Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά ενός ινδικού χοιριδίου?

Photo credit to Happy Cavy.com
Εάν το ινδικό χοιρίδιο μας τρώει σωστά στους ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει και συμπεριφέρεται σε φυσιολογικά πλαίσια, οι πιθανότητες είναι πως η υγεία του είναι πολύ καλή. Αν πάλι δεν μας φαίνεται αρκετά καλά, είτε είναι πολύ αργό στις κινήσεις του ή υπερκινητικό πέρα του φυσιολογικού τότε ίσως πρέπει να ελέγξουμε τα ζωτικά σημεία του, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών ρυθμών του. Το αν αυτά τα σημάδια είναι εντός των φυσιολογικών ορίων μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε την απόφαση για το αν θα πάμε έκτακτα στον κτηνίατρο ή αν θα κλείσουμε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο μας για ένα γενικό έλεγχο.

Φυσιολογικά ζωτικά σημάδια
Η φυσιολογική καρδιακή συχνότητα ενός ινδικού χοιριδίου κυμαίνεται από 240 έως 350 παλμούς ανά λεπτό.Η θερμοκρασία του μικρού μας θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 37.2-39.5°C, ενώ η φυσιολογική αναπνευστική συχνότητα είναι μεταξύ 40 και 150 αναπνοές ανά λεπτό.

Καρδιακές παθήσεις σε ινδικά χοιρίδια
Τα σημάδια για καρδιακή νόσο σε ένα ινδικό χοιρίδιο περιλαμβάνουν κόπωση, μειωμένη όρεξη και απώλεια βάρους, δυσκολία στην αναπνοή, συχνές λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, βήχας και χλωμούς βλεννογόνους. Προβλήματα στην καρδιά εμφανίζουν πιο συχνά ηλικιωμένα ινδικά χοιρίδια. Ενώ τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να ζήσουν επτά χρόνια ή και περισσότερο, 4 ετών και άνω θεωρούνται ηλικιωμένα.

Συμπέρασμα
Δεν ξεχνάμε ποτέ πως πρέπει να παρατηρούμε τις συνήθειες του ινδικού μας χοιριδίου και πως οτιδήποτε διαφορετικό στην καθημερινότητα του μπορεί να κρύβει από πίσω κάτι. Γι αυτό καλό είναι να προγραμματίζετε τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...