Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μαϊντανό?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μαϊντανό.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στον μαϊντανό
Ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα στη μαγειρική. Χωριάτικο μακεδονήσι ή πετροσέλινο είναι μερικές από τις ονομασίες του. Παράλληλα, φυτρώνει εύκολα και παντού: σε χωράφια, σε κήπους, ακόμα μπορούμε να τον φυτέξουμε και σε μικρές γλάστρες. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες, αλλά οι πιο διαδομένες είναι ο κοινός και ο φριζέ (με τα κατσαρά φυλλαράκια). Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε και τις 2 ποικιλίες. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως ο μαϊντανός, μπορεί να είναι πολύ ευεργετικά για τα ινδικά χοιρίδια, αν τρέφονται στις σωστές ποσότητες. Θα πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των συμπληρωματικών λαχανικών που τους δίνουμε.

Επιλογή - Συντήρηση
Να επιλέγετε πάντα φρέσκο μαϊντανό, τα φύλλα του θα πρέπει να φαίνονται ζωντανά και να έχουν ένα φωτεινό πράσινο χρώμα. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένος από κιτρινίλες ή τυχόν μαραμένα φύλλα. Διατηρήστε τον μαϊντανό στο ψυγείο τυλιγμένο με ένα ελαφρά βρεγμένο χαρτί κουζίνας για περίπου 3 ημέρες. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ραντιστεί ποτέ με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 25 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)0.21
Φυτικές ίνες0.8
Λίπος (γραμμάρια) 0.20
Βιταμίνη Α105
Βιταμίνη C 33.2
Φωσφόρος (mg)14
Ασβέστιο (mg)34
Οξαλικά οξέα425
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)2.4:1

Ο μαϊντανός περιέχει τόσο βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Αμφότερες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία των ινδικών χοιριδίων. Η βιταμίνη C βοηθά για να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, την καταπολέμηση των λοιμώξεων, και για άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Η βιταμίνη Α βοηθά στην σωστή ανάπτυξη και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ως γνωστόν τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν στον οργανισμό τους αυτές τις βιταμίνες, θα πρέπει λοιπόν να τις πάρουν από τις τροφές που μπορούν να φάνε, όπως ο μαϊντανός. Παρά το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, περιέχουν ένα μεγάλο ποσοστό ασβεστίου και οξαλικών. Λόγω των υψηλών επιπέδων ασβεστίου και οξαλικών, μπορεί να δημιουργήσουν πέτρες της ουροδόχου κύστης εάν δίνετε συχνά και μεγάλες ποσότητες. Έτσι, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα του μαϊντανού που τρώει το ινδικό χοιρίδιο σας, ειδικά αν είχατε προβλήματα με πέτρες στην ουροδόχο κύστη στο παρελθόν.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν περίπου 25gr ή μερικά κλωναράκια ή φύλλα (6-8). Δίνοντας μαϊντανό στα ινδικά χοιρίδια με μέτρο τα κρατάει υγιή ,σε αντίθεση αν τρέφονται πάρα πολύ συχνά, μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα υγείας όπως πέτρες στην ουροδόχο κύστη. Τα ινδικά χοιρίδια κάνει να φάνε και τα φύλλα και τα κοτσάνια.

Κάνει να τρώνε τα ινδικά χοιρίδια μαϊντανό καθημερινά?
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο, δεν μπορούν δυστυχώς. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα αρκεί.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα πράσινα κοτσάνια από τον μαϊντανό?
Ναι, μπορούν και τα ινδικά χοιρίδια θα τα αγαπήσουν, αλλά πάντα σε περιορισμένες ποσότητες.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...