Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια πορτοκάλι?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια πορτοκάλι.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στα πορτοκάλια
Τα πορτοκάλια είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, λόγω της εύκολης διαθεσιμότητάς του όλο το χρόνο και της νόστιμης γεύσης του. Πολλοί ιδιοκτήτες δίνουν πορτοκάλι στα ινδικά χοιρίδια τους σαν συμπλήρωμα για τη βιταμίνη C που χρειάζεται ο οργανισμός τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα πρέπει να προσέξουμε. Δίνοντας πορτοκάλια στις σωστές ποσότητες τα κρατάει υγιή ,σε αντίθεση αν τους δίνουμε πάρα πολύ συχνά, τα πορτοκάλια μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα υγείας. Παρέχοντάς τους φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια, είναι σίγουρα καλό για εκείνα αλλά θα πρέπει να τα δίνουμε πάντα με μέτρο.

Επιλογή - Συντήρηση
Να διαλέγετε σφιχτά πορτοκάλια, βαριά για το μέγεθος τους. Τα πορτοκάλια διατηρούνται αρκετά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες. Τα πλένετε με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι τα πορτοκάλια δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φρέσκα, οργανικά πορτοκάλια είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Πορτοκάλι
Usda ανάλυση
Φλούδα (25gr)
Σάκχαρα (γραμμάρια)9.350
Φυτικές ίνες2.42.6
Λίπος (γραμμάρια) 0.120.05
Βιταμίνη Α115
Βιταμίνη C 53.234.0
Φωσφόρος (mg)145
Ασβέστιο (mg)4040
Οξαλικά οξέααγναγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)2.9:18.0:1

Τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Πολύ σημαντικό είναι πως η βιταμίνη C θα αποτρέψει το σκορβούτο, το οποίο προκύπτει από την έλλειψη της βιταμίνης C. Μεγάλη ποσότητα όμως μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διάρροια. Επίσης, τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα γύρω από το στόμα και τα χείλη ενός ινδικού χοιριδίου. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το πορτοκάλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας. Επίσης μπορούν να φάνε και την φλούδα ενός πορτοκαλιού

Ποσότητα - Συχνότητα
Το πορτοκάλι θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι το πορτοκάλι είναι φρέσκο ​​και ότι είναι καλά πλυμένο πριν το δώσετε στο ινδικό σας χοιρίδιο.Δίνετε 2-3 κομματάκια ή 1 λεπτή φέτα πορτοκάλι με ή χωρίς την φλούδα. Περιορίστε τις ποσότητες μιας και μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ακόμα και διάρροια. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη. Η φλούδα του πορτοκαλιού από μόνη της μπορεί να δοθεί στα ινδικά χοιρίδια συχνότερα αλλά όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φλούδα από πορτοκάλι?
Ναι, μπορείτε να τους δώσετε αν και δεν αρέσει στα περισσότερα ινδικά χοιρίδια. Αν την τρώει δίνετε μικρές ποσότητες, περίπου 2-4 φορές την εβδομάδα. Η φλούδα περιέχει αρκετή βιταμίνη C, αλλά όπως και με τα πορτοκάλια, αν φάνε μεγάλη ποσότητα θα τους δημιουργήσει προβλήματα. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε την φλούδα σε μικρά κομμάτια. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι το πορτοκάλι δεν είχε ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα από πορτοκάλι?
Ναι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο να μην μπορούν να φάνε τα φύλλα εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα και τους αρέσουν. Φροντίστε μόνο να είναι πολύ καλά πλυμένα και να δώσετε μικρή ποσότητα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το ξύλο,τα κλαδιά ή τα φύλλα από δέντρο πορτοκαλιάς?
Τα ινδικά μπορούν να μασήσουν ξύλο και κλαδιά από πορτοκαλιά αρκεί να μην έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Το ίδιο ισχύει και για τα φύλλα. Παρόλα αυτά μην δίνετε συχνά, προτιμήστε να δίνετε σπάνια.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό πορτοκάλι;
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό πορτοκάλι. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...