεραπεία και προστασία του δέρματος που ταλαιπωρείται από προβλήματα και ερεθισμούς. Το coconeem melt μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε εάν η ξηροδερμία ή οφείλεται σε μυκητίαση ή σε παράσιτα μιας και τα συστατικά του έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και παρασιτοκτόνες ιδιότητες. Το γαλάκτωμα έρχεται πάντα με συνδυασμό με το σαμπουάν Manuka & Neem. Η συσκευασία που αγόρασα είναι 50gm (trial size) και κοστίζει £4.75 περίπου 6,00€
Manuka & Neem shampoo: Ένα σαμπουάν με συστατικά όπως η manuka και neem το οποίο βοηθάει σε περιπτώσεις μυκητιάσεων και όχι μόνο, αφήνοντας το δέρμα τους καθαρό και ενυδατωμένο. Πάντα όμως σε συνδυασμό με γαλάκτωμα όπως το Kwench, Coconeem melt ή την κρέμα Super souffle. Oι ιδιότητες της manuka και του neem βοηθούν κατά των μυκητιάσεων και αναδομούν το κακότροπο δέρμα. Η συσκευασία που αγόρασα είναι 30ml (trial size) και κοστίζει £2.10 περίπου 3,00€.

Αυτή ήταν η δεύτερη παραγγελία μας από Gorgeous Guineas με προϊόντα που ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε σίγουρα στην κατοχή μας μιας και το δέρμα των ινδικών χοιριδίων χρειάζεται συχνά φροντίδα. Το συνολικό κόστος περίπου 32,00€ μαζί με τα μεταφορικά πάντα. Δεν ξεχνάμε πάντα να συμβουλεύομαστε τον κτηνίατρο μας πριν χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε και πάντα πρέπει να κάνουμε ένα τεστ ευαισθησίας στο δερματάκι τους, όπως κάνουμε και στον εαυτό μας εξάλλου. Οδηγίες και προφυλάξεις θα βρείτε σε κάθε παραγγελία σας απο Gorgeous Guineas μιας και πάντα στέλνουν αναλυτικά φυλλάδια για τα προϊόντα που αγοράζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...