Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια καρπούζι?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια καρπούζι.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο καρπούζι
Tο καρπούζι είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Αποτελεί μια δροσιστική επιλογή με την περιεκτικότητα του σε νερό να φτάνει το 92%. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που στην Αγγλική γλώσσα του αποδίδεται ο όρος «watermelon», από το «water» που σημαίνει νερό. Εκτός από νερό περιέχει βιταμίνη Α, C, μαγνήσιο, κάλιο και είναι εξαιρετική πηγή ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού, το λυκοπένιο. Αυτό το φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι το καρπούζι θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής. Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε πριν δώσουμε καρπούζι στα ινδικά χοιρίδια.

Επιλογή - Συντήρηση
Η ποιότητα του καρπουζιού επηρεάζει την περιεκτικότητα του σε θρεπτικά συστατικά. Θα πρέπει το φρούτο να έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα και τα σπόρια του να έχουν βαθύ μαύρο χρώμα. Η επιφάνεια του θα πρέπει να είναι κάπως γυαλιστερή. Αποφύγετε τα καρπούζια με θαμπή επιφάνεια. Από την μια πλευρά του θα πρέπει να έχει την χαρακτηριστική κιτρινωπή γραμμή, η οποία δημιουργείται κατά την διάρκεια της ωρίμανσης του φρούτου στο χωράφι. Αν αυτή η γραμμή δεν υπάρχει σημαίνει ότι το καρπούζι συλλέχτηκε πρόωρα και στερείται γεύσης και θρεπτικών συστατικών. Διατηρήστε το καρπούζι ολόκληρο στο ψυγείο ή στο πιο δροσερό μέρος του σπιτιού - θα πρέπει να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα. Αν κόψετε το καρπούζι θα πρέπει πάντα να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη. Θα πρέπει να καταναλωθεί περίπου σε 2-3 μέρες. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.


Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)6.20
Φυτικές ίνες0.4
Λίπος (γραμμάρια) 0.15
Βιταμίνη Α28
Βιταμίνη C 8.1
Φωσφόρος (mg)11
Ασβέστιο (mg)
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.6:1

Το καρπούζι είναι μια δροσιστική απόλαυση για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Επίσης είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, έτσι ώστε αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διάρροια στα ινδικά χοιρίδια. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας. Τα ινδικά χοιρίδια επιτρέπεται να φάνε το κόκκινο μέρος του καρπουζιού καθώς και το λευκό (ανάμεσα στη φλούδα και στο κόκκινο μέρος) αλλά καλό είναι να αποφύγετε δώσετε την πράσινη φλούδα.

Ποσότητα - Συχνότητα
Το καρπούζι θα πρέπει να το δίνετε στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Μερικοί ιδιοκτήτες προτείνουν περίπου 2 μικρά κομμάτια τη φορά. Επίσης, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι και ίσως και την φλούδα, καθώς αυτά τα μέρη του καρπουζιού δεν θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το λευκό μέρος του καρπουζιού?
Ναι είναι μια χαρά για να το φάνε τα ινδικά χοιρίδια, αλλά μόνο ως απόλαυση. Ενώ περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, δεν έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση, έτσι μπορεί να μην το προτιμήσουν.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την πράσινη φλούδα από το καρπούζι?
Η φλούδα συνήθως περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, καθώς και η υφή της είναι αρκετά σκληρή οπότε καλό είναι να το αποφεύγετε. Κάποιοι ιδιοκτήτες δίνουν μικρά κομματάκια μαζί με την φλούδα αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι το έχουν πλύνει σχολαστικά με άφθονο νερό. Η φλούδα είναι βρώσιμη για τα ινδικά χοιρίδια. Οι ειδικοί στο Guinea Pig Cages forum προτείνουν συχνότητα κατανάλωσης, όχι περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια τους σπόρους από το καρπούζι?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους σπόρους μιας και είναι αιτία πνιγμού για τα ινδικά χοιρίδια.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...