Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπολ ξηράς τροφής και πιάτα λαχανικών για ινδικά χοιρίδια

Photo source by Paul Bricknell
Μαζί με μια ποτίστρα, ένα μπολ για την ξηρά τροφή τους και ένα πιάτο για τα λαχανικά τους είναι από τα απαραίτητα αντικείμενα για το σπίτι των ινδικών χοιριδίων. Τα περισσότερα καταστήματα κατοικίδιων ζώων διαθέτουν διάφορα μπολ για ινδικά χοιρίδια ή άλλα τρωκτικά και κουνελάκια, αλλά μην αγοράσετε απλά το πρώτο που θα δείτε ή το φθηνότερο που υπάρχει διαθέσιμο. Συχνά αυτά είναι κατώτερης ποιότητας από αυτά που κοστίζουν λίγο περισσότερο, και μερικά μπορούν να βάλουν τα ινδικά χοιρίδια σε κίνδυνο.
Αν σκοπεύετε να δώσετε στα ινδικά χοιρίδια σας ξηρά τροφή και φρέσκα λαχανικά, ταυτόχρονα, είναι καλή ιδέα να τους έχετε δύο μπολ, διαφορετικά το νερό από τα φρέσκα λαχανικά μπορεί να κάνει τα σφαιρίδια (ξηρά τροφή) νωπά.


Διαφορετικοί τύποι μπολ
Μπολ ξηράς τροφής
Τα μπολ τροφής για ινδικά χοιρίδια έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Τα καλύτερα από αυτά είναι εκείνα που είναι μεγάλα και ρηχά, καθώς παρέχουν στα ινδικά χοιρίδια ευκολότερη πρόσβαση. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν πολύ κοντά πόδια και μπορεί να δυσκολευτούν να φτάσουν την τροφή τους, αν οι πλευρές του μπολ είναι πολύ ψηλές. Ψάξτε για ένα μπολ με κάθετες πλευρές. Τα ινδικά χοιρίδια συνηθίζουν να βάζουν τα πόδια τους στο χείλος του μπολ, και εάν οι πλευρές του έχουν κλίση τότε με το βάρος τους θα ταλαντεύσουν το μπολ ή ακόμα και θα το αναποδογυρίσουν. Ένα αναποδογυρισμένο μπολ θα ρίξει όλη την τροφή τους στο κλουβί και θα πρέπει να την αντικαταστήσετε εάν έχει λερωθεί. Τα πλαστικά μπολ δεν συνιστώνται για τα ινδικά χοιρίδια καθώς θα τα μασήσουν σύντομα,κάτι που μπορεί να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Τα κεραμικά μπολ είναι πολύ καλύτερα, και συνήθως διαρκούν για πάντα, εκτός αν υποστούν ζημιά. Επίσης, είναι πολύ βαρύτερα, που τα καθιστά πολύ πιο σταθερά και πιο δύσκολα για να ανατραπούν.


Μέγεθος 
Μπολ για λαχανικά
Επειδή η ξηρά τροφή που καταναλώνουν τα ινδικά χοιρίδια δεν απαιτεί μεγάλο μπολ μπορείτε να επιλέξετε ένα μεσαίο σε μέγεθος. Τα μπολ που πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων έχουν σχεδιαστεί για κάθε τρωκτικό, αλλά μην αγοράσετε ένα πολύ μικρό αλλά ούτε ένα πολύ μεγάλο. Μικρά σε μέγεθος μπολ είναι πολύ πιο εύκολα να ανατραπούν μιας και τα ινδικά χοιρίδια είναι μεγάλα σε μέγεθος οπότε προτιμήστε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Για τα φρέσκα λαχανικά τους μια πολύ καλή ιδέα είναι ένα μπολ σκύλου ή γάτας. Ωστόσο, να βεβαιωθείτε ότι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο κλουβί τους κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, καθώς εξακολουθούν να χρειάζονται αρκετό χώρο για να τρέξουν γύρω και να φάνε. 



Τοποθέτηση
Θα πρέπει να τοποθετήσετε το μπολ για την τροφή τους στο ίδιο μέρος που έχετε και το χόρτο τους έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα χώρο κουζίνας με όλα τα τρόφιμα τους σε ένα χώρο. Να είστε προσεκτικοί να μην το βάλετε πάρα πολύ κοντά στο νερό τους όμως, η τυχόν διαρροές από την ποτίστρα θα κάνουν το φαγητό τους υγρό.
Εάν τα ινδικά χοιρίδια σας περνούν μεγάλο χρονικό διάστημα έξω από το κλουβί τους ( σε ένα πάρκο πχ), θα πρέπει να μετακινήσετε το μπολ τροφίμων τους εκεί. Τα ινδικά χοιρίδια μασούν σχεδόν συνεχώς έτσι θα πρέπει να τους δίνετε κάτι να τρώνε οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Καθαρισμός και επανασυμπλήρωση
Θα πρέπει να αλλάζετε την ξηρά τροφή τους κάθε μέρα. Ακόμα και αν υπάρχει περίσσεια ποσότητα και φαίνεται εντάξει, θα έχει μπαγιατέψει και θα έχει χάσει μεγάλο μέρος της θρεπτικής αξίας της, οπότε χρειάζεται να αντικατασταθεί. 
Πριν από την επανασυμπλήρωση στο μπολ τους, καθαρίστε το σχολαστικά με ζεστό νερό και λευκό ξύδι, για να απομακρυνθούν τυχόν περιττώματα ή κολλημένα τρόφιμα. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε το μπολ απαλλαγμένο από μικρόβια.

Συμπέρασμα
Το να επιλέξετε ένα κατάλληλο μπολ για τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι δύσκολο, αλλά αυτό απαιτεί τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να πάρετε ένα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες τους και για αρκετό χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...