Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρειάζονται εμβόλια τα ινδικά χοιρίδια?

Η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου είναι μια δέσμευση αγάπης, ενέργειας, χρόνου αλλά και μια δέσμευση συναισθηματική και οικονομική και αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την αλληλεπίδραση μαζί του, την κτηνιατρική φροντίδα και πολλά άλλα. Εάν έχετε ένα ινδικό χοιρίδιο, οι συχνές κτηνιατρικές εξετάσεις είναι πραγματικά αναγκαίες. Ωστόσο, τα γλυκύτατα αυτά τρωκτικά δεν χρειάζονται εμβολιασμούς.

Θα πρέπει να εμβολιάζονται τα ινδικά χοιρίδια?
Παρά το γεγονός ότι η ανοσοποίηση ενάντια στις ασθένειες είναι συχνά ζωτικής σημασίας για πολλά είδη κατοικίδιων ζώων, όπως γάτες, σκύλοι, κουνάβια και κουνελάκια, οι εμβολιασμοί είναι περιττοί για τα ινδικά χοιρίδια. Σε πολλά forum και κτηνιατρικά άρθρα, οι ειδικοί λένε, ότι σπάνια εκτίθενται σε λοιμώδεις ασθένειες και αυτό οφείλεται στο συγκριτικά περιορισμένο και απομονωμένο τρόπο ζωής τους. Για παράδειγμα, ένας σκύλος που πηγαίνει τακτικά εξωτερικές βόλτες έχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσει μια επικίνδυνη ασθένεια από ένα ινδικό χοιρίδιο που περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του σε ένα έγκλειστο περιβάλλον.
Αν θέλετε να είστε σίγουροι πως το κράτος ή η περιφέρεια όπου διαμένετε δεν έχει νομοθεσία που απαιτεί εμβολιασμούς στα ινδικά χοιρίδια ως κατοικίδια ζώα, μιλήστε με τον κτηνίατρο σας για περισσότερες πληροφορίες. 

Τακτική κτηνιατρική φροντίδα
Αν και τα ινδικά χοιρίδια δεν χρειάζονται εμβολιασμούς, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται κτηνιατρική φροντίδα ακριβώς όπως όλα τα άλλα κατοικίδια ζώα. Ακόμα κι αν το ινδικό χοιρίδιο σας δεν παρουσιάζει σημάδια αδιαθεσίας ή πόνου, είναι ζωτικής σημασίας να του παρέχετε μια κτηνιατρική εξέταση, τουλάχιστον μια φορά κάθε 12 μήνες. Είναι επίσης σημαντικό να επισκέπτεστε τον κτηνίατρο σας εάν το ινδικό χοιρίδιο σας τραυματιστεί ή αν φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όσον αφορά τη συμπεριφορά ή την υγεία του.

Συμπτώματα πιθανής ασθένειας
Πάντοτε, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή για την ευημερία του ινδικού χοιριδίου σας. Αν κάτι σας φαίνεται διαφορετικό στην καθημερινότητα του, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας άμεσα. Μερικά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ασθένεια ή πόνο περιλαμβάνουν οφθαλμικό και ρινικό έκκριμα, αιμορραγία, ανορεξία, αίμα στα ούρα, δύσπνοια, διάρροια, απώλεια βάρους, μείωση της θερμοκρασίας του σώματος, σιελόρροια, αδυναμία, μειωμένη ενέργεια, τραχύ τρίχωμα, δυσκολία στο περπάτημα και πρήξιμο.

Κτηνίατρος για εξωτικά ζώα
Όταν ψάχνετε κτηνίατρο για να χειριστεί όλες τις ανάγκες της ιατρικής περίθαλψης ενός ινδικού χοιριδίου, ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία που ειδικεύεται σε «εξωτικά ζώα". Τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι τόσο συχνά ως κατοικίδια ζώα στον κόσμο, όσο τα σκυλιά ή οι γάτες, έτσι οι "κανονικοί" κτηνίατροι δεν μπορούν να έχουν την απαραίτητη γνώση και κατάρτιση για τις ανάγκες των ινδικών χοιριδίων. Στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί οι κτηνίατροι που ειδικεύονται στα εξωτικά ζώα έτσι να είστε σίγουροι να λάβετε πληροφορίες και τις κατάλληλες συστάσεις πριν εμπιστευτείτε τη ζωή του αγαπημένου σας κατοικίδιου σε λάθος χέρια.

Προσωπική άποψη
Μια ετήσια κτηνιατρική εξέταση είναι πολύ καλή ιδέα για οποιοδήποτε κατοικίδιο ζώο, ανεξάρτητα από το είδος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...