Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απώλεια δοντιών σε ινδικά χοιρίδια

Κοπτήρες 
Σε πολλές περιπτώσεις, τα δόντια ενός ινδικού χοιριδίου θα παραμείνουν υγιή χωρίς προβλήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, ορισμένες προϋποθέσεις και τυχόν τραυματισμοί μπορούν να προκαλέσουν το σπάσιμο ενός δοντιού, ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά του να φάει. Τα οδοντικά προβλήματα σε ένα ινδικό χοιρίδιο μπορεί να οδηγήσουν σε ανορεξία και άλλες σοβαρές επιπλοκές, έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα των δοντιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν 20 δόντια. Ένα ζεύγος άνω και κάτω κοπτήρες,ένα ζεύγος άνω και κάτω προγόμφιους, τρία ζεύγη άνω και κάτω γομφίους και δεν έχουν κυνόδοντες αντ’αυτου έχουν ένα χάσμα που ονομάζεται diastema. Tα δόντια των ινδικών χοιριδίων έχουν ανοιχτές ρίζες και έτσι μεγαλώνουν συνεχώς.

Τραυματισμός 
Η πιο κοινή αιτία για σπάσιμο δοντιών σε ένα ινδικό χοιρίδιο είναι ο τραυματισμός. Ένα ινδικό χοιρίδιο μπορεί να σπάσει τα δόντια του από μια πτώση. Ενδεχομένως να φύγει από τα χέρια σας ενώ το μεταφέρετε στο ή από το κλουβί του ή μπορεί να σπάσει κάποιο δόντι προσπαθώντας να δαγκώσει κάτι πάρα πολύ σκληρό. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε ένα από τα δόντια του ινδικού χοιριδίου σας να είναι σπασμένο, να το μεταφέρετε στον κτηνίατρο σας για μια πλήρη οδοντιατρική εξέταση ώστε να καθορίσει τη σωστή θεραπεία. Τα δόντια των ινδικών χοιρίδιων θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και θα επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Σκορβούτο 
Τα ινδικά χοιρίδια απαιτούν βιταμίνη C για την καλή υγεία τους, και η έλλειψη της βιταμίνης αυτής μπορεί να προκαλέσει σκορβούτο. Το σκορβούτο στα ινδικά χοιρίδια είναι λίγο πολύ όπως το σκορβούτο στον άνθρωπο, προκαλώντας λήθαργο, πόνο στις αρθρώσεις, διάρροια και εσωτερική αιμορραγία. Μπορεί επίσης να προκαλέσει χαλαρότητα στα δόντια ενός ινδικού χοιριδίου, κάνοντας την διαδικασία του φαγητού επίπονη και δύσκολη. Για να αποφύγετε το σκορβούτο βεβαιωθείτε ότι η ξηρά τροφή που δίνετε στο ινδικό χοιρίδιο σας περιέχει σταθεροποιημένη βιταμίνη C. Δίνετε καθημερινά φρέσκα λαχανικά για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Γενετικές ανωμαλίες
Περιστασιακά, μια γενετική ανωμαλία μπορεί να συμβάλλει σε ανώμαλο σχηματισμό των δοντιών, του κρανίου και των οστών της γνάθου, τα οποία δεν ευθυγραμμίζονται για τη σωστή λείανση μεταξύ τους. Τραυματισμοί στο στόμα, στο κρανίο ή στο οστό της γνάθου μπορεί να δημιουργήσουν ανώμαλη ανάπτυξη των δοντιών. Επίσης είναι πολλοί πιθανό να δημιουργηθούν όγκοι που μπορεί να παραμορφώνουν το σχήμα των δοντιών. Η συχνή παρακολούθηση από τον κτηνίατρο σας είναι η καλύτερη πρόληψη για τέτοιες περιπτώσεις.

Έξτρα δόντια
Ένα υγιή ινδικό χοιρίδιο έχει τέσσερα μπροστινά δόντια, δύο πάνω και δύο στο κάτω μέρος. Μια γενετική ανωμαλία μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον δόντια. Αυτά τα δόντια μπορεί να είναι αδύναμα (χαλαρά) και μπορεί να βρίσκονται σε θέσεις που επηρεάζουν την ικανότητά τους για να φάνε. Ο κτηνίατρος σας μπορεί να αφαιρέσει αυτά τα δόντια γρήγορα και εύκολα, αν και το πρόβλημα μπορεί να επανεμφανιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του ινδικού χοιριδίου σας.

Οδοντική υγεία
Timothy χόρτο
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την καλή υγεία των δοντιών του ινδικού χοιριδίου σας είναι παρέχοντάς του την αφθονία του σανού. Ένα ανήλικο ινδικό χοιρίδιο κάτω από 12 μηνών πρέπει να τρέφεται με σανό μηδικής, ενώ ενήλικα ινδικά χοιρίδια τρέφονται με timothy, meadow σανό ή άλλη ποικιλία με χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για την πρόληψη από πέτρες στην ουροδόχο κύστη. Το μάσημα θα κρατήσει τους κοπτήρες και τους γομφίους σε μικρό μήκος και θα αποτρέψει πιθανά προβλήματα των δοντιών που οφείλονται σε υπερανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...