Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επιπλέον δάχτυλα σε ινδικά χοιρίδια

Photo source by mmercedesmom
Τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια έχουν τέσσερα δάχτυλα σε κάθε μπροστινό πόδι και τρία δάχτυλα σε κάθε πίσω πόδι. Αν το ινδικό χοιρίδιο σας έχει περισσότερα δάχτυλα, αυτό ονομάζεται πολυδακτυλία. Ανάλογα με την ανάπτυξη των ποδιών τους, τα επιπλέον δάχτυλα μπορεί να είναι αβλαβές, ή μπορεί να απαιτούν χειρουργική επέμβαση για την ασφάλεια και την άνεση του.

Πολυδακτυλία
Η πολυδακτυλία έχει διάφορες μορφές. Πιο συχνά παρουσιάζετε ως ένα επιπλέον τέταρτο δάχτυλο σε κάθε πίσω πόδι τους. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξουν και επιπλέον δάχτυλα στα μπροστινά πόδια τους αλλά και πολλαπλά επιπλέον δάχτυλα σε κάθε πόδι. Αυτά τα επιπλέον δάχτυλα μπορούν να είναι λειτουργικά, ολοκληρωμένα με νεύρα και μυς, ή μπορεί να είναι υποτυπώδης (νεκρά), άχρηστα στο ινδικό χοιρίδιο και να συνδέονται μόνο σε ένα λεπτό σημείο του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση, τα νύχια συνήθως αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως και με τα υπόλοιπα δάχτυλα, και απαιτούν το ίδιο επίπεδο φροντίδας (κόψιμο), όταν μεγαλώνουν.

Αξιολόγηση
Αν το ινδικό σας χοιρίδιο έχει επιπλέον δάχτυλα, είναι σημαντικό να το εξετάσετε προσεκτικά για να διαπιστώσετε αν του προκαλούν κάποια δυσκολία. Πλήρως ανεπτυγμένα δάχτυλα είναι σπάνια πρόβλημα, και ένα ινδικό χοιρίδιο μπορεί να προσαρμοστεί με τη διαφορά στη δομή του ποδιού του χωρίς δυσκολία. Εάν τα δάκτυλα είναι υποτυπώδης (νεκρά), μπορούν να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν δυσκολίες στο ινδικό χοιρίδιο όταν περπατάει. Εάν βλέπετε πως το ινδικό σας χοιρίδιο δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα επιπλέον δάχτυλα των ποδιών του, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβούν ακόμα και τραυματισμοί.

Δάχτυλο που χρειάζεται αφαίρεση
Ανησυχίες
Το κύριο μέλημα για την πολυδακτυλία των ινδικών χοιριδίων είναι ότι μπορεί να τραυματίσουν τον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε αν πιαστεί ένα δάχτυλο τους σε κάποιο σημείο ή εάν το επιπλέον δάχτυλο είναι νεκρό και το πατάνε συχνά. Εάν το βάδισμα τους διαφέρει θα μπορούσαν επίσης να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα στα πόδια τους όπως σκληρές κρούστες στα μαξιλάρια των ποδιών τους ή λοιμώξεις από την ανομοιόμορφη φθορά. Η κτηνιατρική εξέταση είναι απαραίτητη σε κάθε ινδικό χοιρίδιο με πολυδακτυλία. Ο κτηνίατρος σας μπορεί να καθορίσει αν τα επιπλέον δάχτυλα αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του ινδικού χοιριδίου και αν θα πρέπει να τα αφαιρέσει χειρουργικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα ινδικά χοιρίδια έχουν γρήγορη ανάκαμψη.

Γενετικά προβλήματα
Photo source by SardonicSmile
Είτε αφαιρεθούν ή όχι τα επιπλέον δάχτυλα του ινδικού χοιριδίου σας, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε ότι η πολυδακτυλία είναι μια γενετική πάθηση. Ορισμένα ινδικά χοιρίδια είναι εκ γενετής πιο επιρρεπή στην κατάσταση αυτή (ιστορικό με γενετικές ανωμαλίες), αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από την αιμομιξία (τα υπολειπόμενα γονίδια εκφράζονται κατ'αυτόν τον τρόπο). Η κακή αναπαραγωγή/ εκτροφή μπορεί επίσης να προδιαθέτει τα ινδικά χοιρίδια και σε άλλες ασθένειες, έτσι θα πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά για την υγεία του κάθε ινδικού χοιριδίου με πολυδακτυλία, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά ιατρικά προβλήματα, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μερικά προγράμματα αναπαραγωγής σε χώρες της Νότιας Αμερικής έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερά ινδικά χοιρίδια (μέγεθος). Μερικά από αυτά τα ινδικά χοιρίδια (επίσης γνωστά ως «Cuy») έχουν πολλαπλά δάχτυλα. Αυτά τα ινδικά χοιρίδια δεν πρέπει ΠΟΤΕ να χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή ( ΜΗ ζευγαρώνετε ινδικά χοιρίδια με γενετικές ανωμαλίες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...