Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μπανάνα?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μπανάνα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στην μπανάνα
Οι μπανάνες είναι το δημοφιλέστερο φρούτο παγκοσμίως. Η πιο διαδεδομένη ποικιλία στον κόσμο είναι η μπανάνα Cavendish, υπάρχουν όμως και πολλές ακόμη ποικιλίες, από 400 έως και πάνω από 1.000, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. Οι μπανάνες είναι εξαιρετικές λιχουδιές για τα ινδικά χοιρίδια. Αλλά, θυμηθείτε, ότι η μπανάνα θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.


Επιλογή - Συντήρηση
Επιλέξτε μπανάνες με κίτρινο χρώμα και ελαφρά «πράσινη απόχρωση στα άκρα» που μπορούν να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Οι μπανάνες με πράσινο χρώμα είναι άγουρες και δεν μπορούν να φαγωθούν.  Δεν πρέπει να διατηρείτε τις μπανάνες στο ψυγείο, επειδή αυτό τις κάνει να χάνουν τη γεύση τους και πολλές από τις ιδιότητές τους. Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)12.23
Φυτικές ίνες2.6
Λίπος (γραμμάρια) 0.33
Βιταμίνη Α7
Βιταμίνη C 8.7
Φωσφόρος (mg)22
Ασβέστιο (mg)5
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.2:1

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική λιχουδιά για τα ινδικά χοιρίδια αλλά δεν θα πρέπει να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες. Και αυτό επειδή οι μπανάνες έχουν απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας. Μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα στα ινδικά χοιρίδια. Οι μπανάνες περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. Περιέχουν ένα ικανοποιητικό ποσοστό βιταμίνης C όπου είναι και απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο προωθούν για ένα υγιές πεπτικό σύστημα, υγιή καρδιά και οστά. Εάν τα ινδικά χοιρίδια τρώνε με μέτρο μπανάνα, τότε είναι μια καλή προσθήκη για την διατροφή τους.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο φρούτο θα πρέπει να το δίνετε σπάνια και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές το μήνα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν 1-2 κομματάκια ανά χοιρίδιο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Επίσης μπορούν να φάνε και την φλούδα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από τη μπανάνα?
Ναι, μπορείτε να τους δώσετε αν και δεν αρέσει στα περισσότερα ινδικά χοιρίδια. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε την φλούδα σε μικρά κομμάτια. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ φλούδα από μπανάνα παρότι διαβάζω ότι κάνει να φάνε.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα φύλλα από δέντρο μπανάνας?
Ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην μπορούν να φάνε τα φύλλα εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα και τους αρέσουν. Φροντίστε μόνο να είναι πολύ καλά πλυμένα και να δώσετε μικρή ποσότητα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένες μπανάνες?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχουν προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια μπανάνας επιτρέπονται. Κρατήστε τις ποσότητες μικρές. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό μπανάνα?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό μπανάνα. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...