Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αξιολόγηση: Oxbow Urinary Support για ινδικά χοιρίδια

Oxbow Urinary Support
Αναφορά στο Urinary support
Ένα ευεργετικό συμπλήρωμα για να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού σε μικρά ζώα όπως τα ινδικά χοιρίδια, κουνελάκια, τσιντσιλά και άλλα μικρά τρωκτικά. Περιέχει ίνες μακροσκελούς τύπου και διάφορα ωφέλιμα συστατικά. Το κράνμπερι και το φύλλο ραδικιού υποστηρίζουν την υγεία του ουροποιητικού τους συστήματος ενώ τα βότανα όπως η ρίζα astragalus υποστηρίζουν την νεφρική λειτουργία.

Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η Oxbow Animal Health είναι παγκόσμιος προμηθευτής εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων αλλά και προϊόντων υποστηρικτικής φροντίδας για μικρά εξωτικά ζώα. Χρησιμοποιείται και συνιστάται από κορυφαίους εξωτικούς κτηνιάτρους ζώων σε όλο τον κόσμο. Η Oxbow προσφέρει μια εκτενή σειρά εκλεκτής ποιότητας σανό πλούσιο σε φυτικές ίνες, προϊόντα τροφής σε μορφή pellet, λιχουδιές και συμπληρώματα για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά, χάμστερ, γερβίλους, ποντίκια και αρουραίους.

Πληροφορίες προϊόντος
Πριν την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος αφορά τα ινδικά χοιρίδια θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι συστατικά περιέχει η τροφή που δίνετε στα ινδικά σας χοιρίδια. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα και την ημερομηνία λήξης.

Ανάλυση Urinary SupportΠεριγραφή
Ενεργά συστατικά
  • Γλυκοζαμίνη 45m
  • Ρίζα φυτού Althea Officinalis 45mg
  • Ρίζα astragalus 18mg
  • Κράνμπερι 18mg
  • Φύλλα ραδικιού 18mg
  • Σπόρος κολοκύθας 9mg
  • Docosahexaenoic Acid (DHA) 2mg
ΣύνθεσηΧόρτο Timothy, αλεύρι κριθαριού, 
αλεύρι βρώμης (πλιγούρι), 
μελάσα από ζαχαροκάλαμο,
αλεσμένο λιναρόσπορο, αποξηραμένη μαγιά,
κόμμι ξανθάνης, υδρολυμένη πρωτεΐνη,
φύκια, τοκοφερολες, εκχύλισμα δενδρολίβανου

Το προϊόν απευθύνεται σε ινδικά χοιρίδια με ιστορικό στο ουροποιητικό σύστημα, όπως πέτρες και λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης. Προληπτικά μπορεί να δοθεί σε ινδικά χοιρίδια με ''λασπωμένα'',λευκά ούρα ή ακόμα και υγιή. Δεν περιέχουν τεχνικές χρωστικές, αρωματικές και συντηρητικές ουσίες. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας η συνιστώμενη ημερησία δοσολογία για ινδικά χοιρίδια εξαρτάται από το βάρος του ινδικού χοιριδίου.
  • Βάρος  0-450gr  ½ ταμπλέτα  
  • Βάρος 450-1,8kg 1 ταμπλέτα
Διαθεσιμότητα - Κόστος:
Η συσκευασία είναι 120gr, περιέχει 60 ταμπλέτες και κοστίζει 13,50€. Το συμπλήρωμα μπορείτε να το προμηθευτείτε από διάφορα pet shop που φέρνουν προϊόντα Oxbow. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το κατάστημα αγοράς, αν και τα περισσότερα καταστήματα που έψαξα έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές.

Περιγραφή συστατικών
Κράνμπερι που βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού,
Dandelion Leaf (φυσικό διουρητικό) που υποστηρίζει τη γενική υγεία του ουροποιητικού
Astragalus Root (αντιφλεγμονώδες) που υποστηρίζει τη νεφρική λειτουργία
Σπόρους Κολοκύθας που ανακουφίζει από σπασμούς και κράμπες των ουροφόρων οδών.

