Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αγγούρι?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αγγούρι.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο αγγούρι
Το αγγούρι κατέχει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην σαλάτα μας αλλά και στην καρδιά των ινδικών χοιριδίων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην συμπεριλάβετε το αγγούρι στη διατροφή των ινδικών χοιριδίων. Τα ινδικά χοιρίδια λατρεύουν το αγγούρι και είναι γνωστό ως ένα από τα αγαπημένα τους λαχανικά. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε νερό, είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση για τις ζεστές μέρες. Ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε τις μεγάλες ποσότητες. Επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή νερού για αφυδατωμένα ινδικά χοιρίδια. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Να επιλέγετε πάντα καλοσχηματισμένα αγγούρια που έχουν σταθερή υφή και ζωηρό πράσινο χρώμα. Ο φλοιός του αγγουριού θα πρέπει να είναι σταθερός χωρίς να εμφανίζει σημεία μαλακώματος ή κίτρινες κηλίδες. Αποθηκεύστε τα αγγούρια στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας. Μην τα αφήνετε εκτός ψυγείου για παρατεταμένο διάστημα γιατί μαραίνονται με τη θερμότητα. Απαραίτητο κρίνεται το προσεκτικό πλύσιμό τους με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ραντιστεί ποτέ με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φρέσκα, οργανικά αγγούρια είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)1.67
Φυτικές ίνες0.5
Λίπος (γραμμάρια) 0.11
Βιταμίνη Α5
Βιταμίνη C 2.8
Φωσφόρος (mg)24
Ασβέστιο (mg)16
Οξαλικά οξέα20
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.7:1

Παρά το γεγονός ότι τα αγγούρια περιέχουν μικρές ποσότητες βιταμίνης Α και βιταμίνης C, οι οποίες είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τα ινδικά χοιρίδια, το αγγούρι δεν έχει μεγάλη θρεπτική αξία και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε τις ποσότητες μικρές. Υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα που οδηγούν σε διάρροια, φούσκωμα, και ανορεξία. Αν και τα ινδικά χοιρίδια τρώνε το αγγούρι, θα πρέπει να τρέφονται με μέτρο. Θα πρέπει να είναι μια μικρή απόλαυση στην διατροφή τους και δεν αποτελεί ουσιαστικό μέρος στην διατροφή τους. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε να μην δώσετε ποτέ απευθείας αγγούρι κατευθείαν από το ψυγείο καθώς τα παγωμένα τρόφιμα μπορεί να δημιουργήσουν στομαχικές διαταραχές. Προτείνουμε να αφήσετε λίγο το αγγούρι σε ζεστό νερό και μετά να το δώσετε για κατανάλωση.

Ποσότητα συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν 1-2 φετούλες ανά χοιρίδιο 

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το αγγούρι?
Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε το αγγούρι μαζί με τη φλούδα. Αν η φλούδα δεν είναι κερωμένη τότε μπορείτε να δώσετε μαζί με το αγγούρι. Αν η φλούδα είναι κερωμένη τότε δεν θα πρέπει να δοθεί στα ινδικά χοιρίδια, καθώς περιέχει φυτοφάρμακα. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Αν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θα μπορούσατε να αφαιρέσετε την φλούδα από το αγγούρι. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις βιταμίνες είναι συνήθως στην φλούδα και τα ινδικά χοιρίδια φαίνεται να λατρεύουν αυτό το μέρος περισσότερο.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τα σπόρια από το αγγούρι?
Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε το αγγούρι μαζί με τα σπόρια. Επειδή τα σπόρια είναι αρκετά μικροσκοπικά και υδαρή δεν τίθεται θέμα πνιγμού καθώς επίσης μπορούν να τα χωνέψουν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό αγγούρι?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό αγγούρι. Μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα. Η παροχή φρέσκου νερού είναι αρκετή.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...