Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσο συχνά χρειάζεται καθαριότητα το κλουβί?

Photo source by Muffin
Η φροντίδα για τα ινδικά χοιρίδια περιλαμβάνει τη δέσμευση μας σε χρόνο και προσπάθεια. Η ιδιοκτησία ινδικών χοιριδίων δεν είναι μόνο η σωστή διατροφή και ο χρόνος για παιχνίδια μαζί τους. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσετε ότι το περιβάλλον που ζουν θα είναι πάντα καθαρό και άνετο.

Τακτικός καθαρισμός
Θα πρέπει να καθαρίζετε το κλουβί του ινδικού σας χοιριδίου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Τα ινδικά χοιρίδια είναι πολύ κοινωνικά πλάσματα με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να στεγάζουν στον ίδιο χώρο περισσότερα από ένα ινδικά χοιρίδια. Σε αυτή τη περίπτωση ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το χώρο στέγασης τους ακόμα πιο συχνά. Δεδομένου ότι τα ινδικά χοιρίδια είναι από τη φύση τους καθαρά πλάσματα, νιώθουν στρες και άβολα όταν στεγάζονται σε βρώμικο περιβάλλον. Κρατήστε τα ινδικά χοιρίδια σας υγιή και άνετα με τον συχνό καθαρισμό τους χώρου στέγασης τους.

Διαδικασία καθαρισμού
Όταν καθαρίζετε τον χώρο στέγασης τους, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ένα ήπιο αντισηπτικό. Για παράδειγμα ζεστό νερό με λευκό ξύδι. Ποτέ μην αφήνετε τα ινδικά χοιρίδια σας στον ίδιο χώρο την ώρα που εσείς καθαρίζετε. Τοποθετήστε τα σε ένα ασφαλές προσωρινό περιβάλλον, όπως ένα κλουβί μεταφοράς, με επαρκή εξαερισμό. Καθαρίστε επιμελώς το κλουβί. Εάν παρατηρήσετε σημάδια από τα ούρα τους αφήστε περισσότερη ώρα το ξύδι με καυτό νερό και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι το σημείο μέχρι να καθαρίσουν. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε προσεκτικά ολόκληρο το κλουβί. Στη συνέχεια περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. Ποτέ μην τοποθετείτε τα ινδικά χοιρίδια σας σε υγρό περιβάλλον ή με υγρασία.

Καθημερινή συντήρηση
Ο εβδομαδιαίος καθαρισμός του κλουβιού είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των ινδικών χοιριδίων αλλά εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή συντήρηση του. Εάν η επίστρωση είναι βρώμικη με οποιαδήποτε σημάδια από ούρα ή κόπρανα, σκουπίστε τα συγκεκριμένα σημεία και τοποθετήστε καθαρή επίστρωση. Επίσης, θα πρέπει να πλένετε τα δοχεία τροφίμων τους (μπολ, ποτίστρα) σχεδόν καθημερινά. Καθαρίστε τα μπολ και τις ποτίστρες τους με ζεστό νερό και σαπούνι. Προτιμήστε σαπούνι χωρίς χημικά.

Δυσάρεστες οσμές
Σίγουρα δεν θέλετε να εξαντλήσετε τα ινδικά χοιρίδια με τη διαδικασία του καθαρισμού σε καθημερινή βάση αλλά όμως θέλετε να είστε βέβαιοι ότι δεν ζουν σε βρώμικο περιβάλλον. Αν παρατηρήσετε τυχόν δυσάρεστες οσμές να προέρχονται από το κλουβί τους, αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχετε καθυστερήσει την διαδικασία του καθαρισμού τους. Η ανανέωση της λερωμένης επίστρωσης σε καθημερινή βάση συνήθως αποτρέπει τις δυσάρεστες οσμές.

Προσοχή στα καθαριστικά.
Μην χρησιμοποιείτε οτιδήποτε για να καθαρίσετε το κλουβί ινδικά χοιρίδια σας. Πολλά κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα ινδικά χοιρίδια. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που αποτελούνται από φαινολικές ενώσεις, χημικά προϊόντα. Αυτές οι ενώσεις είναι δηλητηριώδης για τα ινδικά χοιρίδια. Αποφύγετε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε προϊόντα που περιλαμβάνουν επιθετικά χημικά. Αν έχετε απορίες σχετικά με το τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το κλουβί των ινδικών χοιριδίων σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...