Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αβοκάντο?

Τα ινδικά χοιρίδια ΔΕΝ κάνει να φάνε αβοκάντο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο αβοκάντο
Το εξωτικό αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και είναι γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Είναι σκούρο πράσινο στο εξωτερικό του και κιτρινωπό προς κιτρινοπράσινο στο εσωτερικό του με βουτυρώδη και λιπαρή υφή. Μπορεί εμείς να το απολαμβάνουμε στις σαλάτες μας αλλά δεν θα πρέπει ποτέ να το δώσουμε στα ινδικά χοιρίδια.

Γιατί δεν κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αβοκάντο?
Τρώγοντας τα ινδικά χοιρίδια την σάρκα από το αβοκάντο μειώνεται η ταχύτητα της πέψης τους επειδή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ως εκ τούτου, αν δίνετε αβοκάντο θα οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους τους και ενδεχομένως στην παχυσαρκία. Τα τρόφιμα που είναι πολύ υψηλά σε λιπαρά μπορεί να οδηγήσουν και σε άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί τελικά να αποβούν και μοιραία για τα ινδικά χοιρίδια. Εάν φάνε πολύ μικρή ποσότητα από την κρεμώδη σάρκα πολύ πιθανό να μην τα βλάψει αλλά εάν φάνε ποσότητα τότε καλό θα είναι να ζητήσετε την συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Το αβοκάντο βρίσκεται στις περισσότερες λίστες με τα απαγορευμένα τρόφιμα για ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το κουκούτσι από το αβοκάντο?
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Το κουκούτσι από το αβοκάντο δεν είναι ασφαλή για τα ινδικά χοιρίδια επειδή είναι γεμάτο με βλαβερές τοξίνες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το αβοκάντο?
Όχι, η φλούδα είναι δηλητηριώδης για τα ινδικά χοιρίδια. 

Τελικό συμπέρασμα
Το αβοκάντο εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, είναι επίσης τοξικό για τα ινδικά χοιρίδια. Η φλούδα καθώς και το κουκούτσι, μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία των ινδικών χοιριδίων. Αν θέλετε να κρατήσετε τα ινδικά χοιρίδια σας υγιή και ευτυχισμένα, τότε σίγουρα θα πρέπει να αποφύγετε να τους δώσετε αβοκάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...