Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μπρόκολο?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μπρόκολο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ετήσιο φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα. Έχει καταγωγή από την Ιταλία, εξ’ ου και το “επίσημο” όνομά του, calebrese. Υπάγεται κι αυτό στην οικογένεια των Cruciferae ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το λάχανο και το κουνουπίδι. Πράγματι, η γεύση του είναι “κάτι ανάμεσα” στη γεύση των δύο αυτών λαχανικών. Επειδή βρίσκεται στην ίδια με οικογένεια με το λάχανο το μπρόκολο θα πρέπει να δίνετε στα ινδικά χοιρίδια περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Να επιλέγετε πάντα σκούρα καταπράσινα και συμπαγή κεφαλάκια μπρόκολου που να είναι απαλλαγμένα από κίτρινες αποχρώσεις. Αυτά που είναι κομμένα μέρες πριν, είναι μαραμένα και μαλακά. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να έχουν πάνω τους άνθη, διότι αυτό δείχνει ότι είναι υπερβολικά ώριμα. Αποθηκεύστε το μπρόκολο στο ψυγείο, όπου θα συντηρηθεί για 10 ημέρες. Μην πλένετε το μπρόκολο, πριν την αποθήκευση, διότι η έκθεση του σε νερό ενθαρρύνει την αλλοίωση. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αρχίζει να διασπάται γρήγορα, εφόσον κοπεί το μπρόκολο, είναι καλύτερο είναι να το καταναλώσετε μέσα σε μια-δυο μέρες. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ραντιστεί ποτέ με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Μπρόκολο
Usda ανάλυση
Φύλλα μπρόκολου
Σάκχαρα (γραμμάρια)1.700
Φυτικές ίνες2.60
Λίπος (γραμμάρια) 0.370.35
Βιταμίνη Α31 (4%)800
Βιταμίνη C 89.2 (107%)93.2
Φωσφόρος (mg)66 (9%)66
Ασβέστιο (mg)47 (5%)48
Οξαλικά οξέα190αγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.7:10.7:1

Τα κεφάλια από το μπρόκολο και ο κορμός (το μέρος που οι άνθρωποι συνήθως τρώμε) έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Έχουν επίσης βιταμίνη Α και πρωτεΐνη. Η βιταμίνη C βοηθά για να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, την καταπολέμηση των λοιμώξεων, και για άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Η βιταμίνη Α βοηθά στην σωστή ανάπτυξη και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ως γνωστόν τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν στον οργανισμό τους αυτές τις βιταμίνες, θα πρέπει λοιπόν να τις πάρουν από τις τροφές που μπορούν να φάνε, όπως το μπρόκολο.  Παρά το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα και την συχνότητα του μπρόκολου που τρώει το ινδικό χοιρίδιο σας. Το μπρόκολο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, φούσκωμα, και υπερβολικά αέρια στο πεπτικό σύστημα των ινδικών χοιριδίων εάν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα. Εάν για πρώτη φορά δίνετε μπρόκολο στο ινδικό χοιρίδιο σας φροντίστε να είναι σε μικρή ποσότητα και παρακολουθήστε για τυχόν αρνητικές αντιδράσεις ( κόπρανα, πρήξιμο). Τα αέρια προκαλούν πόνο στα ινδικά χοιρίδια, οπότε μεγάλη προσοχή στις ποσότητες

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν μισό ανθύλλιο μαζί με το κοτσάνι. Μερικοί ιδιοκτήτες συστήνουν να ξεφλουδίζουμε τον κορμό από το μπρόκολο πριν το δώσουμε για κατανάλωση. Αν το μπρόκολο δοθεί στις σωστές ποσότητες, μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα ινδικά χοιρίδια και θα συμβάλλει σε μια υγιεινή διατροφή. Αν δοθεί σε υπερβολική ποσότητα και συχνότητα, τότε αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια στα ινδικά χοιρίδια. Τα ινδικά χοιρίδια κάνει να φάνε και φύλλα από μπρόκολο.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα από μπρόκολο?
Τα φύλλα από το μπρόκολο είναι πολύ νόστιμα για τα ινδικά χοιρίδια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να δίνετε περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Φροντίστε να πλύνετε πολύ καλά τα φύλλα πριν τα δώσετε για κατανάλωση.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ιταλικό μπρόκολο raab, rapini?
Το Rapini είναι ένα πράσινο λαχανικό παρόμοιο με το μπρόκολο, αλλά με μικρότερα ανθύλλια και μεγαλύτερα κοτσάνια με φύλλα. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε αλλά πάντα σε μικρή ποσότητα και συχνότητα (βλέπε ποσότητα-συχνότητα)

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια Broccolini?
Το Broccolini είναι ένα πράσινο λαχανικό παρόμοιο με το μπρόκολο, αλλά με μικρότερα ανθύλλια (κεφαλάκια) και μεγαλύτερα, λεπτά κοτσάνια. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε αλλά πάντα σε μικρή ποσότητα και συχνότητα (βλέπε ποσότητα-συχνότητα). Προτιμήστε να δίνετε κομμένο σε μικρά κομματάκια τον κορμό από το broccolini

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια βρασμένο μπρόκολο?
Δυστυχώς, μαγειρεμένα, βρασμένα τρόφιμα απαγορεύονται για τα ινδικά χοιρίδια. Δεν πρέπει να τρώνε ποτέ μαγειρεμένο φαγητό. Πρέπει να είναι πάντα στην ακατέργαστη μορφή του (ωμό)

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...