Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποια βιταμίνη χρειάζονται περισσότερο τα ινδικά χοιρίδια?

Photo source unknown
Η ιδιοκτησία των ινδικών χοιριδίων μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά μόνο αν είστε σωστά ενημερωμένοι σε όλες τις λεπτομέρειες της ανατροφής αυτών των τρωκτικών. Η σωστή διατροφή των ινδικών χοιριδίων παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να παραμείνουν υγιή και να ζήσουν πολλά χρόνια. Η βιταμίνη C είναι η πιο απαραίτητη βιταμίνη στην διατροφή τους.

Η πιο σημαντική βιταμίνη
Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας στην διατροφή των ινδικών χοιριδίων, σύμφωνα με την Animal Welfare Association. Τα ινδικά χοιρίδια δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν βιταμίνη C στον οργανισμό τους. Σε αντίθεση με άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου που μπορούν να παράγουν βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων. Η πλειοψηφία των θηλαστικών πράγματι μπορούν να παράγουν την συγκεκριμένη βιταμίνη. Τα ινδικά χοιρίδια δεν είναι εξοπλισμένα με L-gulonolactone oxidase, ένα ένζυμο που είναι απαραίτητο για την παραγωγή της βιταμίνης C.

Επαρκής βιταμίνη C
Από την στιγμή που τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν βιταμίνη C θα πρέπει να την λαμβάνουν μέσα από την καθημερινή διατροφή τους. Μια ειδικά σχεδιασμένη ξηρά τροφή για ινδικά χοιρίδια μπορεί να είναι μια πηγή βιταμίνης C, αλλά μόνο μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, συνήθως περίπου 90 ημέρες. Από τη στιγμή που η τροφή θα έρθει σε επαφή με το φως και τη θερμότητα μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της βιταμίνη C. Συμπληρώματα μπορούν επίσης να παρέχουν στα ινδικά χοιρίδια βιταμίνη C. Αρκετά λαχανικά και φρούτα μπορούν να προσφέρουν στα ινδικά χοιρίδια βιταμίνη C επίσης. Μιλήστε με τον κτηνίατρο σας για να καταλάβετε ακριβώς πώς να διαχειριστείτε τις απαιτήσεις των ινδικών χοιριδίων σας σε ότι αφορά την βιταμίνη C. Τα ενήλικα ινδικά χοιρίδια συνήθως πρέπει να έχουν μεταξύ 16 και 32 mg βιταμίνης C σε καθημερινή βάση, αν και αυτό ποικίλει ανάλογα το βάρος τους.

Έλλειψη της βιταμίνης C
Η ανεπαρκής βιταμίνη C αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τα ινδικά χοιρίδια. Αν τα ινδικά χοιρίδια δεν λαμβάνουν σε επαρκή επίπεδα βιταμίνη C, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σκορβούτο. Το σκορβούτο είναι μια διαταραχή που μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή των ινδικών χοιριδίων, και γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας να αντιληφθείτε την σοβαρότητα της κατάστασης. Το αίμα στα ούλα μερικές φορές σημαίνει σκορβούτο στα ινδικά χοιρίδια.

Ειδικές περιστάσεις για επιπλέον βιταμίνη C
Τα ινδικά χοιρίδια συχνά απαιτούν αυξημένα επίπεδα βιταμίνης C σε περιόδους πίεσης και στρες. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η εναλλαγή σε διαφορετικά σπίτια είναι δύο παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολα για τα ευαίσθητα ινδικά χοιρίδια. Όταν τα ινδικά χοιρίδια στρεσάρονται ή είναι ανήσυχα, τα σώματά τους καταναλώνουν πιο γρήγορα την βιταμίνη C από τον οργανισμό τους. Εάν αυτό σας ανησυχεί συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας σχετικά με την ποσότητα που θα πρέπει να λαμβάνει στις συγκεκριμένες περιστάσεις το ινδικό σας χοιρίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...