Αξιολόγηση 
Πριν την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος για τα ινδικά χοιρίδια μου κάνω πάντα μια έρευνα σε ότι το αφορά. Έτσι ξεκίνησα την αναζήτηση στο διαδίκτυο για το urinary support της Oxbow. Διαβάζοντας αρκετές κριτικές και αξιολογήσεις του προϊόντος από ξένα websites και blogs είδα πως συγκεντρώνει συνεχώς θετικές κριτικές. Όλα αυτά τα χρόνια συνηθίζω να διαβάζω περισσότερο κτηνιατρικά άρθρα που αφορούν την υγεία τους. Αυτό που διαβάζω συχνότερα είναι πως ένα μεγάλο ποσοστό ινδικών χοιριδίων έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ουροποιητικό του σύστημα περισσότερο από μια φορά στη ζωή του. Οπότε και αποφάσισα να δοκιμάσω να βάλω στην διατροφή τους το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας η ημερησία δοσολογία για ινδικά χοιρίδια βάρους 0-450gr είναι ½ ταμπλέτα ενώ για βάρος 450-1,8kg είναι μια ταμπλέτα. Βέβαια εγώ δεν δίνω σε καθημερινή βάση αλλά περίπου 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα σαν λιχουδιά και τα μικρά τις λατρεύουν. Συνηθίζω να κουνάω την συσκευασία λίγο πριν την ανοίξω και τα μικρά ξεσηκώνουν τον κόσμο με τις φωνούλες τους. Είναι πολύ εύκολο να τις μασήσουν χάρη στον ειδικό σχεδιασμό τους σε μορφή ταμπλέτας χόρτου. Είναι σκληρές κάτι που βοηθά τα ινδικά χοιρίδια στο να ροκανίζουν και τα δόντια τους τρώγοντας. Σίγουρα δεν θα λείψει ποτέ από το καλάθι αγορών μας. Αυτό που θα πρέπει να ελέγχετε είναι η ημερομηνία λήξης όπου και αναγράφετε στο κάτω μέρος της συσκευασίας. Θα πρέπει να διαλέγετε την συσκευασία με την πιο μακρινή ημερομηνία λήξης. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι τα συστατικά της ταμπλέτας θα είναι περισσότερο ενεργά από ότι σε μια συσκευασία που έχει κοντινή ημερομηνία λήξης, λόγω της παλαιότερης ημερολογιακά συσκευασίας του προϊόντος. Θα πρέπει να τονίσω πως το συγκεκριμένο συμπλήρωμα σύμφωνα και με τις οδηγίες της εταιρείας δεν συνιστάται για ινδικά χοιρίδια στην ανάπτυξη, για κυοφορούσες και θηλάζουσες χοιρομητέρες.

Συμπέρασμα
Το Urinary Support της Oxbow δεν θα λείπει ποτέ από το καλάθι αγορών μας. Είναι το πλέον απαραίτητο συμπλήρωμα που δίνω σε όλα μου τα ινδικά χοιρίδια.

Μορφή ταμπλέτας χόρτου
Γιατί συμπλήρωμα
Τα ινδικά χοιρίδια ζουν περισσότερο χάρη στη σωστή διατροφή και φροντίδα, και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων επισκέπτονται συχνά τον κτηνίατρο τους. Οι πιο κοινές ασθένειες που αντιμετωπίζουν οι κτηνίατροι σχετίζονται με το πεπτικό, το ουροποιητικό, τις αρθρώσεις και με θέματα του δέρματος και του τριχώματος. Καθώς τα ινδικά χοιρίδια μεγαλώνουν, οι κτηνίατροι βλέπουν χρόνια ή επαναλαμβανόμενα προβλήματα υγείας που χρειάζονται υποστήριξη.




Σημαντική σημείωση
Όταν προσθέτετε συμπληρώματα διατροφής στη διατροφή του ινδικού χοιριδίου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...