Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σοκολάτα?

Τα ινδικά χοιρίδια ΔΕΝ κάνει να φάνε σοκολάτα.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στη σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι ίσως η πιο δημοφιλή ανθρώπινη απόλαυση σαν λιχουδιά. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να ΜΗΝ δώσουμε στα ινδικά χοιρίδια σοκολάτα για πολλούς λόγους που θα αναλύσουμε παρακάτω, Η σοκολάτα βρίσκεται σε όλες τις λίστες με τα απαγορευμένα τρόφιμα για ινδικά χοιρίδια 

Γιατί δεν κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σοκολάτα?
Η σοκολάτα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεγονός που την καθιστά αυτόματα στα παχυντικά τρόφιμα. Επίσης μπορεί να περιέχει γάλα και τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να το χωνέψουν σωστά. Τα ινδικά χοιρίδια έχουν δυσανεξία στη λακτόζη που σημαίνει ότι δεν κάνει να φάνε οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν μιας και ο οργανισμός τους έχει αδυναμία να μεταβολίσει τη λακτόζη, βασικό σάκχαρο του γάλακτος.

Πως επηρεάζει η σοκολάτα αρνητικά τα ινδικά χοιρίδια?
Τα ινδικά χοιρίδια είναι αποκλειστικά φυτοφάγα ζώα και οποιαδήποτε τρόφιμα ζωικής προέλευσης ή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η σοκολάτα περιέχει Θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές διεγερτικό με παρόμοια δράση με την καφεΐνη. Βρίσκεται σε όλα τα είδη σοκολάτας (και τη λευκή και την πικρή κτλ) και ακόμα και ελάχιστη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει στομαχικά προβλήματα. Όσο πιο σκούρα η σοκολάτα, το χειρότερο η αντίδραση. Η Θεοβρωμίνη διεγείρει το καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει εμετό και ναυτία. Τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να κάνουν εμετό έτσι ακόμα και αν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν μπορούν να βγάλουν τρόφιμα που τα ενοχλούν. 

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια λευκή σοκολάτα?
Όχι τα ινδικά χοιρίδια ΔΕΝ κάνει να φάνε κανένα είδος σοκολάτας

Τελικό συμπέρασμα
Με μια απλά αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείτε να διαβάσετε όχι μόνο γιατί τα ινδικά χοιρίδια δεν κάνει να φάνε σοκολάτα αλλά και γιατί δεν κάνει να την τρώνε άλλα ζώα. Σε πολλές ιστοσελίδες η σοκολάτα θεωρείται δηλητηριώδης για τα ινδικά χοιρίδια. Οπότε αποφύγετε να δώσετε οποιαδήποτε λιχουδιά με σοκολάτα είτε είναι ανθρώπινη είτε την βρείτε να την πουλάνε στα ράφια των pet shops που αναφέρετε σε τρωκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...