Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πότε απογαλακτίζονται τα μωρά ινδικά χοιρίδια?

Photo credit to TamarViewStudio
Μπορεί να απολαμβάνετε βλέποντας το θηλυκό ινδικό χοιρίδιο σας να φροντίζει γλυκά τα μικρά της, αλλά τα μικρά μωρά, όπως και όλα τα ζωντανά πλάσματα, μεγαλώνουν και αφήνουν συνήθως την προστατευτική πλευρά της μητέρας τους. Για τα νεαρά ινδικά χοιρίδια, αυτή η στιγμή έρχεται γενικά μερικές εβδομάδες με την γέννηση τους. 

Απογαλακτισμός 
Όταν τα μωρά ινδικά χοιρίδια γεννιούνται, χρειάζονται να τραφούν με το γάλα της μητέρας τους. Ο απογαλακτισμός διαρκεί από 14 έως 21 ημέρες. Είναι σημαντικό για τις μητέρες να θηλάσουν τα μικρά τους μέχρι να είναι τουλάχιστον 2 εβδομάδων. Ο απογαλακτισμός στις 3 εβδομάδες είναι το καλύτερο για την σωστή ανάπτυξη ενός νεογέννητου ινδικού χοιριδίου. Μην διαχωρίζετε τα νεογνά από τις μητέρες τους μέχρι να απογαλακτιστούν πλήρως.

Νεαρά αρσενικά ινδικά χοιρίδια
Τα ινδικά χοιρίδια ωριμάζουν σεξουαλικά αρκετά γρήγορα. Τα αγόρια συχνά είναι σε θέση να εμφανίζουν συμπεριφορές ζευγαρώματος όταν είναι περίπου 3 εβδομάδων. Μπορεί να φαίνεται παράξενο για εμάς, αλλά όταν ωριμάζουν πλέον σεξουαλικά, μπορούν πολύ εύκολα να ζευγαρώσουν με τις μητέρες τους. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είναι πολύ σημαντικό σε αυτήν την ηλικία να χωρίσετε τα αρσενικά ινδικά χοιρίδια από τις μητέρες τους. Οι προσπάθειες ζευγαρώματος των νεαρών αρσενικών μπορεί να είναι όχι μόνο ενοχλητικό για τις μητέρες τους, μπορούν επίσης να είναι επιβλαβής για την υγεία τους. Η εγκυμοσύνη επιβαρύνει το σώμα στα θηλυκά ινδικά χοιρίδια καθώς και την βασική ευημερία τους.

Νεαρά θηλυκά ινδικά χοιρίδια
Τα νεαρά θηλυκά ινδικά χοιρίδια είναι σαφές ότι δεν μπορούν να ζευγαρώσουν με τις μητέρες τους, το οποίο είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει ανάγκη να τα διαχωρίσετε. Τα κορίτσια θα πρέπει ιδανικά να παραμείνουν μαζί με τις μητέρες τους μέχρι να είναι περίπου 4 εβδομάδων σε ηλικία. Όταν χωρίζετε τα αρσενικά ινδικά χοιρίδια από τις μητέρες τους στις 3 εβδομάδες, θυμηθείτε να τα χωρίσετε και από τα υπόλοιπα θηλυκά,αν υπάρχουν, όπως για παράδειγμα τις αδελφές τους. Ακριβώς όπως μπορούν να προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν με τις μητέρες τους, μπορούν να κάνουν το ίδιο με τις αδελφές τους. Τοποθετήστε τα αρσενικά και τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια σε εντελώς διαφορετικά κλουβιά.

Ανάλυση των φύλων
Αν δεν γνωρίζετε τα φύλα των νεαρών νεογνών, ίσως να είστε σε θέση να τα καταλάβετε απλά κοιτάζοντας τα. Παρατηρήστε τις πρωκτικές περιοχές των μωρών. Τα κορίτσια έχουν πτερύγια του δέρματος πάνω από πρωκτό τους. Τα πτερύγια αυτά μοιάζουν πολύ, στην μορφή, με το γράμμα "Υ". Τα αγόρια δεν έχουν αυτά τα πτερύγια του δέρματος. Αντ 'αυτού, έχουν ένα λεπτό ανοίγματα στις ίδιες θέσεις. Εάν εξακολουθείτε να μπερδεύεστε σχετικά με τα φύλα τους, θα πρέπει να ρωτήσετε τη γνώμη ενός κτηνιάτρου. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να αποτρέψετε μια λάθος τοποθέτηση αρσενικών και θηλυκών ινδικών χοιριδίων μαζί - και να αποφύγετε μια νέα εγκυμοσύνη.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σας, χαρίζουμε ινδικά χοιρίδια.γνωρίζετε κάποιον που να ενδιαφέρετε; Στείλτε μου ένα μνμ στο mariapateraki87@yahoo.gr ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...