Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα ινδικά χοιρίδια στο διάστημα


Πριν ο Γιούρι Γκαγκάριν γράψει ιστορία, με το να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στο διάστημα στις 12 Απριλίου 1961, μια μεγάλη σειρά από τετράποδους και χνουδωτούς αστροναύτες είχαν ήδη εκτοξευτεί στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να καθοριστεί εάν οι μορφές ζωής θα μπορούσαν να επιβιώσουν στις διαστημικές πτήσεις. Ακόμη και όταν οι διαστημικές αποστολές έγιναν διαδικασίες ρουτίνας, πολλά διαφορετικά ζώα συνέχισαν να χρησιμοποιούνται για πειράματα στο διάστημα. Τα ζώα αστροναύτες έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εξερευνήσουν το διάστημα. Τα αγαπημένα μας ινδικά χοιρίδια έβαλαν και εκείνα ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρώτο ινδικό χοιρίδιο που ταξίδεψε στο διάστημα πέταξε στις 9 Μαρτίου του 1961. Η Σοβιετική Ένωση έστειλε με το διαστημόπλοιο Σπούτνικ 9 ή Korabl-Σπούτνικ 4, ένα σκυλί που ονομαζόταν Chernushka («Μπλακ») μαζί με έναν εικονικό κοσμοναύτη, τον Ιβάν Ιβάνοβιτς, καθώς και μια ποικιλία από ποντίκια και για πρώτη φορά στο διάστημα ένα ινδικό χοιρίδιο. Ο Ιβάν οδήγησε με ασφάλεια πίσω στη γη και τα ζώα γύρισαν όλα ασφαλή.

Στις 5 Οκτωβρίου, 1990, η Κίνα έστειλε την biosatellite FSW-1 3 που περιείχε μια συλλογή από 60 φυτά και ζώα, συμπεριλαμβανομένων αρουραίων και ινδικών χοιριδίων. Μετά από οκτώ ημέρες, η biosat ανακτήθηκε με επιτυχία πίσω στη γη.

Σύμφωνα με το επίσημο webiste της NASA τα ζώα που χάθηκαν κατά την διάρκεια των Αμερικανικών και Σοβιετικών διαστημικών προγραμμάτων, έδωσαν τη ζωή τους στο όνομα της τεχνολογικής εξέλιξης, ανοίγοντας το δρόμο για πολλές εξορμήσεις της ανθρωπότητας στο διάστημα.

Δυστυχώς όσο και αν προσπάθησα να βρω κάποιες φωτογραφίες ή έστω περισσότερες πληροφορίες για το ινδικό χοιρίδιο που ταξίδεψε στο διάστημα, δεν βρήκα τίποτα. Βρήκα μόνο μια φωτογραφία αλλά κατά πόσο εμφανίζει το πραγματικό ινδικό χοιρίδιο που ταξίδεψε τότε στο διάστημα δεν μπορώ να το γνωρίζω μιας και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες 
Photo by Chris Dubbs collection
Και παρακάτω θα δείτε την Chernushka, το σκυλάκι που ταξίδεψε μαζί με το ινδικό χοιρίδιο τον Μάρτιο του 1961.
Photo source by Ru.Wikipedia




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...