Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ζεστά αυτιά σε ινδικό χοιρίδιο

Ίσως κάποιοι να έχουν αναρωτηθεί γιατί τα αυτάκια του ινδικού μου χοιριδίου είναι ζεστά ή πολύ ζεστά ή και παγωμένα. Τα ινδικά χοιρίδια δεν αντέχουν ούτε τις υψηλές θερμοκρασίες,ούτε τις πολύ χαμηλές και τα αυτάκια τους μπορούν να μας δείξουν ένα σημάδι. Μέχρι ένα σημείο θερμότητας στα αυτιά είναι φυσιολογικό, εάν όμως είναι πολύ ζεστά αυτό μπορεί να κρύβει ένα πρόβλημα υγείας που χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Θερμοκρασία σώματος
Η θερμοκρασία του σώματος τους είναι από 37.2-39.5°C. Η δική μας θερμοκρασία κυμαίνεται στους 37°C πολύ κοντινή λοιπόν με των ινδικών χοιριδίων. Εάν εμείς ζεσταινόμαστε ή κρυώνουμε το ίδιο συμβαίνει και στα μικρά μας.

Κανόνες θερμοκρασίας
Τα αυτάκια των ινδικών χοιριδίων αναλογικά με την θερμοκρασία του σώματος τους θα είναι είτε ροζ είτε θα κοκκινίσουν. Αυτό σημαίνει πως εάν τα αυτάκια τους είναι κόκκινα θα πρέπει να τα δροσίσουμε, συνήθως τους καλοκαιρινούς μήνες. Εάν πάλι τα αυτάκια τους είναι κρύα τότε θα πρέπει να τα κρατήσουμε ζεστά! Διατηρούμε το χώρο φύλαξης τους μεταξύ 18°C - 24°C.

Θερμοπληξία
Τα ινδικά χοιρίδια δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες (ο ιδρωτοποιός αδένας βοηθάει στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος). Τα ινδικά χοιρίδια δεν ιδρώνουν συνεπώς δεν μπορεί ο οργανισμός τους να ρυθμίσει από μόνος του την θερμοκρασία του σώματος. Εάν δείτε συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή, έκκριση σάλιου, σωματική εξάντληση (αδυναμία στην κίνηση) ή ταχυπαλμία τότε επισκεφθείτε άμεσα κτηνίατρο. Σαν πρώτες βοήθειες μπορείτε να βρέξετε μια πετσέτα με χλιαρό νεράκι και να τυλίξετε γύρω γύρω όλο το κορμάκι τους. Μεγάλη προσοχή μην βάλετε ΠΟΤΕ τα ινδικά χοιρίδια σε παγωμένο νερό σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν θανατηφόρο έμφραγμα του μυοκαρδίου που οφείλεται σε σοκ.

Συμπέρασμα
Δεν πρέπει να αμελούμε πως η θερμοπληξία μπορεί να σκοτώσει το ζωάκι μας. Αντίστοιχα το κρύο μπορεί να του προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Φροντίζουμε για την σωστή διαβίωση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...