Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσο κοιμάται ένα ινδικό χοιρίδιο?

Photo source by Jess Proietti
Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει πως το ινδικό σας χοιρίδιο είναι αρκετά δραστήριο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χωρίς ύπνο. Κατά μέσο όρο τα ινδικά χοιρίδια κοιμούνται περίπου 4 ώρες κάθε μέρα και συνήθως σε μικρά διαστήματα, όχι περισσότερο από 10 λεπτά το καθένα.

Ο ύπνος είναι υπερτιμημένος
Τα ινδικά χοιρίδια είναι ζωάκια θηράματα και έτσι είναι συνεχώς σε επιφυλακή για τυχόν αρπακτικά ζώα. Ακόμα και όταν κοιμούνται έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Θα διαβάσετε πολύ συχνά πως είναι πιο δραστήρια το ξημέρωμα, το σούρουπο και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι ούτε ημερόβια αλλά ούτε και νυκτόβια ζώα, αντ 'αυτού, είναι σποραδικά ενεργά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και τη νύχτας. Τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια κοιμούνται οπουδήποτε από 20 δευτερόλεπτα έως 6 λεπτά, σύμφωνα με το "The Guinea Pig Handbook". Παρά το γεγονός ότι τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να χαλαρώσουν και να μείνουν ακίνητα έως και 10 λεπτά, κοιμούνται συνήθως μόνο για περίπου 6 λεπτά.

Περιοχή ύπνου
Αν και δεν κοιμούνται πολύ, χρειάζονται ένα απομονωμένο, άνετο μέρος για να χαλαρώσουν. Τοποθετήστε ένα σπιτάκι ή ένα μαλακό κρεβατάκι με κάποιο μαλακό υλικό όπως μια πετσέτα ή μια fleece κουβερτούλα για να αισθανθούν άνετα. Θα πρέπει να έχετε τόσα σπιτάκια όσα και τα ινδικά χοιρίδια σας για να μπορεί το κάθε ένα να έχει το δικό του χώρο για ξεκούραση. 
Photo source by MissFormosa
Πώς κοιμούνται τα ινδικά χοιρίδια?
Τα ινδικά χοιρίδια έχουν την ικανότητα να κοιμούνται με τα μάτια τους ανοικτά ή κλειστά. Το θέμα είναι ότι κοιμούνται με τα μάτια τους κλειστά μόνο όταν αισθάνονται απόλυτα ασφαλή.
Τα περισσότερα ινδικά χοιρίδια θα κοιμηθούν με τα μάτια τους ανοικτά, λόγω της φυσικής τους επιφυλακτικότητας. Επειδή είναι ζώα θηράματα, έτσι από την φύση τους περιμένουν το χειρότερο και είναι πάντα σε εγρήγορση για τυχόν αρπακτικά ζώα. Είναι ο τρόπος που επιβιώνουν στην άγρια φύση. Έτσι είναι πολύ πιθανό αν δείτε το ινδικό σας χοιρίδιο ξαπλωμένο στο κλουβί του, να κοιμάται. Αν δείτε πως τα ινδικά χοιρίδια σας κοιμούνται με τα μάτια τους κλειστά αυτό σας δείχνει ότι έχουν χαλαρώσει αρκετά και αισθάνονται άνετα στο περιβάλλον τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...