Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ντομάτα?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια ντομάτα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στη ντομάτα
Kατακόκκινη και ζουμερή, πρωταγωνιστεί χρόνια στις σαλάτες μας και φτιάχνει τις πιο νόστιμες σάλτσες. Παρόλο που από βοτανικής άποψης η ντομάτα είναι φρούτο, με μία δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1893, εντάχθηκε στα λαχανικά. Τα ινδικά χοιρίδια μπορούνε να φάνε όλα τα είδη της ντομάτας, όπως τα ντοματίνια και ντομάτες Ρόμα. Ωστόσο τα ντοματίνια είναι καλύτερα για τα ινδικά χοιρίδια επειδή έχουν λιγότερη ζάχαρη από ότι οι μεγαλύτερες ποικιλίες ντομάτας.

Επιλογή - Συντήρηση
Πάντα να επιλέγετε φρέσκες ντομάτες χωρίς να έχουν υποστεί χτυπήματα, να είναι λείες και να έχουν αισθητά την μυρωδιά της ντομάτας. Οι ντομάτες σε γενικές γραμμές πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου, γιατί το ψυχρό περιβάλλον αλλοιώνει τη γεύση τους. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)2.63
Φυτικές ίνες1.2
Λίπος (γραμμάρια) 0.20
Βιταμίνη Α42
Βιταμίνη C 13.7
Φωσφόρος (mg)24
Ασβέστιο (mg)10
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.4:1

Οι ντομάτες είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C για τα ινδικά χοιρίδια. Δεδομένου ότι τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν φυσικά την βιταμίνη C στον οργανισμό τους, θα πρέπει να την πάρουν από τα τρόφιμα που τους δίνουμε. Οι ντομάτες θα πρέπει να δίνονται με μέτρο στα ινδικά χοιρίδια. Παρά το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι αρκετά όξινες. Λόγω των υψηλών επιπέδων οξύτητας, μπορεί να δημιουργήσουν πεπτικά προβλήματα στα ινδικά χοιρίδια εάν δίνετε συχνά και μεγάλες ποσότητες. Επίσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η οποία μπορεί να τους δημιουργήσει στομαχικές διαταραχές ή διάρροια. Θυμηθείτε, επίσης, ότι δεν απολαμβάνουν όλα τα ινδικά χοιρίδια τη γεύση της ντομάτας, λόγω της οξύτητας της. Εάν τα ινδικά χοιρίδια τρώνε με μέτρο τις ντομάτες, τότε είναι μια καλή προσθήκη για την διατροφή τους.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, ορισμένοι ιδιοκτήτες προτείνουν μια μικρή φέτα με ή χωρίς την φλούδα. Περιορίστε τις ποσότητες μιας και μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Φροντίστε να αφαιρέσετε τα σπόρια και την πράσινη κορυφή της ντομάτας (η κορυφή είναι δηλητηριώδη για τα ινδικά χοιρίδια) Να είστε βέβαιοι πως η ντομάτα δεν είναι άγουρη. 

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα και κοτσάνια από το φυτό της ντομάτας?
Κατηγορηματικά ΌΧΙ. Όλα τα παραπάνω είναι στην λίστα με τα απαγορευμένα φυτά. Τα πράσινα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη για τα ινδικά χοιρίδια. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ την πράσινη κορυφή της ντομάτας προτού δώσετε για κατανάλωση.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια άγουρη ντομάτα?
Κατηγορηματικά ΌΧΙ. Η άγουρη ντομάτα καθώς και τα υπόλοιπα πράσινα μέρη του φυτού περιέχουν μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία glycoalkaloid, η οποία γίνεται άκρως επικίνδυνη όχι μόνο για τα ινδικά χοιρίδια αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ίδια ουσία βρίσκεται και στις φλούδες από πατάτες.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...