Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι είδους βότανα μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια?

Photo credit to shimown
Όταν πρόκειται για τη διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Αν έχετε ακούσει ότι τα ινδικά χοιρίδια απολαμβάνουν τα λαχανικά, δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να δώσετε όλα τα είδη λαχανικών. Αν έχετε διαβάσει ότι μπορούν κατά καιρούς να απολαμβάνουν βότανα, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις συγκεκριμένες ποικιλίες που επιτρέπεται να φάνε. Θυμηθείτε, πως ότι μπορεί να φαίνεται αβλαβή για εσάς μπορεί να μην είναι ασφαλές για τα ινδικά χοιρίδια σας.

Βότανα
Τα ινδικά χοιρίδια παραμένουν υγιή και ευτυχισμένα όταν στην διατροφή τους έχουν καθημερινά συμπληρώματα φρούτων και λαχανικών.Τα αρωματικά φυτά (βότανα) μπορούν επίσης να συμβάλουν στο πρόγραμμα της διατροφής τους.Εάν σκοπεύετε να δώσετε βότανα στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας να είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τι επιτρέπεται και τι όχι!

Κατάλληλα βότανα
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από διάφορα βότανα που είναι κατάλληλα και ασφαλή για το ινδικό χοιρίδιο σας. Μερικά παραδείγματα είναι το μάραθο, ο βασιλικός, ο δυόσμος, ο μαϊντανός,ο άνηθος, το κόλιανδρο και το θυμάρι. Όπως συμβαίνει με όλες τις διατροφικές προσθήκες, είναι σημαντικό η γνωριμία με τα βότανα στην διατροφή τους να είναι αργή και σταδιακή.

Φυσική διατροφή
Τα βότανα είναι ένα φυσικό συστατικό στη διατροφή των ινδικών χοιριδίων. Η βασική διατροφή τους αποτελείται από φρέσκα χόρτα, βότανα και ορισμένα φυτά. Τα ινδικά χοιρίδια είναι φυτοφάγα ζωάκια όπως και όλα τα τρωκτικά.

Λαχανικά και φρούτα
Φρέσκα λαχανικά και φρούτα, σε συνδυασμό με διάφορα βότανα, είναι κατάλληλα συμπληρώματα ή περιστασιακές απολαύσεις για τα ινδικά χοιρίδια. Ποτέ μην αφήνετε το ινδικό χοιρίδιο σας να φάει φρούτα, λαχανικά και βότανα εάν δεν έχετε εξακριβώσει ότι επιτρέπεται να φάει την συγκεκριμένη ποικιλία. Μερικά παραδείγματα για αγαπημένα λαχανικά και φρούτα είναι το σέλινο, το μπρόκολο, τα καρότα, τα βατόμουρα, οι μπανάνες, τα μήλα, τα αγγούρια και τα αχλάδια. Θυμηθείτε, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί για τη διατροφή των ινδικών χοιριδίων,ειδικά στα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Πάντα να κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρές μπουκιές. Επιτρέψτε στο ινδικό χοιρίδιο σας να τρώει περίπου ένα φλιτζάνι λαχανικά καθημερινά. Όσο για τα φρούτα, δίνετε μεταξύ 1 και 2 κουταλάκια του γλυκού για κάθε κιλό σωματικού βάρους του ινδικού χοιριδίου σας.

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το άρθρο ..!! Θέλω να ρωτήσω κάτι όμως!!! Πόση ποσότητα επιτρέπεται να φάνε όμως ?? παίζει κάποιο ρόλο ή τους δίνεις όση ποσοτητα θες και τρώνε όση θέλουν αυτα???? ευχαριστω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ποσότητα ποικίλει ανάλογα με το λαχανικό/βότανο που θέλεις να τους δώσεις!!Η συχνότητα και η ποσότητα είναι σημαντικός παράγοντας για την σωστή και υγιεινή διατροφή των ινδικών χοιριδίων.Κρατάμε γενικά τις ποσότητες περιορισμένες και προσφέρουμε μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά ,φυλλώδη και μη, καθώς και βότανα όπως ο μαϊντανός και ο άνηθος και όλα τα παραπάνω που αναφέρω στο άρθρο. Τα ινδικά χοιρίδια θα φάνε όσο εκείνα θελήσουν που σημαίνει ότι εμείς πρέπει να προσαρμόσουμε τις ποσότητες που τους δίνουμε σε ένα επιτρεπτό όριο. Διάβασε εάν θες την κατηγορία ''Λαχανικά'' από τις ετικέτες στην δεξιά πλευρά του blog και θα βρεις επεξηγήσεις για διάφορα λαχανικά/φρούτα/βότανα. Θα βρεις πληροφορίες για θρεπτικές αξίες,επιτρεπόμενες ποσότητες και πολλές άλλες χρήσιμες συμβουλές για την διατροφή τους. Οποιαδήποτε άλλη απορία έχεις με χαρά μου να απαντήσω!!

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζετε αν μπορούν να φάνε παντζάρι; τα φύλλα του ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Piggies are waiting for your comments...