Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπορεί ένα ινδικό χοιρίδιο να ζήσει μόνο του?

Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να ζήσουν μόνα τους, αλλά είναι καλύτερο για εκείνα να ζουν μαζί με έναν σύντροφο, ώστε να μπορούν να έχουν ένα επαρκές και υγιή ποσοστό κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Ωστόσο, ακόμα και αν αποφασίσετε να πάρετε στο ινδικό χοιρίδιο σας ένα ακόμα για παρέα, θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη η δική σας αλληλεπίδραση μαζί τους.

Κοινωνικές ανάγκες ινδικών χοιριδίων
Τα ινδικά χοιρίδια είναι πολύ κοινωνικά πλάσματα που συνήθως ζουν σε αγέλες των δύο ή και παραπάνω. Ευδοκιμούν μέσα από την κοινωνική αλληλεπίδραση και γίνονται πολύ πιο φιλικά παίζοντας και μιλώντας μαζί με άλλα ινδικά χοιρίδια. Τα ινδικά χοιρίδια που ζουν σε ομάδες μπορεί συχνά να τα ακούσετε να παράγουν διάφορους ήχους μιας και έτσι μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Επιλέγοντας σύντροφο και φύλο
Αν έχετε ένα ινδικό χοιρίδιο και ψάχνετε να του βρείτε παρέα, βεβαιωθείτε ότι το έχετε σκεφτεί προσεκτικά πριν από την απόκτηση ενός δεύτερου ινδικού χοιριδίου. Τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια τα πάνε καλύτερα μαζί με άλλα θηλυκά, αλλά δεν συνιστάται να έχετε δύο αρσενικά στον ίδιο χώρο, εκτός αν ήταν ήδη μαζί από νεαρή ηλικία. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να τσακωθούν για την κυριαρχία και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς το ένα στο άλλο. Και τα αρσενικά και τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια τσακώνονται για την κυριαρχία, γιατί έτσι είναι το φυσικό τους ένστικτο όταν ζουν σε ομάδες, αλλά τα αρσενικά είναι ακόμα πιο δύσκολο να ταιριάξουν όταν είναι μεγάλα σε ηλικία και γνωρίζονται για πρώτη φορά. Έτσι είτε αρσενικά είτε θηλυκά η γνωριμία μεταξύ τους θα πρέπει να γίνει σταδιακά για να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί. Είναι μύθος πως τα αρσενικά ινδικά χοιρίδια θα τσακώνονται πάντα μιας και σημαντικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας του κάθε ινδικού χοιριδίου.
Δεν συνιστάται να στεγάζετε ινδικά χοιρίδια του αντίθετου αντίθετου φύλου μαζί λόγω των σημαντικών κινδύνων που διατρέχουν τα θηλυκά ινδικά χοιρίδια σε ενδεχόμενο αναπαραγωγής. Στην πραγματικότητα, η αναπαραγωγή ενός θηλυκού ινδικού χοιριδίου που είναι ηλικίας άνω των 8 μηνών μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν έχει αναπαραχθεί ξανά στο παρελθόν. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων δεν είναι έτοιμοι να έχουν κατά μέσο όρο επτά νέα ινδικά χοιρίδια στο σπίτι τους μετά από μια περίοδο κύησης 59 έως 73 ημέρες.

Αλληλεπιδρώντας με το ινδικό χοιρίδιο σας
Τα ινδικά χοιρίδια απαιτούν τακτική και συχνή κοινωνική αλληλεπίδραση. Μιλώντας στα ινδικά χοιρίδια σας, κρατώντας τα και δίνοντάς τους λιχουδιές (λαχανικά) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γεμίσετε αυτή την ανάγκη τους. Ακόμα κι αν έχετε περισσότερα από ένα ινδικά χοιρίδια, είναι ακόμα σημαντικό να αλληλεπιδράτε μαζί τους σε τακτική βάση. Η συχνή επαφή και η αλληλεπίδραση θα κάνει τα ινδικά χοιρίδια πιο φιλικά και πιο εύκολα στον χειρισμό τους και θα τα βοηθήσει να αποφύγουν τυχόν φοβισμένες ή επιθετικές συμπεριφορές.

Ανάγκες στέγασης για πολλαπλά ινδικά χοιρίδια
H τυπική ελάχιστη συνιστώμενη διάσταση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,75 τμ για ένα μεμονωμένο ινδικό χοιρίδιο. Δύο ινδικά χοιρίδια μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα κλουβί τέτοιου μεγέθους, αλλά οι ειδικοί προτείνουν περίπου 1,00 τμ ή και μεγαλύτερο από αυτό σαν ιδανικό μέγεθος χώρου για 2 ινδικά χοιρίδια. Εάν έχετε περισσότερα ινδικά χοιρίδια (έως και 4), τότε 1,2 τμ είναι ο ιδανικός ελάχιστος χώρος που θα χρειαστούν. Αυτό θα δώσει σε όλα τα ινδικά χοιρίδια, άφθονο χώρο για να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους. Να σκέφτεστε πάντα πως όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.

Ανάγκες διατροφής για πολλαπλά ινδικά χοιρίδια
Όταν έχετε πολλά ινδικά χοιρίδια που συστεγάζονται, είναι σημαντικό να έχουν πάντα διαθέσιμο φρέσκο νερό αλλά και διάφορα παιχνίδια για μάσημα. Η ποσότητα του νερού για τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη διατροφή τους, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τόσες ποτίστρες έτσι ώστε κάθε ινδικό χοιρίδιο να μπορεί να πίνει μέχρι 500ml νερό την ημέρα, εφόσον το επιθυμεί. Ελέγξτε και αντικαταστήστε το νερό καθημερινά, ώστε να έχουν πάντα στην διάθεση τους φρέσκο, δροσερό νερό για να πιουν. Δεν είναι γενικά απαραίτητο να ταΐσετε τα ινδικά χοιρίδια χωριστά αλλά βεβαιωθείτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει το δικό του μπολ σίτισης ώστε να αποφύγετε τυχόν διαμάχες μεταξύ τους. Κάθε ινδικό χοιρίδιο λοιπόν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα δικά του τρόφιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...